Valiler kararnamesinin düşündürdükleri
İçişleri Bakanlığı dün yeni bir Valiler Kararnamesi yayınladı bu kararnameyle s birçok il valisinin görev yerleri değişirken, bazıları merkeze alındı, bazıları da ilk kez vali oldular.
Öncelikle görev yerleri değişen ve ilk defa vali olan valilerimize yeni görevleri hayırlı olsun derim.
Pek tabi ki biz vatandaş olarak bu görev değişikliklerinin hangi ihtiyaçtan kaynaklandığını bilmiyoruz.
Ancak bu son kararnamede dikkatimi çeken yerleri de belirtmeden geçemiyeceğim. Kararnamede adı geçen bazı kişiler hiçbir liyakat gözetilmeksizin son derece stratejik görev yerlerde konuşlandırılmışlar.
İşte size bir örnek:
Biliyorsunuz Ak Parti hükümeti Kamu güvenliği Müsteşarlığı diye yeni bir birim kurdu. Adından da anlaşılıyor ki bu kurum kamunun güvenliği problemiyle iştigal olacak. Bu güne kadar bununla direk yetkili olan kurum Emniyet Genel Müdürlüğü idi. Demek ki Emniyet Genel Müdürlüğü Kamu güvenliğini korumada bir zaaf göstermiş ki onun üstünde olan yeni bir kuruma ihtiyaç duyuldu.
Olabilir bu kurum faydada sağlayabilir. Ancak burada bir mesela var:
Valiler kararnamesiyle İstanbul Valiliğinden alınan Muammer Güler bu kurumun başına getiriliyor. Bu durumda Vali Güler bu görevlendirmeyle Ak Parti hükümetince ödüllendirilmiş bir bürokrat olarak göze çarpıyor.
İşte bu kararnamenin en çok tartışılan noktası bu konu olacak.
Şimdi herkes soruyor:
İstanbul Valisi Muammer Güler\'in böylesine stratejik bir kurumun başına hangi başarısının sonucu getirildi?.
Bana göre Vali Muammer Güler İstanbul\'un gelmiş geçmiş en başarısız valilerinden bir olarak tarihe geçti. Zira onun döneminde İstanbul son derece emniyetsiz bir il haline geldi. Şimdi Kamu Güvenliği Müsteşarı olan Güler\'in İstanbul valiliğinden ayrılmış olması İstanbullular için bir olumlulukken Kamu Müsteşarlığı\'na getirilmesi ülkemiz emniyeti için bir şanssızlıktır.
Vali Güler özellikle ortaya çıkan toplumsal olaylarda soğukkanlı sakin tutum içinde olmamış hep olayları kışkırtıcı yangına körükle giden bir yöneticilik tarzı uygulamıştır.
Bu kadar başarısız bir bürokratın neden ödüllendirilmiş olduğunun anlamış değilim
Bu kararname sonucu İlimizin başarılı valisi Ahmet Altıparmak\'ta Antalya\'ya atandı. Ben bunu Antalyalılar için şans bizler için şansızlık diye değerlendiriyorum. Zira ben Ahmet Altıparmak\'ın bir turizm kentine yakışır turizm bilgi ve kültürüyle Muğla'ya kısa zamanda çok şey kattığına inanıyorum.
Elbette yeni Valimiz Fatih Şahin\'in bir turizm kentini yönetebilecek donanımda olup olmadığı konusunda bilgimiz yok. Karaman Valiliğinden Muğla valiliğine atanmak, atanan açısından kendisine sunulmuş bir ödüldür. Bu ödül sunulduğuna göre yeni valimiz başarılı bir geçmişi var demekki. Ama ödül bu ülkede herzaman başarılı, liyakat sahibi olanlara verilmiyor. Eğer verilseydi Vali Muammer Güler müsteşar olur muydu?
Sonuç olarak giden Sayın Valimiz Ahmet Altıparmak\'a teşekkür edip güle güle derken yeni valimiz Fatih Şahin\'e hoş geldin demekten başka bir şey diyecek durumda değiliz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.