Temel IRMAK /Gönül Dostu

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Başkan Oktay’ın Çabası!...

 

 

 

 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı bugün (Cuma) Atatürk İlkokul’un oradan Şoförler Odasının bulunduğu sokakta esnafları ziyaret edip, korona virüs tedbirlerine uyulması gerektiğini anlatırken gördüm.

3-4 gündür belediye başkanı sokakta. Marmaris’te iyi bir turizm sezonu geçsin diye, mücadele veriyor. Motosikletimle geçerken gördüm. Kendi kendine düşündüm. Acaba ben belediye başkanı olsaydım, ‘sayın Oktay’ın pandemi döneminde verdiği mücadeleyi verir miydim’ diye. Verir miydim, vermez miydim koltuğa oturup bakmamız lazım.

Ya da ne uğraşacağım, ölen ölür kalan sağlar bizimdir, mantığıyla mı hareket ederdim. Ya da bu yazıyı okuyanlar ne yapardılar. Herkes kendisine bu soruyu sormalıdır. Ben ne yaptım veya ne yapacağım diye. Bu mücadele sayın Oktay’ın veya Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy’un mücadelesi değildir. Bu pandemiden kurtulmak için hepimizin mücadele vermesi gerekir. Efendim…

Sayın Oktay şöyle de yapabilirdi, makamda oturur, pandemiden dolayı kimseye randevu vermez. Belediye başkanlık görevini böyle de sürdürürdü. Ama sayın Oktay ilk günden beri sokakta. Belediye Başkanı sayın Mehmet Oktay’ın bu pandemi döneminde yaptığı çalışmayı kimse inkar edemez. Belediyenin elindeki bütün imkanları seferber etti. Aslında bu kadar uzun bir yazı kaleme almayacaktım. Sosyal medya hesabımdan yukarıda bahsettiğim konuyu kısaca yazacaktım. Ama pandemi dönemindeki çalışmalar, o kadar kısa bir yazıyla anlatılmazdı.  

Siyaset gelir geçer, insan yapılana bakar. Kahve köşelerinde oturup dedikodu yapılarak siyaset yapılmaz. İnin sokağa, ziyaret edin esnafları.  Bakalım sokakta neler oluyormuş. Sokakta olanlar nasıl belediye başkanlığını kazanıyormuş demek ki. Seçim zamanı vatandaşın ayağına gidenlere, sandıkta ders veriyor millet.  

Başkan Oktay esnafa maske, mesafe, hijyen kurallarına uymalarının önemini sürekli hatırlatıyor. Sayın Oktay, “Sezon öncesi çok kritik bir dönemdeyiz. Yasakların tekrar gündeme gelmesi sizlerin kurallara uyup, uymamanıza bağlı. Sizlerden bu konuda çok hassas olmanızı ve önlemlere sıkı sıkıya uymanızı rica ediyorum. Tedbirlere uyarak kategorimizi maviye çevirelim”.

Sevgili okurlarım da, bu kurallara uyduğunuzu biliyorum. Marmaris pandemi sürecinde çok iyi gitti. Sonuna doğru geldik. Biraz daha sabır gösterelim. Ve hep beraber kurtulalım, bu illetten.

Yetti gari...

“Allah’a Emanet Olunuz"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Temel IRMAK /Gönül Dostu Arşivi

Marmaris Piyanosuz

29 Nisan 2026 Çarşamba 01:50

Kırıldım, Kırıldık…

24 Nisan 2026 Cuma 10:35

Neşe Doluyor İnsan…

22 Nisan 2026 Çarşamba 08:52

Polislerimiz...

09 Nisan 2026 Perşembe 21:16

“Cesaretinize Hayranım!”

08 Nisan 2026 Çarşamba 09:05

31 Yıllık Emeğin Adıdır: Ümit Kızıl

06 Nisan 2026 Pazartesi 22:43

“Güvenin Adı: Süleyman Karadeniz”

02 Nisan 2026 Perşembe 09:24

Arkadaş

01 Nisan 2026 Çarşamba 11:37