• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Pes Etme!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

1999 mahalli seçimlerinde CHP'den Armutalan Belediye Başkan Adayı olan Muhammet Ünlü seçimleri kaybetmişti. O yıllarda haftalık olarak çıkardığım Bayrak Gazetesinin  ofisi Murathan iş merkezinin 5. Katında bulunuyordu. 

Seçim sonuçlarının daha kesin sonuçları dahi açıklanmamıştı. Sayın Ünlü pazartesi sabahı saat on sıralarında ofisimize geldi. Şaşkınlık içinde, Sabri Kesen'e baktım. Ne işi var seçimleri kaybetti dercesine. 

Ünlü: 'Temel Reis benim seçimin bugün başlıyor' dedi.

Ve 2004 mahalli seçimlerinde Armutalan Belediye başkanlığını kazanan Ünlü 2014'de Muğla'nın Büyükşehir olmasından dolayı kapanan Armutalan Belediyesinin son Belediye Başkanı olarak tarihe geçti. 

Şimdi bu anımı durup dururken sizlerle niye paylaştım. Bende burada bazı yaşanmış anlara tanıklık ettim. Kendimi satamıyorum o ayrı tabiki. :) 

Muhammet ve Şennur Ünlü'nün küçük oğlu Acar Ünlü'yle taaa o yıllardan tanışırız. Hatta 27 Kasım 2017 tarih de,  Gönül Dostu köşemde; 'ÇALIŞMALARIYLA ÖRNEK OLAN ACAR ÜNLÜ  

Uzun yıllar önce tanışmıştım Acar Ünlü'yle. Hatta bir makalemin içinde baban belediye başkanı, dayında belediye başkanı sırtın yere gelmez diye takılmıştım.'...

www.gundemgazetesi.net internet gazetemizde 30 Aralık 2014 günü yayınlanan röportaj da ise,  'Acar Ünlü; Vatanıma, memleketime borcumu ödemek istiyorum" demişti...

 

Acar 2014 mahalli seçimlerinde Marmaris Belediye Meclis Üyesi ve CHP ilçe başkanı seçildi. Ve 2024 mahalli seçimlerinde Marmaris Belediye Başkan Adayı oldu. 

 

Nereden nereye, mücadeleci bir babanın oğlundan da bu beklenirdi. Şaşırdım mı hayır...

Şaşıranlar olmadı mı oldu. Hayatın ne getirip ne götüreceğini kimseler bilmez. Sevgili Sabri Kesen'in en çok diline doladığı Necip Fazıl Kısakürek'ın 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın!'...

Tohum ekelim güzellikten İyilikten yana olsun. Birgün geri döner. Yeter ki sabırla bekleyelim.. 

img-20240225-wa0002.jpg

Böyle makale yazacağım aklımın ucunda bile yoktu. Acar Ünlü ile İlkay Şimşek’in bu fotoğrafını görünce etkilendim. İlkay Şimşek de ilçe başkanı olmak için iyi bir mücadele verdi. Pes etmedi. Acar Ünlü ile yolları kesişti ve birlikte hareket etmeye başladılar. İkisinin de, Marmaris'e hizmet etme aşkları vardı. 31 Mart mahalli seçimlerinde seçmenlerin karşısına çıkacaklar, seçmenlerden onay alırsalar hizmet edecekler. Tabii sandıklar açıldığında hep beraber göreceğiz. 

31 Mart mahalli seçimlerinde aday olan herkese başarılar diliyorum.

'Allah'a Emanet Olunuz' 

 

Meraklılar için 2 link bırakıyorum. Gerçi Google da arama yaparsanız görürsünüz. Tabii ki haber ve makalelerimi...

https://www.gundemgazetesi.net/mobi/acar-unlu-vatanima-memleketime-borcumu-odemek-istiyorum-65530h.htm

https://www.gundemgazetesi.net/mobi/calismalariyla-ornek-olan-acar-unlu-4219yy.htm

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141