• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Acar ile Yazıcı tamam. Gözler CHP'de!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris'e geldiğimde rahmetli Muharrem Elgin Belediye Başkanıydı.
Derler ya ne seçimler gördüm. Vaatlerin havalarda uçtuğuna şahitlik ettim. Bayrak Gazetesini 96 yılında haftalık olarak çıkartarak medya dünyasında yerimi aldım.
31Mart 2024 mahalli seçimlerinde yarışacak belediye başkan adayları belirlenmeye başladı.
Kamuoyu bizim yayınlarımızla eski belediye başkanı M. Ali Acar'ın İYİ Partiden aday olacağını duydu. 

'İşaretler Serkan Yazıcı'yı Gösteriyor' adlı makalemi 05 Ekim 2023'de bu köşemde yer aldı.
Gazetecilik ‘öngörü ve halkla yöneticiler arasında köprü görevini yapar’ diye yazdığımı ve söylediğimi bilmeyen kalmamıştır.
Her seçim heyecanlıdır, ama bu seçim adrenalin dolu ve eğlenceli de olabilir. 

Özellikle seçim dönemleri havada uçuşan vaatler, hedefler, kampanyalar her zaman ilgiyle izlenmiştir. 
Marmarisli seçmenler pek vaat ve projeye bakmıyor. 
Marmaris'in denizi kirlenmiş 5 - 10 yıla kirlilik oranı hızla artacakmış, kimsenin uğrunda değil. Ama sadece belediye başkan adaylarının umrunda olmalı ve bir projeyle ortaya konmalı.

Bir başkan adayı çıkıp “Suyunuzu akıtacağım, çöpünüzü toplayacağım” ya da “Marmaris’in yanan ormanlarını hızlı bir şekilde ağaçlandıracağım" dediğinde kitleleri peşinden sürükleyebiliyor mu?. Ona bakmak lazım. Seçmen ne istiyor. 
Vaat ‘temiz hava!’. Bugün baktığımızda komik gelebilir, ama yeşillenmeyen bir Marmaris'in önümüzdeki yıllarda havası nasıl olacak diye düşünen var mı?.
'Temiz Hava' desem gülersiniz. 'Hava alırsın' da dersiniz.

Belediye başkan adayları kültür sanata, eğitime, engelli haklarına, parka bahçeye, halka açık alanda WiFi’yi konuşuyor.  Siyasetçilerimiz değişebilir ve dünyadaki gelişmeleri de görmeleri vatandaşlarımızın lehine. 

Günlük yaşamın bir parçası olan sosyal medya mecraları daha belirgin bir rol oynamaya başladı. Seçim arabaları, parti broşür ve flamaların kullanımı ise her geçen gün önemini kaybediyor ve peyderpey ortadan kalkıyor.
Seçime aşağı yukarı 76 gün var. Bundan 10 yıl önce olsaydı, her yerde bu seçim havasını hissederdiniz. Sokağa baktığınızda seçim otobüsü, bayrakları geçtim, öyle bir atmosfer de yok. İnsanların siyasetle kurduğu ilişkinin tabiatı değişti. Büyük vaatler değil, daha detay ve mikro söylemler önemli. 
İlk belediye başkan adayı olarak, İYİ Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı M. Ali Acar açıklandı. Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı da  Serkan Yazıcı. Sıra CHP'nin belediye başkan adayının açıklanmasında. CHP'de 6 aday adayı bulunuyor. Hepsi de başkan adayının kendileri olacağını çevresine yansıtıyor. Mevcut belediye başkanı Mehmet Oktay'ın tekrar CHP'nin adayı olacağını düşünüyorum. Çoğu kez ya yazdım yada sosyal medya hesaplarımızdan dile getirdim. Benim öngörüm böyle. Yanılırsam da aday olan sevinsin. 
Önümüzdeki hafta Marmaris Belediye Başkan adaylarının hepsi netleşmiş olur. Bütün parti adaylarına 2024 mahalli seçimlerinde başarılar diliyorum. 

'Allah'a Emanet Olunuz'
 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141