• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

ZAFER ALKAN DENGELERİ BOZDU!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Karadenizli işadamı Zafer Alkan’ın MHP Marmaris Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

MHP Mahalli seçimlerde ne yapacak, kimi aday gösterecek diye beklerken, cumartesi günü siyasi kulislerde Alkan’ın aday adaylığı konuşulmaya başlandı.

MHP’nin güçlü aday çıkarması, diğer adayları da düşündürmeye başladı. MHP seçmeninden oy alabilirim düşüncesinde olanlara da “dur” denildi açıkçası.

Her seçim döneminde MHP’nin oyları “satıldı” söylentilerine son verilmiş olundu.

Artık Alkan’ın güçlü rakip olduğu hesaplanmalıdır. Sokakta her adayın birbirleriyle sorunu olduğu söylenirken, en rahat MHP’nin adayı oluyor. Çünkü hiçbir adayla sorunu yok. Zaten geçen yerel seçimlerde Ak Partiden aday adayı olmuştu. Zafer Alkan’ı Marmarisliler tanıyor artık. Alkan güçlü bir belediye meclis üyesi listesiyle dengeleri sarsmaya devam edebilir.

CHP adayı sayın Ali Acar, Ak Parti adayı sayın Doğan Tugay, DP adayı Mustafa Karacan Marmarisli olarak yarışacak. Ama Zafer Alkan, Karadenizli aday olarak ortaya çıkması, Marmaris’te dışarıdan gelmiş, yıllarını burada geçirmiş insanların adayı olabilir. Herkesimden oy alabilir. Bence şansı var. Zaman her şeyi gösterecek ama adayların da yaklaşımları seçmenler tarafından göz ardı edilmeyecektir.

Bir siyasetçi büyüğümüz vardı o şöyle derdi: “Biz bu memlekette bir şeyiz”…

Şimdi bu memlekette ben de gazeteciyim. Allah’a şükür siyasi tespitlerimde  yanıldığım pek görülmez. Çünkü halkın içindeyim. Ofise gelenleri bir deftere kayıt ettirmiyorum. Ve zamanı bilmem ne belediyesinde belediye meclis üyeliği yapan, ama vatandaşa bir çay dahi ısmarlamayanlarla vakit geçirmiyorum. Beldibi’nde evimden ofise kadar yürüyerek geliyorum. Kaç kişi önümü kesip “ne olacak” seçimler diye soruyorlar. Ayakları yere basmayan bazı belediye meclis üyeleri tekrar bir hesap yaparlar sanırım. Bu seçimler ülkenin her yerinde farklı sonuçlarla sonuçlanır, Marmaris’te de değişim yaşanabilir.

MHP Marmaris İlçe başkanı Fatih Kaplan ve yönetim kurulunu kutluyorum.

Alkan: “Ben bu kentin Belediye Başkanı olacağım”

Aralık 2008 yılında Zafer Alkan’la bir röportaj gerçekleştirmiştim. O söyleşiden alıntı yapmak istiyorum.

İnsanın verimli olduğu bir çağ var. Şuan en verimli çağımdayım. Sen o verimli çağı geçtikten sonra sana trilyonlarda verseler, ayağına külçe külçe altın da serseler o kadar güçlü çalışamazsın. Benim amacım da nasip olursa o verimli çağımı bu kent için harcayacağım, başaracağım da. Açık ve net söylüyorum ben bu kentin belediye başkanı olacağım. Buna yürekten inanıp, yürekten çalışıyorum ve başarılı olacağım.

Marmaris Belediye Başkanlığı görevine talip olmasının nedenlerini, başkanlık koltuğuna oturması halinde yapacaklarını anlattı. En büyük emelinin, yemyeşil gözleriyle zümrüt yeşili doğal güzelliğini ilk gördüğünde sevdalandığını belirttiği Marmaris'i, Akdeniz'in bir numaralı tatil merkezi yapmak olduğunu, bunun için belediye başkanı olmak istediğini söyledi. Bu konuda da kendine ve projelerine çok güvendiğini, ”Ben bu kentin belediye başkanı olacağım. Buna yürekten inanıp, yürekten çalışıyorum ve başarılı olacağım.” sözleriyle dile getirdi. “Belediye Başkanı olacağım buna inancım sonsuz.”  dedi.

“Allah’a Emanet Olunuz” 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141