• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

19. Yıla Merhaba....

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Yıl 1996'dı, günlerden 5 Ağustos, Marmaris yeni bir gazeteyle tanışıyordu. Bayrak Gazetesi okurla buluşuyordu. Marmaris medyasında yeni bir sayfa açılmıştı.

Bugün 18 yılı geride bırakmanın onurunu gurunu bizlere yaşatan okurlarımızdan Allah razı olsun. Zor anlarımda bir Hızır gibi yanımda olan isimsiz kahramanlara binlerce kere teşekkürler. 2002'den bu yana yayın hayatımızı sürdürüyorsak, sizin katkılarınızla.

Marmaris'in yerel medyada gelişmesine vesile olurken, ‘duayen’ dediklerimiz maalesef gelişen medyaya katkı koyamadılar. Hatta destek olacakları yerde, köstek olmaya çalıştılar. Bunu da açıkça belirmek isterim.

Gazeteci insan, toplumun önünde olan, saygınlığı olan, yazdığı haber ve makalelerde okurlara katkı sağlayandır. Ama bugün gelinen noktayı hep beraber görüyoruz.

Marmaris'in menfaatlerini her ortamda savunan bir gazeteci kimliğine sahip olduğum herkes tarafından bilinir.

Marmaris'te görev yapan  gazeteci muhabir ve yazar arkadaşlarımıza baktığımda, birlik ve beraberlik maalesef göremiyorum.

Maymunlar Cehennemi filmindeki bir sahne beni çok etkilemişti. Maymunlar hep beraber otururken, bir tanesi bir dal alır ve kırar. Sonra on beş tane dal alarak kırmaya çalışır. Ama kırmayı başaramaz. O an bütün maymunlar biraraya gelir.

Hiçbir meslekte bu kadar dağınıklık yoktur. Bir an önce kendimize gelmemiz gereklidir. Yoksa güvenilmeyen medya olmaya devam ederiz.

Geriye baktığımda, Marmaris'e en iyi gazete arşivini bırakacağımız görüyorum. Daha iyi olamaz mıydı, olurdu tabii ki, okur ve abone sayımız artmış olsaydı. Biz elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hiç bir işletme sahibini reklam vermesi konusunda rahatsız etmedim.  Bizim gazetemize ilan vermek abone olmak isteyenler bizlerin gayretlerini görüp destek olmak içim yanımızda oluyorlar. Hepsinden, Allah razı olsun. Bu dünyadan öbür dünyaya göçen başta Ömer Yalçınkaya, İsmet Erdem, ve Vural Bingöl ağabeylerimize Allah'tan rahmet dilerim.

İnşallah, bir 18 yılı daha arkamızda bırakmayı, Yüce Allah'ımız bizlere nasip eder.

5 Ağustos'un bir diğer önemi de doğum günüm olmasıdır.  Gazetenin ilk sayısını doğum günümde çıkarmayı düşünmüş olmamın değerini bugün daha iyi anlıyorum.

"Allah'a Emanet Olunuz"

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141