• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

ÇEYREK ASIR!

Temel IRMAK /Gönül Dostu
 
 
 
 
 
 
Gazetecilik hayatıma 1996 yılında başladım. Meslekte 23 yılı geride bıraktım. Meslek diyorum, çünkü gazetecilikten başka bir iş yapmadım. Hala da başka bir işim yok. Allah'a şükürler olsun ki, mesleğimi severek yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Nokta bizde musalla taşına yatınca konur.
***
GÜNDEM 17 yılda çok şey değiştirdi. Tarzıyla, tavrıyla; haberleri, röportajları, manşetleri, yazarlarıyla ve görselliğiyle bölgede parmakla gösterilir bir gazete oldu. 
Büyük bir özveriyle ve başı dik çalışan, gazetesi için aile ve ilişkilerini ihmal etmeyi göze alan, medyada eşine az rastlanır bir dayanışma ve “temiz kalma” iradesi gösteren her GÜNDEM mensubunun emeği ve izi var bu başarıda. Yine farkımızı ortaya koyacağız!
***
17 yıllık GÜNDEM tarihinde bu gazeteye emek vermiş ve sonra başka mecralara, yayınlara gitmiş; hayatını kaybetmiş ya da bir şekilde yollarımız ayrılmış onlarca GÜNDEM çalışanı var. Ben kendi adıma, hepsine ayrı ayrı minnettarım. Bu güne kadar desteklerini esirgemeyen okurlarımıza ve dostlarımıza da teşekkürü borç bilirim. Bundan sonra haftalık olarak yayınımıza devam edeceğiz.
***
Günlük yayınlarımızdaki başarımızı görmediler...
Yaşadığım bir anıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yıllardır bedava gazete okuyan ve reklam amaçlı haber sitelerimizde haberleri çıkan birisine 'gazeteye abone olur musun' diye yazınca verdiği cevap:
-"Sonuç olumsuz abi. Şimdi önerilerde bulunacağım bıktım öneri duymaktan diyeceksin bana ya da kendi kendine. Köklü bir değişim yapman lazım abi sisteminde, düzlüğe çıkamıyorsan mutlaka bir sebebi vardır o sebepleri çözmek veya değiştirmek lazım" 
-Verdiğim cevap;
-"Aynen bütün arkadaşlarımı değiştireceğim, çünkü hep bedava iş yaptırdıkları için bu duruma geldim". Bir filmi en çok eleştirenler bedava izleyenlerdir! Efendim...
İşte işi düşünce haber yap, işine gelmeyince abone olamam, diyenlerin sayesinde günlük gazete yayınına son verdik. Ondan diyorum ya, görsünler istedim. İşimizi, gazetemizi ve yaptığımız onlarca özel haber ve röportajlarımızı. Hani derler ya 'ürünümüzü satmayı beceremedik!’ Neyse gören gördü, görmeyenin de gözüne çöp soksak zaten faydası yok! Bundan sonra görürler belki...
***
Neyse öyle oldu, böyle oldu. Bundan sonrasına bakacağız. 
17 yıl günlük gazete çıkarmak, yormuş. Biraz dinlendikten sonra, Allah'ımızın izniyle, çalışmaya başladık. Günlük gazete çıkarmak için yoğun bir şekilde koştururken, bazen önemli olaylar bize normalmiş gibi geliyormuş. Şimdi haftalık çıkaracağımız gazetede de olayları yerinde inceleme ve araştırmaya zamanımız olacak. 
***
23 yılı aşan gazetecilik hayatımda, kimsenin özel hayatını haber yapmadım. Hep özel hayata dikkat ettik.
Hayatım boyunca, şeref yoksunu olanlar, benle uğraşmışlardır. Ve uğraşmaya da devam edecekler. Çünkü onların düzenine çomak sokmuşumdur.
İnsanız etle kemiğiz. Hata yapmış olabiliriz, ama asla hata yapmaya devam etmedik. Büyüklerimize karşı saygılı olup, küçüklerimizi sevdik. Serde Anadolu çocuğuyduk.  Bayrak Gazetesinden buyana abone ve ilan desteği verenlerden Allah razı olsun... Benim onurum sizleri tanımaktır.
***
Yalan Dünya...
Geçtiğimiz çarşamba günü amcam Hüseyin Irmak'ın ölüm haberini alır almaz, yola çıktım. Merhum amcamı ebedi istirahatgahına uğurladık. Allah mekanını cennet eylesin. Gerek telefonla gerekse sosyal medyadan başsağlığı dileyenlerden Allah razı olsun.
Allah'a emanet olunuz...
 
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141