ŞAKA GİBİ

Değerli okurlar çok ama gerçekten çok büyük miktar Türk Lirası basıldığı için ülkede müthiş bir enflasyon ve dolayısı ile pahalılık var.

Enflasyon kelimesinin temeli İngilizcede “enflate = şişirmek​''​ demektir. Yani para basıp para miktarını çoğaltıp, şişirirseniz paranın kıymeti azalır ve buna  Fransızcadan ​gelip ​dilimizde kullanılan ''enflasyon” denir.

Çoğalması neticesinde Türk Lirasının kıymeti düştüğü için herşey pahalılaşıyor.

Önüne gelen malına ve işçiliğine zam yapıyor.

Örneğin Pazara gidiyor ve 200 TL alışveriş yapıyorsunuz bu sadece ​10,—Euro. Yani TL “müthiş” denecek şekilde kıymet kaybetmiş… Devlet tarafından yapılan maaş artışlarının bazıları mesela asgari ücret zamları birkaç ay sonra daha da alım seviyesi düşünce insanları mutsuz edecektir.   Bunlara Elektrik, Doğalgaz, Mazot ver Benzin fiyatlarını hiç katmıyorum.

Emekliye yapılan %30 zam ise gerçekten ''Şaka gibi'' emekliye büyük eziyet. Bu para ile geçinecek emekli herhalde yoktur diye düşünüyorum.  Çoluk, çocuğunun yanına sığınanların dışında, kira, elektrik ve diğer faturaları ödeyebilmek emeklilere çok büyük bir ceza olarak verilmiştir.

Şöyle düşünelim, iki yıldır çalışan bir işçi asgari ücret olarak 8500,—TL alıyor ama yıllardır çalışmış ve hertürlü vergisini ödemiş bir emekli bu paranın çok altında alıyor…

Bu sizce hak mıdır?

Bugün Türkiyede çok büyük bir enflasyon var, herkes sattığı mala veya yaptığı işe inanılmaz zamlar yapıyor. Böyle bir durumda %30 zam emeklinin hiçbir eksiğini karşılamamış tam tersine  fakirliğini ​daha da tetiklemiştir.

Diğer yandan enflasyonun , varsayalım, düşmesi ile fiyatlar ucuzlayacak değil bunu görüyoruz.

Bu pahalılığı ​ve zamları ​gören herkes​,​ ama istisnasız herkes işine veya sattığı malına zam yapıyor.

Genelde bu zam furyasından en büyük zararlı​ları​ maalesef bu ülkeye yıllarca emek veren ve vergi ödeyen, çocukları ile devlete potansiyel vergi desteği vermiş olan emeklilerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Cangör Arşivi

MİLLİ MARŞ

16 Mart 2026 Pazartesi 20:00

USA - İSRAİL - İRAN

12 Mart 2026 Perşembe 11:00

TRAFİK CEZALARI

09 Mart 2026 Pazartesi 19:47

TURİZME DİKKAT

05 Mart 2026 Perşembe 11:48

FONTANEL

27 Şubat 2026 Cuma 13:34

KİRACI GİBİYİZ

24 Şubat 2026 Salı 11:05

MARMARİS’İN BÜYÜK AYIBI

20 Şubat 2026 Cuma 12:34

CENGİZ ŞAHAN PAŞA

18 Şubat 2026 Çarşamba 11:36

CAYDIRICILIK

15 Şubat 2026 Pazar 17:43

GEÇ KALIYORUZ

11 Şubat 2026 Çarşamba 12:05