• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Zafer Alkan Olacak Gibi!

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Turizm sezonun bitimine az bir zaman kala ve Mübarek Ramazan ayına da, yaklaştığımız şu günlerde, Marmaris AK Parti de hareketliliklerin yaşandığı kulağımıza gelmeye başladı. AK Partiden belediye başkan aday adayı olmak için başvuracakların zemin ve zamanlama yapmak için beklediklerini biliyoruz. İktidar partisinden aday olmakta her babayiğidin harcı değil. AK Partili Muğla Milletvekillerimizle yaptığımız görüşmelerde bakın neler demiştiler.

Özellikle Marmaris ve beldelerinde iddialı olduklarının altını çizen Prof. Yüksel Özden, “Marmaris'in de çağdaş belediyecilik anlayışı ile tanışması için belediyenin Ak Parti'ye geçmesi gerekiyor. Büyük projelerin hayata geçirilmesi için belediye ve iktidarın birlikte çalışması daha verimli olur. Muğla ve Marmaris'te Belediyelerin AKP'ye kavuşma zamanı gelmiştir”.
Belde belediye başkanı adaylarının il yönetimi, ilçe ve il belediye başkanı adaylarının ise genel merkez tarafından belirleneceğini açıklayan Özden, aday belirlemede kamuoyu yoklamalarından yararlanacaklarını ve parti olarak bugüne kadar hep bu şekilde hareket ettiklerini anımsatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Marmaris'te de bu şekilde adayımızı belirleyeceğiz. Halka rağmen bir şey yapmak mümkün değil. Kendimizi doğru anlattığımızda, doğru adayla karşısına çıktığımızda Marmaris halkının bizi kucaklamaya hazır olduğunu biliyoruz. Kimsenin haberi olmadan ulusal araştırma şirketlerine Marmaris'le ilgili de çalışma yaptırıyoruz. Marmaris'in Ak Partili belediye ile tanışma kıvamına geldiğini görüyoruz”

Marmaris Belediye Başkan adayı belirlemede yetkin olduğunu gözleyen Mehmet Nil Hıdır ise: “Seçimler tarihinde yapılacak. Erkene almak gibi bir şey yok. Yerel seçimler yapılması gereken tarihte 28 Mart'ta yapılacaktır. Muhalefet partisinde yerel seçimlerde adayının karşısına Ak Parti'nin aday çıkartamadığı görüşünün olduğunu sorusuna M. Nil Hıdır cevaben “Bizim aday sorunumuz bulunmuyor. İstesek Partimizden Belediye Başkanlığı adaylığı için Marmaris ve Muğla dahil olmak üzere bütün ilçelerde 20'ye yakın aday adayına sahibiz. Geçmiş yıllarda da adaylarını geç açıkladıklarının altını çizen Hıdır: “Biz % 47'lerle gelmiş bir iktidar partisiyiz. Biz marnijal ya da küçük bir parti değiliz ki adayımızı erken açıklayıp adayımızı tanıtalım daha çok çalışma fırsatı bulalım gibi bir beklenti içinde değiliz. Fakat bizim partimizin seçim tüzüğü diğer partilerden farklı. Seçim programlarımız başlamadan aday'ın açıklamıyoruz. Biz kitle partisiyiz. Adayı halka tanıtma gibi bir sorunumuz yok. Biz 1 hafta içinde adayımızı açıklasak halk adayımızı o hafta içinde tanır. Ayrıca bu konuları için erken olmasına karşın bu tür açıklamalar yaparak gündemi meşgul etmek istemiyoruz. Bizim aday çıkartamamak gibi bir problemimiz yok” şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin ortak görüşleri bir noktada birleşiyor. Belediyeleri kazanacağız diyorlar ama nasıl kazanacaklarını ve hangi adaylarla kazanacaklarını da açıklamıyorlar. Tabiî ki zamanın daha erken olduğunu düşünebilirler. Ak Partinin adayı herkes için önemlidir. Her kesimi kucaklayacak bir aday çıkarmamaları durumunda yine eski yönetimin görevine devam edileceğini kamuoyunda konuşuluyor. O yüzden ki milletvekillerin ve parti teşkilatlarının işi gerçekten çok zor. Şuan Ak Parti de benim bildiğim Zafer Alkan'dan başka aday adayı yok. Alkan gecen sene partiye katılmış ve hiçbir pazarlık işine girmeden bugüne kadar partililerle çalışmalara katıldı. Parti yönetimin, milletvekillerin veya Genel Merkezin aday belirlemede işlerinin zor olduğunu şimdiden kestirebiliyorum. Eğer Zafer Alkan gibi diğer ismi geçen aday adayları partiye katılıp da çalışmalara katılsaydılar. Partililerle kaynaşsaydılar onlarından aday olma şansları vardı ama şuan gören o ki, partinin içinden tek aday adayı Zafer Alkan'dır.

Zafer Alkan'la daha gazetemizde yer verdiğimiz görüşlerini alıntı yaparak yer vermek istiyorum.
Alkan: “Marmaris bir dünya cenneti. Bunu biz de yabancılar da biliyor. Ancak biz yeterince sahip çıkamıyoruz. Maalesef şahsi çıkarlar öne çıkıyor. Marmaris üretmiyor, sürekliği tüketiyor. Bunun için de ilçe ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor. Marmaris ekonomisinin yeniden yükselişe geçmesi için alternatif arayışına girmemiz gerekir. Marmaris'te kazanılan parayı dışarıya çıkarmamamız gerekir. Burada kazanılan paranın burada kullanılmasını, bir kazanda çorba yapılıp, herkese dağıtılmalısını sağlamalıyız”
Birlik şart
Alkan, önerdiği tüm çözümlerin hayata geçmesi için birlikte davranmanın kaçınılmaz olduğunu da belirti.”Lafta değil icraat yapmamız lazım sözde Marmaris'i seviyorum demek ile olmaz” diyen Alkan, Gelinen noktadan Marmaris'i çıkarabilmek için herkesi, her kesimi işbirliğine çağırdı, “Bu sıkıntıyı atlatmamız lazım. Senin benim değil hepimizin sıkıntısı bu. Bunun için bir araya gelelim, sorunları ortaya dökelim, çözüm yolları üretelim, uzmanlarına, profesörlere danışalım, sonra da icraata koyulalım. Cennet Marmaris'imizi elbirliğiyle kalkındıralım. Sözde Marmaris'i seviyorum demekle olmaz. Marmaris'te yaşayan herkesin en azından 10 dakikasını Marmaris için harcaması gerekir.” şeklinde konuştu.
Allah`a Emanet Olunuz!
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141