Temel IRMAK /Gönül Dostu

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Miras Devam Ediyor: Selahattin Bilgin Özkaynak ve Marmaris Belediye Spor

Bir adam vardı, hayalleriyle Marmaris Yalancı Boğaz'ı değiştirdi; şimdi o miras oğlunda hayat buluyor.

Marmaris Belediye Spor Kulübü Asbaşkanı Selahattin Bilgin Özkaynak… İsmi kulağa yeni gelse de, kökleri derinlere uzanıyor. Babası merhum Bilgin Özkaynak’ın izinden gidiyor; babadan oğula geçen bir görev, bir sorumluluk ve bir gurur meselesi.

screenshot-20250831-210510-gallery.jpg

1998 yılıydı. Yalancı Boğaz, şimdi bildiğimiz Yat Marin’in bulunduğu yerde, ahşap tekneler tamir ediliyordu. O yıllarda bir davet aldım ve oraya gittim. İşte o gün, merhum Bilgin Özkaynak’la tanıştım. Bana buraya bir marina yapacağını söyledi. O an anladım ki, bu adam sıradan biri değildi; vizyonu büyük, memleket sevgisi yüreğinde.

O günden sonra sık sık bir araya geldik. İstanbul’da yaptığı açıklamaları yerinde görmek, deniz ulaşımıyla ilgili projelerini birebir takip etmek bana büyük bir deneyim kazandırdı. Kendisini kaybettik ama hâlâ hayırla anıyoruz. Onun yokluğu hissediliyor. Yardımseverliği, memleket sevgisi ve ülkenin dört bir yanına yaptırdığı bayrak direkleri sayesinde Al Bayrağımız en yüksekte gururla dalgalanıyor.

Okullara yaptığı katkılarla binlerce çocuk eğitim alıyor, mezun oluyor. Spora olan düşkünlüğü ise Marmaris Belediye Spor’a yaptığı katkılarla gözler önüne seriliyor. O bir liderdi; bir yol gösterici, bir öncü. Allah rahmet eylesin. Onu yaşadığım sürece unutmayacağım.

screenshot-20250821-140306-instagram.jpg

Ve şimdi babasının izinde, Selahattin Bilgin Özkaynak… Geçtiğimiz aylarda yapılan Marmaris Belediye Spor Kulübü kongresinde yönetime girdi ve Asbaşkan olarak görevine başladı. Kulüp Başkanı Erdem Karaosmanoğlu, Asbaşkanlık görevini Özkaynak'a verdi. Babasından aldığı bayrağı onur ve gururla taşıyor. Marmaris Spor’un BAL Ligi’nde mücadele etmesinde büyük katkı onun.

screenshot-20250831-210524-gallery.jpg

Biliyor ki bu görev sadece bir unvan değil; babasının mirasını yaşatma, sporu ve memleketi sevme yolunda bir adım. Babadan oğula geçen bu asbaşkanlık, bir sorumluluk, bir ödev ve bir gurur meselesi. Selahattin Bilgin Özkaynak, hem babasının izinde hem de kendi yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Marmaris, onun gibi isimlerle sporda ve toplumda ilerlemeye devam edecek. Ve bizler, babadan oğula uzanan bu hikâyeyi hayırla hatırlayacak, gururla izleyeceğiz.

Allah'a Emanet Olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Temel IRMAK /Gönül Dostu Arşivi

Rozet Değil, Emeğin Adıdır Ali Aygün

15 Haziran 2026 Pazartesi 08:31

FENOMENLER DEĞİL, MARMARİS KAZANIYOR!

11 Haziran 2026 Perşembe 10:19

Turizmde Kimse Aynaya Bakmak İstemiyor

10 Haziran 2026 Çarşamba 08:01

Teşekkürler Marmaris

08 Haziran 2026 Pazartesi 01:12

Şimdi Marmaris Zamanı

03 Haziran 2026 Çarşamba 08:46

Sıra Sizde...

31 Mayıs 2026 Pazar 12:12

Samsun’dan Yükselen Meşale

18 Mayıs 2026 Pazartesi 18:07

Dayanamıyorum...

16 Mayıs 2026 Cumartesi 08:36