Temel IRMAK /Gönül Dostu

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Çarşamba’da Ramazan Ayını Hissettim

Ramazan ayı, sadece oruç tutulan bir dönem değil, aynı zamanda maneviyatın, paylaşımın ve dayanışmanın en güçlü hissedildiği zamanlardan biridir. Bu yıl Ramazan’ı, doğup büyüdüğüm Çarşamba’da geçirmek, bana özlediğim birçok duyguyu yeniden yaşama fırsatı sundu.

 

Memleketimde geçirdiğim 14 gün boyunca, her akşam farklı bir iftar sofrasında akrabalarım ve dostlarımla bir araya gelmek, Ramazan’ın sıcaklığını ve birlik ruhunu iliklerime kadar hissettirdi. Çocukluk anılarımın, eski dostlukların ve aile bağlarının hâlâ güçlü olduğunu görmek beni derinden mutlu etti. Çarşamba’da iftar sofralarının yalnızca yemek için değil, paylaşım ve muhabbet için kurulduğunu bir kez daha anladım. Komşuların birbirine yemek götürmesi, duaların ortak olması, herkesin birbirini gözetmesi, Ramazan’ın özünü en güzel şekilde yansıttı.

 

Bu anlamlı ay içinde, merhume annemiz, merhum babamız ve tüm kaybettiklerimiz için Mevlid-i Şerif okuttuk. Dualarımızı onların ruhlarına hediye ettik. Bu özel an, hem geçmişimizi yad etmek hem de sevdiklerimizin hatıralarını yaşatmak açısından çok değerliydi. Onları unutmadığımızı, her zaman dualarımızda olduklarını bir kez daha hissettik.

 

Ramazan boyunca iftar sofralarının yalnızca yemek paylaşımı değil, aynı zamanda duyguların, anıların ve birlikteliğin paylaşıldığı kutsal anlar olduğunu bir kez daha gördüm. Akrabalarımın ve dostlarımın sıcaklığı, bu ayın ruhunu daha da derinden hissettirdi. En önemlisi, hiçbir zaman yalnız olmadığımı bilmekti.

 

Buradan, bütün akrabalarıma ayrım yapmadan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadınız, desteğinizi ve dualarınızı eksik etmediniz. Bu birlikteliğin sadece Ramazan ayında değil, hayatımızın her anında devam etmesini diliyorum.

 

Ve elbette Çarşamba… Doğup büyüdüğüm, her köşesinde anılarımın olduğu bu güzel şehir… Çocukluğumun, ailemin, dostlukların izlerini taşıyan bu topraklara her zaman özlem duyacağım. Sizler zaten hep kalbimdesiniz. Orada geçirdiğim her an, bana huzur ve mutluluk verdi. Çarşamba, benim için sadece bir şehir değil, geçmişime açılan bir kapı, köklerime uzanan bir bağ.

 

Ramazan’ın bizlere en büyük öğretilerinden biri de paylaşmaktır. Bu paylaşım sadece yemeklerle değil, zamanımızla, sevgimizle, ilgimizle ve dualarımızla da olmalıdır. Modern dünyanın hızlı temposu içinde kaybolmaya yüz tutan bu değerler, aslında bizi biz yapan en önemli unsurlardır. Ramazan, bu değerleri hatırlamak ve hayatımızın her anına yaymak için bir fırsattır.

 

Bu yılki Ramazan, benim için geçmişle bugünü buluşturan, aile bağlarını daha da kuvvetlendiren ve manevi huzuru derinden hissettiren özel bir zaman dilimi oldu. Sevdiklerimizi dualarla anmaya, birlik ve beraberliğimizi korumaya devam etmeliyiz. Geleneklerimizi yaşatmaya devam etmek dileğiyle, herkesin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum.

Allah'a Emanet Olunuz!

Çarşamba /24 Mart 2025 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Temel IRMAK /Gönül Dostu Arşivi

Serkan Yazıcı – 1890

11 Mart 2026 Çarşamba 11:51

Dostlar Beni Hatırlasın

05 Mart 2026 Perşembe 16:55

Duygusal Olmanın Bedeli

26 Şubat 2026 Perşembe 19:31

“Çarşamba” Dedikleri…

25 Şubat 2026 Çarşamba 20:19

Kaleme Sığınan Yürek: Burcu Turgut

24 Şubat 2026 Salı 11:18

Çağrı Hep Bize mi?

22 Şubat 2026 Pazar 11:53

Kıskanmak İnsanın Ruhunda Var

20 Şubat 2026 Cuma 11:53