• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Yıldızı Sönenler ve Parlayanlar

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Yıldızı Sönenler:                                                                              Mustafa Karacan: DYP'de yakaladığı başarıyı, DYP'nin 2004 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olmayarak geri tepti. Yerini rahmetli Karadinç'e bırakarak, yıldızının yavaş yavaş sönmeye başladığının farkına varamadı bile. Ticaret Odası Başkanlığı sırasında, Taşhan'a yaptırmaya çalıştığı iş merkezi savaşında, Dursun Kaplan'a malum olarak ayrıldı. Ardından da, Ticaret Odası'nın seçimlerinde aday olmayarak desteklediği adayın kaybetmesine sebep oldu iddialarıyla karşılaştı.  AK Parti'den Marmaris Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Parti başka bir adayı Belediye Başkan Adayı yapınca, birinci sıradan belediye meclis üyeliği için birçok kişiyi harcadığı iddia ediliyor. Karacan belediye başkanlık rüyasını bitirip, belediye meclis üyeliğinde kalmayı tercih etti. 

 

Kenan Değertaş: Başarılı bir işadamı olarak tanınmasına rağmen, siyasette pek başarıyı yakalamadı. 2004 yerel seçimlerinde Marmaris Belediye Meclis Üyesi olarak siyasete atıldı. Marmaris için proje üretti. Ama Belediye Başkanlığıyla girdiği, “anlaşmazlık” yüzünden CHP'den ayrıldı. 2009 yerel seçimlerinde DSP'den aday oldu, ama sonuça hiç üzülmedi. İşinin başına döndü. İleriki yıllarda siyasete döner mi? Bilemeyiz. Ama şuan ortalıkta pek fazla görünmemeyi yeğliyor.  

 

İzzet Ünsal: Üzerine siyasetçi tanımadığım bir isimdir İzzet Ünsal. ANAP döneminin yıldızıydı. Siyasetle çok fazla ilgilendi, işine gücüne sahip çıkmadı. ANAP iktidardan düşünce, DYP- ANAP birlikte yerel seçimlere girdiğinde, rahmetli Karadinç'i destekledi. 2009 yerel seçimlerde DP'nin Belediye Başkan adayı oldu. Ama kazanamayarak, Marmaris dışındaki, işinin başına döndü. Önümüzdeki yıllarda ne yapar bilemeyiz. Siyasi tecrübesiyle ve hitap şeklinde adından sıkça söz ettirmeyi sürdürüyor.   

 

Doğan Tugay:  Güçlü ve İnançlı bir işadamı diyebilirim Doğan Tugay için. Uzun yıllar siyasetten uzak durduğundan olacaktı ki, AK Parti'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı olduğunda, siyaset simsarları tarafından kontrol altına alınmak istendi. Bu simsarlar bazen başarılı bazen de başarısız olsalar da,  belediye meclis adaylarının seçiminde, Tugay'ı yanıltmayı başararak, kazanılan seçimleri kaybetmesine sebep oldular. Sayın Tugay, seçimlerden sonra, diğer adaylara nazaran partisinin bütün etkinliklerine katılarak “gölge belediye başkanı” gibi çalıştı. Tekrar belediye başkan adayı olur mu, olmaz mı bilemeyiz ama, geçtiğimiz günlerde bir yerel gazeteye verdiği ropörtaj da  “genç” birisini işaret ettiğini gözlemledim. Tugay'ın önümüzdeki yerel seçimlerde, ağırlık vereceği adayın kazanması muhtemeldir. Çünkü yerel seçimlerde partisinin aldığı oyla genel seçimlerde aldığı oy bunun bir göstergesidir. 

 

Turan Şahin: Marmarisli olmayıp da, Marmaris'te siyaset şansını yakaladı. Ak Parti'nin Taner Türkmen'den sonra ikinci ilçe başkanı oldu. 2004 yerel seçimlerine partisinin seçimlere girememesin faturası ona kesildi. İlçe Başkanlığından ayrıldı. 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti'den Armutalan Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Ama burada şansızlıklar bir türlü yakasını bırakmadı. Meclis Üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldı. Şuan işinin başında. Tekrar siyasete döner mi? Bilemem ama zaman gösterecektir.

 

Mehmet Tetik: ANAP'ın yıldız olduğu dönemde, Mehmet Tetik'te yıldızdı. Dönemin belediye Başkanı rahmetli Karadinç'e  karşı ilçe başkanlık seçimleri dahil bütün seçimlerde yenilgiyle çıktı. Adı DYP'nin 2004 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak anılmaya başlanmasına rağmen,  Karadinç'in DYP'den aday olmasıyla, adaylığı suya düştü. Kontenjan adayı olarak, Marmaris Belediye Meclis Üyeliğine girmeye çalışması, Karadinç'in seçimlerden yenik ayrılmasıyla son buldu. 2009 yerel seçimlerde AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı oldu. Ama yine aday olamayınca, şimdilik siyasetten çekildi.  

 

Ethem Sayar: Marmaris Belediye meclis üyeliği sırasında CHP'nin 2004 yerel seçimlerinde başkan adayı olarak biliniyordu. “Hastalandım aday olmayacağım” diye açıklama yapınca, yerine, Belediye Meclis Üyesi Muhammet Ali Acar oldu. Sayar belediye meclis üyeliğine devam etti. Ancak ilerleyen zamanlarda, Kenan Değertaş ve Ercüment Aydın'la belediyeye karşı muhalefet yapmaya başlayınca CHP'den kopup, 2009 yerel seçimlerde DSP'den belediye meclis üyeliğine aday oldu. Partisi varlık gösteremeyince, siyasetten uzak durmaya başladı.     

 Yıldızı Parlayanlar:                                                                                                                Kadem Mete: Dönemin AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Turan Şahin'in yanında siyasete girdi. Sayın Şahin, ilçe başkanlığından ayrılınca, aylar sonra İlçe başkanı olarak karşımıza çıktı. 2009 yerel seçimlerde partisine Doğan Tugay'ı kazandırarak hızlı çıkışını sürdürdü. İktidarın verdiği güçle de, Marmaris Belediyesine karşı sert muhalefet yaparak, kamuoyunda adından sıkça söz ettirmeyi sürdürdü.  Yerel seçimlerde partisinin aldığı oyla, koltuğunu korumasını bildi.   Gelecek yerel seçimlerde “Karadenizli Belediye” başkanı unvanını almazsa şaşmayalım. Marmaris'te sıkça dile getirilen, “yerli- yabancı” ayrımının da son bulması için çalışmalar içinde olduğunu gözlemekteyiz.

Mehmet Baysal: 2004 yerel seçimlerinde, Acar'ın listesinden belediye meclise girdi. Acar'la ters düşünce, 2009 yerel seçimlerinde listede yer almadı. Marmaris Ticaret Odası başkanlığına aday oldu. Ve rakibini devirerek, Ticaret Odasına başkan oldu. Ilımlı, sakin ve saygılı tavırlarıyla tanılıyor. Önümüzdeki yıllarda, siyasi arena da, kendisine yakışacak bir partiden belediye başkan adayı olması bekleniyor.   

 

Yamaç Kaya: CHP ilçe başkanlığından neden ayrıldığı hala tartışılıyor. Ama onun siyasi yıldızı sönmedi. Siyasette her zaman yer bulabilir.

 

Mustafa Çoban: Demokrat kökenli bir ailenin çocuğu. DYP ilçe başkanı döneminde uzlaştırıcı üslubuyla kafalarda yer edindi. Siyasete ara verdi, ama bu tamamıyla ayrıldı anlamı taşımaz. Önümüzde yerel seçimlerde, Doğan Tugay'ın işaret ettiği genç olarak karşımıza çıkarsa şaşırmayınız.

 

Mehmet Oktay: CHP Gençlik Kolları başkanlığı döneminden tanışıyoruz. Bir ara siyasetten uzak durdu. İlçe Başkanı Yamaç kaya'nın istifasıyla, sürpriz bir şekilde ilçe başkanı olarak karşımıza çıktı. Sayın Oktay'ı da siyasettin çamurlu yolları kirletmez,  yolu açık olur.

 

Dursun Kaplan: Uzun yıllar CHP'ye hizmet etti. Çok heyecanlı bir kişiliğe sahiptir. Partisinin İl Genel Meclis Üyeliğini de hakkıyla yapıyor. Ama, Kuran Kurslarına karşı bakışı sağ seçmenden olumlu not almadı.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141