• BIST 10092.75
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

CHP’de Ön seçim!…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

CHP’de ön seçim!…

Cumhuriyet Halk Partisi MYK yerel yönetim komisyonu tarafından alınan karar Perşembe günü bizlere ulaştı. CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı, Ekim ayında tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklamasıyla belirlenecek.

Milas, Bodrum, Yatağan, Datça, Köyceğiz, Marmaris ve Ortaca gibi CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde ise önümüzdeki Ocak ayı içerisinde, tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapılacak.

Partililer tarafından sevinçle karşılanan karar doğrultusunda, Marmaris’te, mevcut belediye başkanı sayın M. Ali Acar ile Ticaret Odası Başkanı sayın Mehmet Baysal, ocak ayında üyelerin karşısına çıkıp, belediye başkan adayı olmak için vize almaya çalışacaklar.

CHP’li üyelere büyük bir sorumluluk düşüyor. Çünkü, CHP belediye başkan adayının kim olacağına onlar karar verecekler.

İnşallah, bu süreç başarıyla atlatılır. İnsanların barış ve sevgi içinde, birbirlerine sıkıca sarılacağı günleri hep beraber görebilecek miyiz? Bunu zaman gösterecek. Artık kavgaların işe yaramadığı, “sevgi”nin ise açamadığı, kapının kalmadığını hepimiz biliyoruz.

İki dönemdir Marmaris’i yöneten sayın M. Ali Acar, partisine hakimse, adaylıkta birkaç adım önde başlayabilir. Ama sayın Acar’a partililerinden sayısı azımsanamayacak bir kısmın da tepki duyduğunu duyuyoruz. Merakla sandıktan çıkacak adayı bekleyeceğiz. Ama kim çıkarsa çıksın, daha iyi bir Marmaris için çalışmalıdır. İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan bir anlayışla hizmet edilmelidir..

Diyebilirsiniz ki, ‘Şimdi ki Başkan Acar, hizmet etmiyor mu, çalışmıyor mu?’ Çoğu kez görüşlerimi sizlerle paylaştım; “Görünen köy kılavuz istemez” demişler, çalıştı, hizmet etti.

Ancak bugün gelinen noktada, yerel medyanın içerisinde bulunduğu durum gibi,  içler acısı durumlarda söz konusu. Gazetecilerin büyük kısmı, fikirlerini yazmaktan korkar hale gelmişler. Azınlıkta kalan kısım ise şartlanmış, şartlandırılmış. “Sahibi”nin eline yazıp verdiği soruları sormaya çalışanlar. Gizli çekimler yapıp, insanların özel yaşantısını irdelemeye çalışanlar. Bazılarının ‘İstenmeyen kişi’ ilan ettikleriyle yemeğe dahi çıkmayı suçmuş gibi göstermeye çalışanlar. Hemen herkesin görüntüsünü haber maksatlı değil de ‘bir gün gelir işimize yarar, koz olarak kullanırız’ düşüncesiyle, adeta fişlercesine arşiv oluşturmaya çalışanlar..

Akıllı insanlar bir köşeye çekilmiş, olup bitenleri izliyor. Ama inanıyorum ki, o insanların da bir gün söyleyeceği “söz”leri olacaktır.

CHP’nin Belediye Başkan Adayı ha sayın Acar olmuş, ha sayın Baysal olmuş.. Sonuca saygı göstermeliyiz..  Sonuca giden yolda da herhangi bir kaza çıkmaması için üzerimize düşen sorumluluğu, görevi yerine getirmeliyiz. Asıl önemli olan, birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Birilerine kızınca “İşte hendek işte deve”, misali “Karadere”nin yolu gösterilmemelidir. Gazeteci bir dostum diyor ki: “Bizim ancak Karadere’den cenazemiz gider, o da ancak biz istersek”

Cennet Marmaris’i, cehenneme çevirmeye gerek yok. Hep beraber huzur içinde yaşamalıyız. Eğer cenneti, bizlere cehenneme çevirmeye çalışanlara fırsat veriliyorsak, suç bizimdir.

Biz GÜNDEM gazetesi olarak, Marmaris’in cehenneme dönüşmemesi, kargaşanın, kavganın değil sağduyunun hakim olması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. 

 

Allah doğru olanın yanındadır. Önce insan olmayı becerelim. Birbirimizi sevmesek dahi tahammül etmeyi bilelim. O zaman, hem Marmaris hem de ülkemiz huzura kavuşur.   

“Allah’a Emanet Olunuz”

"Kim Allâh'tan korkarsa, Allâh ona bir çıkış yolu ihsân eder ve ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allâh'a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allâh emrini yerine getirendir. Allâh her şey için ölçü koymuştur." (Talak, 2-3)

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141