• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Karadeniz’in Parlayan Yıldızı Çarşamba

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Karadeniz'in Parlayan Yıldızı Çarşamba…

 

Son bir aydır, Marmaris dışındaydım. Babamın rahatsızlığından dolayı memleketim Çarşamba'da bulundum. Çarşamba Belediye Başkanı sayın Hüseyin Dündar'ın basın danışmanı sevgili dostum Mustafa Altuner'i de belediye sarayında ziyaret ederek, Çarşamba'yı değerlendirme fırsatı buldum. Hem de sevgili Mustafa'nın Kanal 48 TV'de çalıştığı günleri yâd ettik. 

Çocukluğumun geçtiği şehrin baştan aşağıya değiştiği görmek, beni son derecede mutlu etti. Genç ve dinamik bir belediye başkanı Hüseyin Dündar, iktidarın desteğini de tam olarak arkasına aldığını gördüm. Çarşamba'ya 2 yeni köprü yapılması şehir trafiğini de çözmüş.  Eski köprünün trafiğe kapatılarak, sadece yayalar için kullanılması da bir tat olmuş. Genç başkan Çarşamba'nın çehresini değiştirmiş.  Ve hizmetlerine de, iktidarın desteğiyle tam gaz sürüyor.  

 

Sayın Dündar; “27 Mart 2004 tarihinde sizlerin kararı ile başlattığımız 'Hizmet Belediyeciliği'nin birinci dönemini 29 Mart 2009'da tamamladık. Geride bıraktığımız bu beş yıllık dönemde Çarşambamız tarihinin hiçbir döneminde görmediği belediyecilik hizmetleri ile tanıştı. Yıllarca özlemini çektiği büyük projeler kısa yapım süreleri içinde birer birer hayata geçirildi… Yirmi yıldır gündemde olan, ama hiçbir yerel idarenin sözünü etmekten öteye bir şey yapamadığı, şehir içine yeni köprü projesini yapmak bize nasip oldu. Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede hizmete açtığımız köprüden hemen sonra, bu köprünün 700 metre güneyinde ikinci bir köprüyü yaptırmak bizim gururumuz oldu. 70 yılda Yeşilırmak üzerine 2 köprü yapılabilmiş Çarşamba'ya, Bizim Belediyeciliğimizdeki 5 yılda iki dev köprü kazandırdık. Bizden önceki dönemde inşaat çalışmalarına başlanılan sebze hali projesini yenileyerek üretici bölge Sebze Hali tipine uygun hale getirdik. Yeni Sebze ve Meyve Halini yeni projesi ile bir yıl içinde tamamladık. 50 dönümlük alan üzerinde hizmet veren sebze halimizi Mayıs 2006 sezonuna yetiştirerek hal gelirlerimizi 300 milyar seviyesinden 1 trilyona ulaştırdık. Adapark; Tarihi Meydan, Çarşamba Evi, Göl Restoran ile sizlere hizmet veriyor. 300 dönüm alan üzerinde 5 yıldır yürüttüğümüz çalışmaların sonuna geldik. Yeni yollar açarak hem kıyı yolu, hem Salıpazarı yol bağlantısını sağladık. Göl Restoran, Spor Tesisleri, Tören ve Konser Alanı, Yürüyüş Yolları, Çarşamba Evi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Türk Hamamı ve Sauna bu alan içerisinde yer alıyor. Arsa tahsis ederek modern görünümlü Adalet Sarayı'nı ilçemize bu alanda kazandırdık. Eski Salıpazarı Garajı Bölgesi ve Ticaret Odası civarında ki o eski yapılaşmayı kaldırdık. Demirli Garajı'ndan Adapark'a kadar istinat duvarları, çevre düzenlemeleri ve yürüyüş yolları yaparak modern kent kimliğini öne çıkaran çalışmaları gerçekleştirdik”…

Sayın Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın hizmetlerini anlattığını bu köşe yetmez sanırım.

Ve hizmetler ardı ardına sürüyor. 2. dönemde belediye başkanlığı kazanan sayın Hüseyin Dündar rakiplerine fark atmış. Demek ki Çarşambalı hemşehrilerim yapılan hizmetten memnun kalmışlar ki, başkana 2. kez destek vermişler.

Çarşamba'nın bir türküsü vardır, bilmeyen yoktur sanırım. Rahmetli Yıldıray Çınar'ın hayat verdiği “Çarşambayı Sel aldı” türküsünün sözleriyle yazıma son veriyorum. Bizler uzaklarda olsakta, her an Çarşambamızı içimde yaşıyoruz.

Karadeniz'in Parlayan Yıldızı Çarşamba'ya selamlar…

 

Çarşambayı Sel Aldı

Samsun/Çarşamba-Yöre Ekibi-Nejat Buhara

Çarşamba'yı Sel Aldı,
Bir Yar Sevdim El Aldı (Aman Aman)
Keşke Sevmez Olaydım, 
Elim Koynumda Kaldı (Aman Aman)

 Oy Ne İmiş Ne İmiş (Aman Aman) 
 Kaderim Böyle İmiş. 
 Gizli Sevda Çekmesi (Aman Aman)
 Ateşten Gömlek İmiş. 

Çarşamba Yazıları, 
Körpedir Kuzuları (Aman Aman)
Allah Alnıma Yazmış,
Bu Kara Yazıları (Aman Aman)

 A Dağlar Ulu Dağlar (Aman Aman)
 Yarim Gurbette Ağlar. 
 Yari Güzel Olanlar (Aman Aman)
 Hem Ah Çeker Hem Ağlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141