Temel IRMAK /Gönül Dostu

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Ya Çözün, Ya da Çözün!

Gazetecinin de, sosyal medya içerik üreticisinin de en önemli sorumluluklarından biri okuyucuya ve takipçisine saygı duymaktır. Sürekli aynı konuları yazıp konuşursanız, bir süre sonra insanlar sıkılır. Bu da okuyucu ve takipçi kaybına neden olur.

file-0000000026a0720a991e798e89174e18.png

Beni takip eden, yazılarımı okuyan gönül dostlarım bilir; anlatmak istediğimi lafı uzatmadan söylerim. Gereksiz tekrarlarla kimsenin zamanını almak istemem.

Elbette Marmaris’in sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. Ancak bunu okurlarımıza bıkkınlık vermeden yapmak gerekir.

Örneğin çarşıda sokak ve caddelerin üzeri açıldıktan sonra esnafın kavurucu güneş altında kaldığını defalarca yazdım, söyledim. Artık sağır sultan bile duydu. Bundan sonrası bizim değil, ilçeyi yöneten seçilmişlerin görevidir.

Eğer bu sorunu görmezden geliyorlar ise, zamanı geldiğinde onları seçen vatandaş da sandıkta gereken cevabı verir.

Demokrasi zaten bunun için vardır.

Bir gölgelik yapılmasına neden izin verilmediğini kamuoyu haklı olarak merak ediyor. Mutlaka makul bir gerekçesi olmalıdır. Ama unutulmamalıdır ki esnafımız güneş altında yanmamalıdır.

Bir önceki “Turizm Kaybederse Hepimiz Kaybederiz” başlıklı köşe yazımdan sonra çok sayıda okurum arayarak teşekkür etti. Yazıda kullandığım Avrupa’daki gölgelik sistemlerine ait fotoğrafların önemli bir bölümü de yine okuyucularım tarafından bana gönderildi. Ben de bunları yazıma ekleyerek, çözümün aslında çok uzaklarda olmadığını göstermeye çalıştım.

Demek ki insanlar sadece eleştiri değil, çözüm önerisi de görmek istiyor.

Avrupa’daki başarılı kent örnekleri incelensin, Marmaris’e uygun çözümler geliştirilsin. Madem “ortak akıl” diyerek yola çıkıldı, o zaman ortak akıl sadece sözde değil, uygulamada da kendini göstermelidir.

Konuyu biliyorsunuz. Uzatmaya gerek yok.

Ya çözün… ya da çözün.

Çünkü bu mesele artık konuşulacak değil, çözülecek bir meseledir.

İstanbul/ Şile

Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Temel IRMAK /Gönül Dostu Arşivi

Turizm Kaybederse Hepimiz Kaybederiz

24 Haziran 2026 Çarşamba 11:12

Dinlenme Vakti

20 Haziran 2026 Cumartesi 13:02

Vefanın Adı: Okan Belger

18 Haziran 2026 Perşembe 01:04

Rozet Değil, Emeğin Adıdır Ali Aygün

15 Haziran 2026 Pazartesi 08:31

FENOMENLER DEĞİL, MARMARİS KAZANIYOR!

11 Haziran 2026 Perşembe 10:19

Turizmde Kimse Aynaya Bakmak İstemiyor

10 Haziran 2026 Çarşamba 08:01

Teşekkürler Marmaris

08 Haziran 2026 Pazartesi 01:12

Şimdi Marmaris Zamanı

03 Haziran 2026 Çarşamba 08:46