• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Vefa ve Kadem Mete

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Siyasette vefa var mıdır diye bazen kendime sorduğum olmuştur. Etrafımda yaşayan veya bu dünyadan göçmüş insanlardan duyduğum tek laf; ‘siyasette vefa’ yoktur. 

Neden acaba siyasette vefa olmuyor. Bir yerlerde yanlış giden bir şeyler mi oluyor.

Muğla siyasetinde son 20 yıla baktığımızda Kadem Mete’yi, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Partisi)’nde üyelikle başladığı siyasi hayatını, Marmaris ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı, Marmaris belediye başkan aday adaylığından sonra 2016 yılından beri Ak Partinin Muğla il başkanlığıyla yürütüyor.

Kadem Mete Karadenizli olmasından dolayı konuşmalarının içine fıkralar yerleştirip anlatmasıyla ünlüdür. Dost sohbetlerinde olsun, veya siyasi gezilerinde vatandaşlara anlattığı fıkralarla bazen yaygın medyalarda bile haber olmuştur. Espriyi bazen bazı kesimler yanlış yorumlayabiliyor.

Muğla’ya baktığımızda, iktidarın yatırımlarını görüyoruz. Muğla’ya tam donanımlı Üniversite hastanesi yapılması, başta Marmaris olmak üzere ilçelerdeki hastanelerin yenilenmesi veya yeni hastaneler yaptığını görüyorum. Sadece hastane mi  tabii ki hayır. 2021'de Muğla'ya yapılan harcama tutarı 6 milyar 75 milyon 675 bin lira olduğunu söyleyen Mete; Muğla için yapılan eğitim harcamaları, sağlık harcamaları, sosyal yardımlar, mal ve hizmet alımları, Muğla'ya hizmet eden kamu görevlerinin ücret giderleri ve diğer giderlerden oluşmaktadır. Biz inanıyoruz ki önce 2023, sonra da 2024 Muğla'mız için daha aydınlık olacaktır." Diye açıklama yapmıştı.

2002’ye aktif siyasete giren Kadem Mete İl Başkanlığına kadar yükselmiştir. Siyasette kimseye yaranamazsın, kimseyi memnun edemezsin. Bu gazetecilikte de böyledir.  Olumlu eleştirilere bile alınan siyasetçiler tanırım. Sizlere bir yaşanmış bir olayı anlatacağım:

Amerikan kongre üyesi senatör A. Berkley : "Benim seçim bölgemde çiftçilikle uğraşan bir seçmen vardı. Çiftliğini tamir ettirmesi gerekiyordu, parası yoktu. Devletten işini görecek kredisini çıkarttım. Kızının üniversiteye, oğlunun harp akademisine girmesine yardımcı oldum. Kızının kocası işsizdi, geldi rica etti ona da iş buldum.

Yeni seçim zamanı geldi. Seçimlerle uğraşırken haber aldım ki bizim çiftçi başkasına destek veriyormuş beni desteklemeyecekmiş. Hatta karşı partinin adayını destekleyecekmiş.

Ziyaretine gittim. Bu seçimlerde bana oy vermeyeceğini, karşı partinin adayına oy vereceğini duydum, böyle bir şey var mı diye sordum. Hiç inkar yoluna gitmeden, kıvırmadan açıkça evet deyince ben de; Geçmişte kendisi ve ailesi için yaptıklarımı hatırlattım. Her halde unutmamışsındır, yaptıklarımın bir hatırı vardır dedim.

O da unutmadığını, hiçbir zaman da unutmayacağını söyledi ve ekledi, ama benim için son yıllarda başka ne yaptın ki?

Siyasette kimseyi memnun edemezsin. Bazıları arsızlaşır ve sürekli olur veya olmazına bakmadan, siyasetçiden isteklerde bulunur…

O yüzdendir ki,  makalenin başlığına ‘Vefa’yı  ekledim.

Muğla’nın  yüzölçümü 1.661 km²  ve 13 ilçesi bulunmakta. Bir siyasetçi Muğla’nın her karış yerini gezmeye çıksa günlerce sürer. Zamanı gider, işi geri kalır. Bazı siyasetçiler işlerini kaybetti. İflas bile edenler oldu. Bu siyasetçiler düzgün insanlardı. Siyasetten köşeyi dönenleri de biliyoruz.  Bunların isimleri siyasetçilerimiz bilirler. Kendisini partisine vatandaşına adamış siyasetçiyi zor buluruz.

2023 yılı içerisinde yapılacak genel seçimlerde sayın Kadem Mete’yi partisinin üst yönetim kadroları Muğla milletvekili listesinin başına yazıp, Mete’yi milletvekilliğiyle onurlandırılmalılar.

Siyasete vefa yoktur diyenleri bazen ters köşe yapmalı.  Haklıya hakkını vermek gereklidir.  Benim aciz fikrim bu yöndedir. Ak Parti genel merkez yönetimine büyük bir görev düşüyor.

Vefanın İstanbul’da bir semt adı olmadığını ve  yaşadığını gösterme zamanının geldiğini görüyoruz.

 

Kimseden vefa görmesem de, vefa göstermeye devam edeceğim. Hz.Ali

(Allah’a Emanet Olunuz)

kademmete.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141