• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

“Candaş”

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

Malum kaset olayı patladığında, “Baykal tövbe edecek mi” diye sormuştum. Deniz Baykal, o günlerde Fethullah Gülen'e teşekkür ederek, ”İktidarın samimiyetine inanmıyorum ama Pensilvaya'dan gelen mesajın samimiyetine inanıyorum” demişti.

Geçen hafta CHP Genel Başkanlığa seçildiği kongrede kravat takmadığını gördüğümde, twitter.com'da “Kılıçdaroğlu cemaatlere mesaj mı yolluyor” diye görüş dile getirmiştim. Herkes farklı yorumlayabilir. Bu da benim fikrim. Zaman neyin nasıl olduğunu gösterecektir.

 

Kılıçdaroğlu "Ben kendimi halkı yakın hissediyorum, spor giyinmeyi seviyorum o yüzden kravat takmadım" demiş. Diğer parti liderleri halkla yakın değil mi?. Bilindik halkçı edebiyatları bunlar. Herkes sendikalı olacakmış. Bizim ofiste bir sevinç bir sevinç “sendikalı olacağız” diye. Sanki Kılıçdaroğlu iktidar olacak, sorunların hepsini çözecek. Turizm 12 aya çıkacak.   

Kılıçdaroğlu CHP'ye bir farklılık getirmeli. Eski hamam eski tas devam edeceklerse, iktidar olamazlar. Fazla da havaya girmemeliler.  

Sokağa çıktığımda “hayırlı olsun”larla karşılaştım. CHP ve MHP hükümeti sokakta kurulmuş. Kılıçdaroğlu Başbakan ve Yardımcısı da Bahçeli olmuş. Ne diyelim hayırlı olsun. Neden Bahçeli Başbakan olmuyor da yardımcısı oluyor. Biraz daha gerçekçi olmak gerek.

 

Sayın Devlet Bahçeli, “Kendileri benim okul arkadaşımdır. Başarılı bir öğrenciydi, başarılı bir bürokrat oldu. Şimdi de başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz” dedi. En iyi başarı dileği de böyle olmalıydı. Sayın Bahçeli her zaman kendi değerini ortaya koymuştur. MHP bu gün sokağa çekilmek istersen, “Ülkücüler sokaklarda değil, iktidarda olacaktır" diyerek, artık Milliyetçi hareketin iktidara gelmesi için çaba sarf etmektedir.

Bu makaleyi kaleme alırken, altımda kısa şort, üzerimde ise bir tişört. Diyebilirsiniz ki, turizm bölgesinde yaşıyorsunuz olsun o kadar. Kılıçdaroğlu "bana atmosfer çok sıcak olur, daha rahat konuşursunuz ve sempatik olur" dediler. Ben de spor giyinmeye karar verdim. Zaten spor giyinmeyi de seviyorum" diyor. Bende spor giyinmeyi seviyorum.

Kılıçdaroğlu'nun 495'lik Etro marka gömleği günlerdir tartışılıyor. Sadece gülüyorum. Millet hamuduyla götürüyor. Tutturmuşlar bir gömlek gidiyor. Ne olacak bu bizim “yandaş” medyanın hali.

Bir de sayın Başbakan; "Candaş medya", "Yoldaş medya..." türedi demez mi.

Şimdi biz ne oluyoruz. “yoldaş medya” olamayız. Bize ters, en iyisi “Candaş medya” olmaktır. En azından işin içinde “can” var. Satış olmaz. İnsan sevdiklerini, “Candaş” dediklerini satar mı?  Bence satmamalıdır. Ama “yoldaş”, “yol” bozuk olur. Ters yöne girersin. Yoldaşlarını yolda bırakabilirsin. Evet en iyisi “Candaş Medya”. 

“Allah'a Emanet Olunuz”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141