UYUŞTURUCU TEHLİKESİ

Değerli okurlar Türk toplumunu düşündüren uyuşturucu konusunda uzun yıllar görev yapmış biri olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim.

Herşeyden önce başlamadan şunu çok açık ve net söylemek isterim ki uyuşturucu ile ciddi ve tüm imkanlarla mücadele edilmediği takdirde bir gün istisnasız kapınıza dayanacak ve o zaman pişmanlık fayda etmeyecektir.

Uyuşturucu kontrol altına alınamazsa gençlik ne kendisini, ne ailesini, ne de ülkesini ayakta tutamaz...

Fenerbahçe gibi ülke tarihinin onuru bir spor kulübünün, seçilmiş Başkanı ''şüpheli'' olarak emniyete çağırılıp ifadesi alınıyor ve yurtdışı yasağı uygun görülüyorsa bu çok ciddi bir durumdur ve tüm ülke halkını yakından ilgilendirir.

Çünkü Devlet insanları keyfi olarak ifadeye davet etmez, mutlak elinde güvenilir bilgiler vardır.

Böyle bir durumda Adli Tıp test ve raporlarını yenilemek yerine aklanana kadar Fenerbahçe Başkanlığından istifa etmek çok daha onurlu olur ve yakışır.

Görsel ve yazılı basına göre devlet aldığı bilgilerle bazı kişiler hakkında araştırma yaptığı anlaşılıyor, zaten devlet araştırma yapıp gerekli görmeden zevk için kimseyi ifadeye çağırmaz.

Önceki gün devletin elinde nasıl ileri teknoloji olabileceğini ve herşeyi muhtemelen görüp, dinleyebileceğini de yazmıştım.

Bilhassa önemli toplum görevlerinde bulunan kişilerin böyle durumlarda başında bulundukları kurumun onuru ve gelecek nesillere örnek olmak için hemen istifa edip aklandıktan sonra dönmeleri gerekir.

Şüpheli kişilerin inatla istifa etmeden suçsuzluğunu ispat etmeleri uygun değildir.

Herkesin bildiği gibi ''şüpheli'' suçlu demek değildir ama buna rağmen devletin şüpheli gördüğü kişilerin bazı önemli mevkilerde bulunmaya devam etmeleri o koltukları yıprandırır ve gelecek nesillere kötü örnek olur.

Bugün bu çeşit şüpheliler Avrupa'da da zaman zaman olur ve eğer önemli mevkilerde iseler derhal istifa eder ve aklandıktan sonra tekrar alınları açık olarak geri dönerler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Cangör Arşivi

FELSEFENİN GÜÇLÜ SÖZLERİ

01 Nisan 2026 Çarşamba 17:50

Marmaris

29 Mart 2026 Pazar 12:06

SAVAŞ

26 Mart 2026 Perşembe 18:37

GERİ ZEKA VE UYUŞTURUCU

22 Mart 2026 Pazar 12:45

ALTIN YUMURTLAYAN

19 Mart 2026 Perşembe 12:26

MİLLİ MARŞ

16 Mart 2026 Pazartesi 20:00

USA - İSRAİL - İRAN

12 Mart 2026 Perşembe 11:00

TRAFİK CEZALARI

09 Mart 2026 Pazartesi 19:47

TURİZME DİKKAT

05 Mart 2026 Perşembe 11:48

FONTANEL

27 Şubat 2026 Cuma 13:34