• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Gülümseyen Kaymakam!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Cumhurbaşkanlığı Kaymakamlar Kararnamesi ile Marmaris Kaymakamlığına, 

Afyonkarahisar Vali Yardımcılığını görevini yürütürken geçici görevle Antalya Vali Yardımcısı Nurullah Kaya atanmıştı. 

 

Sayın Kaya eylül ayı başlarında görevine başladı. Kurum müdürleriyle başladığı toplantılarını genişleterek sürdürdü. Başta ilçemizin Belediye Başkanı Mehmet Oktay olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılarına devam etti. İlçemizin turist şehri olması hasebiyle toplantılarında turizmin önemine dikkat çeken açıklamalara yer verdi. 

img-20230928-wa0014.jpg

Bu fotoğraf karesi çekildiğinde memleketim Çarşamba'daydım. Son aylarda hatta son yıllarda bir Kaymakamla, şehrimizin belediye başkanını aynı karede gülerken fotoğrafı görmek beni çok etkilemişti. Siyasetle de ilgilendiğim için mülkü amirlerin iktidar partisinden olmayan Belediye başkanlarına pek ilgi göstermezler. 

Samsun'dan döner dönmez konuyu köşeme taşımayı planlanmıştım. Ama Çarşamba'da sağlık sorunum olduğunu fark edip, Marmaris'e döndüğümde hastane randevularım başlamıştı. Sonuç olarak bugün bu makaleyi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesindeki odamdan yazıyorum. Sağlığımı merak edip arayanlardan Allah razı olsun. Eğer kan lazım olmasa, sağlık sorunumu kamuoyuna duyurmayacaktım. Ve kan vermek için Türk Kızılayına koşanlara ayrıca teşekkür ediyorum. Neyse fazla korkacak bir durumum yok. Akciğer diyafram yırtılması sonucuna bağlı bir ameliyat olacağım.

 

Gelelim asıl konuya...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Marmaris şehir stadında muhteşem bir törenle kullanmıştı. Törenlerde Kaymakam Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski ilk kez araca binmeyerek öğrencilerin ve vatandaşların bayramını stadı yürüyerek kutladı. 

Kaymakam Kaya'nın konuşması sık sık tribündeki vatandaşlar tarafından alkışlarla kesiliyordu. Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir konuşma yapan Kaymakam Kaya halkımızdan takdiri almıştı. 

Hatta orada yüksek sesle inşallah siyasiler kaymakama dur demez diye düşündüm. 

Ve bugüne kadar Kaymakam Kaya'yı ilçemizin iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın ziyaret ettiğini görüyorum. Herkesi aynı duygularla karşılayıp ve aynı şekilde uğurlayan bir kaymakam. Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Karaosmanoğlu'yla beraber ziyarette bulunmuştum. Ve sağlık sorunlarım olduğundan daha sonra tekrar kendilerini ziyaret edeceğimi belirtmiştim.

Halk dilinde, Allah bozmasın derler ya. İnşallah böyle gider. Marmarisimizin Kaymakamı Nurullah Kaya'ya görevinde tekrar başarılar dilerim. 

 

Allah'a Emanet Olunuz...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141