• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Pazar Neşesi

Güven KARABENLİ

Migros'a gittim. Bir adet ananas, 400 gram temizlenmiş, paketlenmiş ıspanak aldım. Kasaya geldim biraz da böbürlenerek elli lira çıkardım cüzdanımdan yüzümde bir gülümseme" nakit ödüyorum" dedim. Kız hiç yüzüme bakmadan " 2 tl niz var mı"  diye sordu. " neden" dedim bütün şirinliğimle." çünkü hesabınız 52 tl" dedi. "Aaaaa bir yanlışlık olmasın aldıklarım ortada, bir ananas, 400 gram ıspanak. Efendim ananas 29 tl, ıspanak 22 tl gerisi kdv dedi. 

Şimdi " lan ananas senin neyine" diyebilirsiniz. Efendim dietisyenim yeni bir sabah içeceği icad etti. Ananas koymam lazım. 

Neyse boynumu büktüm ödedim. Sonra benzin istasyonuna geldim. Benzinin, mazotun litresi 15 liranın üstünde. Arabalar kuyruk olmuş. Delireceğim, lan insan hiç mi reaksiyon göstermez?  Millet kuzu kuzu arabasını dolduruyor. Bir de Allah beterinden korusun demiyorlar mı tam deliriyorum. 

Memlekette kara kış aldı başını gidiyor. Elektrik faturaları dünya yüzünde görülmemiş şekilde arttı. Doğal gaza yanaşılmıyor. Bir mutfak tüpü en az 250 tl. Ülkemin insanları donarken, tiril tiril titrerken çözüm üreteceklerine adamlar İmamoğlu ile uğraşıyorlar. 

Tabiii millet yeter lan düşün artık yakamızdan diyeceklerine, beterin beteri var deyip susar otururlarsa böyle olur işte. 

Sen sırça sarayında  otururken İstanbul'da yaşayanları. düşünüp üzüldüğüne inanırmıyız demiyorlar ki. 

Şimdi bu olayları bakın nereye bağlayacağım. 

Efendim bir padişahın hükmettiği bir ülkede eski bir köprü
varmış. Aslında yıkılıp yeni baştan yapılması gerekiyormuş ama padişah hem tembelliğinden hem de para harcamak işine gelmediğinden yapmıyor, yaptırmıyormuş. 

Sonunda adamlarına köprüden geçenlerden para almalarını emretmiş. Belli bir süre geçmiş aradan, millet hem para ödemiş köprüyü  daha fazla kullanmaya başlamış. Geçiş ücretini iki misline çıkarın demiş patişah. Bir yandan da herhalde biri gelir itiraz eder diye beklemiş. Ama  geçişler azalmamış azalacağına daha da artmış. Sonunda padişah köprüden geçenlerin önce paralarını alın sonra da yatırın tecavüz edin demiş adamlarına. ( tabiii tecavüz kelimesi kullanmamış ama söylediğini yazmama terbiyem izin vermiyor) 

Aradan yine zaman geçmiş ve bir gün yaşlı bir adam padişah'ın huzuruna çıkmış. Padişah "hah sonunda bir itiraz eden çıktı" diye sevinmiş. 

Adam utana sıkıla " patdşahım akşam üzeri köprüden geçerken kalabalık oluyor çok bekliyoruz. Şu tecavüzcülerin sayısını arttırın lütfen, arttırında evimize geç kalmayalım demiş. 

Daha ne yazabilirim  bilmiyorum ki.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141