Temel IRMAK /Gönül Dostu

Temel IRMAK /Gönül Dostu

TUGAY MI? ACAR MI?

Akıllı olan kazanacak           

29 Mart 2009 seçimlerine sayılı günler kala, Belediye Başkan adayları çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar. 2004 yerel seçimlerinin ardından da, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP 6381 oy alarak birinciliği sürdürmüştü. CHP'nin adayı Ali Acar, bu oyları sandığa tekrar taşırsa belediye başkanlığına 29 Mart 2009'da sandıklar açıldığında 2.kez kaldığımız yerden devam diyebilir.  AK Parti ise 2664 oy alarak 2. Olmuştu. Ali Doğan Tugay'ın partiye ne kazandırdığı ve getireceği oyları da hesap edersek, Acar'ın aldığı oyları ikiye katlamaya çalışacaktır. Kamuoyunda da ciddi bir destek bulan Tugay'ın belediye başkanlığını kazanma şansı olabilir. MHP'de 2515 oy almış ve üçüncü parti olmuştu. Cemalettin Özdemir'in MHP adayı olması partisinin oylarını artırırsa, MHP'nin de belediye başkanlığında adı geçen parti olacağını düşünebiliriz.  Sol oyları böldüğü kamuoyunda tartışılan Kenan Değertaş DSP'ye ne kadar oy kazandıracağı merakla bekleniyor.  İzzet Ünsal'ı da yabana atmamak gerekir. Marmaris tarihinde ilk kez partilerden çok isimler öne çıkıyor. Ali Acar ile Doğan Tugay ciddi bir şekilde yarıştığı görüyor. CHP'nin adayı Ali Acar sol oyları toparlarsa zorlanmadan seçimi kazanabilir. Ama sol oyları toplayamazsa, Doğan Tugay belediye başkanlığını kazanması sürpriz olmaz. Bu arada MHP'nin adayı Cemalettin Özdemir'de hep partisinin oylarını koruyacak. Hem de partisine 3 binin üzerinde oy kazandırması gerekiyor.  

Demokrat Parti'nin adayı İzzet Ünsal'ı yakından takip ediyoruz. Yarıştan kopmuş değil.  Ünsal 1485 oyu 7 binlere çıkarması gerekir.  Sağ seçmenlerin oyu nereye giderse belediye başkanlığını o parti kazanacaktır.  Özdemir ile Ünsal sağ seçmenlerinin oyuna talipler ve Ak Partiye kesinlikle oy vermeyeceklerinde oylarını alırsalar başkanlık yarışında ciddi oy alacaklar. Bu oylar belediye başkanlığını almaya yeter mi bilemeyiz. Ak partiye oy vermeyeceklerin oyu Acar'a kayarsa, Acar'ı tekrar bir beş yıl daha belediye başkanı olarak görürüz.  Burada Acar'a küsenlerin oyunu Değertaş toplarsa ve ödünç oy alabilirse, DSP'nin de sansı artabilir. 

Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay'ın hükümetin “Bütün imkanlarını Marmaris için kullanacağım” diyerek oy istemesi de, seçmenlerin kafasında olumlu yankı bulduğu takdirde bu da sandığa yansıdığında Doğan Tugay'da belediye başkanlık koltuğuna oturur. Gerçekten zor bir seçim. Akıllıların ve fikirlerin yarıştığı bir seçim. Akıllı olan kazanacak.            

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum
Temel IRMAK /Gönül Dostu Arşivi

Marmaris Bir Gün “Muzaffer” Olacak!

07 Mayıs 2026 Perşembe 10:03

Marmaris’te 26 Haftalık Vefa Hikâyesi

04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:03

Türkçüler ve Hamza Sadi Özbek

02 Mayıs 2026 Cumartesi 09:55

Marmaris Piyanosuz

29 Nisan 2026 Çarşamba 01:50

Kırıldım, Kırıldık…

24 Nisan 2026 Cuma 10:35

Neşe Doluyor İnsan…

22 Nisan 2026 Çarşamba 08:52

Polislerimiz...

09 Nisan 2026 Perşembe 21:16

“Cesaretinize Hayranım!”

08 Nisan 2026 Çarşamba 09:05

31 Yıllık Emeğin Adıdır: Ümit Kızıl

06 Nisan 2026 Pazartesi 22:43