• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Vali Orhan Tavlı, Cennet Marmaris’in Mahallelerini Denizden Hayranlıkla İzledi

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Sevgili okurlarım; Gazetecilik ne kadar zor bir meslektir, mesleği hakkıyla yapanlar çok iyi bilir. Bugün sabah saatlerinde gazetemizin mail adresine girip gelen maillere göz attım. Ve maillerden birisi beni çok etkiledi.  Mailin başlığı şöyleydi: “Vali Orhan Tavlı, Kaçak Yapıları Denizden İnceledi”.

Maili açtım ve okudum. Muğla Valisi sayın Orhan Tavlı Marmaris’in Bozburun Yarımadası, Yeşilova ve Hisarönü Körfezleri, Söğüt, Selimiye ve Orhaniye Mahallelerinde Sahil Güvenlik Botu ile inceleme ve denetimlerde bulunduğunu belirtiliyordu.

Haberin başlığını kafamdan attım ve şöyle bir başlık düşündüm. “Vali Orhan Tavlı, Cennet Marmaris’in Mahallelerini denizden hayranlıkla izledi”.

Sevgili okurlarım başlık böyle olsa, daha güzel olmaz mıydı. Olurdu dediğinizi duyar gibiyim. Yıllardır süren bir imar sorunu. Bozburun Yarımadası, Yeşilova, Hisarönü Körfezleri, Söğüt, Selimiye ve Orhaniye’de çözülemeyen İMARsızlıklar.

Peki ala kim çözecek bu sorunu. “Köylü Milletin Efendisi değil miydi. Neden yıllardır yılan hikayesine dönen, imar sorunu çözülmüyordu. Bu İmarsızlıktan siyasiler siyasi rant mı elde ediyordular da, çözmek için bir araya gelemiyorlar.

 

Gürün: Planları Yaptık…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Osman Gürün bir açıklamasında: “Muğla ili 13 ilçesi ile birbirinden farklı özelliklerde öbek öbek yerleşmiş, nüfusu diğer Büyükşehirlere göre dağınık bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak meclisimizde 1/25.000 nazım imar planını yaparak bütün üyelerimizin oyları ile kabul edildi. Yasalar ve sorumluluk alanımız içerisinde Muğlamızı koruyan hizmetleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda üniversitelerimizle işbirliği, fikir alışverişi yaparak projeler üretiyor, bilimsel ve teknik anlamda destek alıyoruz.” Diye bir açıklaması var.

O zaman bu yıkımlar konutların yıkıp sebepleri nedir.

Hatta sayın Gürün’ün Marmaris Belediyesi ziyaretinde, İmar sorunu sormuştum. Başkan Gürün’e göre sorun yok.

 

Eeeee Sorun Nerede!...

Ama gel gör ki, daha geçtiğimiz aylarda Söğüt ve Bozburun’da kıyımlar olmadı mı. Kim yıktı, efendilerin konutlarını.

Sayın Valimiz Tavlı, İktidar yetkililerini ve Belediye Yetkililerini toplayınız. KAÇAK YAPIların durumunu sorunuz. Öyle denizden izlemeyle olmaz sayın valim. Hadi sorun neredeyse bulunuz. Yetkili sizsiniz. Bakınız ben bir gazeteci olarak görevimi yerine getiriyorum. Siz de görevini yapmayanları tespit ediniz.

Köylü vatandaş hala eski köy evlerinde mi yaşamlarını sürdürsünler. Çocukları büyümüş, evlenmişler ve onlarında çocukları olmuş. Bu insanlar kendi yerlerine ev yapamayacaklar mı?. Yaparsalar gidip başlarına mı yıkacaksınız. Bu böyle gitmez.

İşte burada Vali beyimiz mevzuya el alıp, denizden incelediği, o kaçak yapıları, kimler yapılmasına göz yumduysa gerekeni yapmalıdır. Muhtar, heyeti, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyelerine hesap sormalıdır. İşte o zaman vicdanlar rahat eder.

Ve İmar durumu nedir net olarak açıklanmalıdır. Siyasi kaygıyı bırakın. Efendiler arsalarına ev yapabilecekler mi?, Yapamayacaklar mı?. Lafı sünger mi sündürmeye gerek yok. Hadi bakalım biraz çalışalım. Nasılsa yıkılacak yerlerine sayın Vali Tavlı görmüşken…

 

Yukarı da söz ettiğim gibi inşallah bir gün bu başlığı da yazarız: “Vali Orhan Tavlı, Cennet Marmaris’in Mahallelerini denizden hayranlıkla izledi”. 

“Allah’a Emanet Olunuz”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141