• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

YETER ARTIK BIRAKIN KAVGAYI

Metin Cangör

“Elhamdülillah Müslümanım ve Türküm ama Müslümanlar devamlı birbirleri ile kavga etmekten Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Sudan, Yemen, Filistin nerede ise birkaç parçaya bölündü. Yazıktır, günahtır kendi içimizde bu kavgalar bitmediği sürece hiçbir şey olamayız. Mahkemelere bakın insaf bre! Siyaset ise, nerede ise boğuşacaklar. Böyle birlik ve beraberlik mi olur? Ondan sonra Amerikalıya, Avrupalıya kızıyorsun”..

 

Değerli okurlar yukarda okuduğunuz Almanya’da Almanca, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca yayınlanan bir yazı. 

Utanmamak elde mi?

Tamamen başından sonuna kadar doğru bir açıklama.
Türkiyede hangi İl veya İlçeye giderseniz gidin, kaldırın başınızı ve etrafa bakın ne göreceksiniz?

En çok doktor, eczacı, sünnetçi, gözlükçü değil Avukat ilanı göreceksiniz.

Hiçbir ilan Avukattan fazla değil.  Bu Avukatlar herhalde zarar etmiyor, para kazanıyor…

Çünkü Müslüman ülkeler kendi içlerinde devamlı birbirleri ile kavga ediyor. Hiç kimse diğerine tolerans göstermiyor.

Mahkemeler ağzına kadar dosya dolu… Avukatlara iş düşüyor.  Rusya’ya gidin, Avrupayı dolaşın, Amerika’yı arşınlayın, İskandinavya’ya bakın hiçbir yerde bu kadar çok kavga veya itiraz  ve Avukat ilanı göremezsiniz.

Almanya’nın Frankfurt kentinde iki Alman genç tanıyorum Hukuk Fakültesini bitirdiler, 2 yıl staj mecburiyetini de tamamladılar ellerinde adres dolaşıyorlardı. Sorduğumda istedikleri yerde büro kiralamalarının yasak olduğunu sadece Baro’nun göstereceği yerlerde büro kiralayabileceklerini ve diğer Avukat bürolarına belli mesafe uzakta olmak zorunda olduğunu söylemişlerdi.

Bizdekl Siyasete bakın nasıl atışıyorlar, Mecliste bıraksalar meydan kavgası çıkacak.

N e d e n ?   Bunu gerçekten bütün Müslüman ülkeler düşünmelidirler.  Bakın Irak, Suriye, Afganistan, Libya, Filistin, Sudan, Yemen hep kendi içlerinde birbirleri ile kavgadan ne haldeler…

Suriyeliler geldi halk memnun değil çünkü onlarda aynı bizim gibi kavgacı.  Tarihe bakın Müslüman ülkeler hep kendi içinde birbirleri ile kavga edip bölünmüş veya silinmişler.  En yakın örnek koskoca Osmanlı İmparatorluğu.

Ama bir şey var ki çok ilginç bu kavgacılar medeni dünya ile kavga edemiyorlar çünkü kaybedecekleri çok şey olduğunu iyi biliyorlar. Kabadayı gibi artistik şov yapsalar bile gerçekte alttan alıyorlar.  Dişler sadece birbirimizi ısırmak için…

Bu iç kavgaların önlenmesi mutlaka en acil şekilde şart. Bunu hukuk mu yapacak, kim yaparsa yapsın buna mani olmak lazım.  Televizyonlarda açık oturum programlarına bakın, insan utanıyor izlemekten. Acemi moderatörler masa tenisi izler gibi bakıyorlar ve konuşmacı olarak davet edilenler nerede ise tekme yumruk girecek çünkü tahammül yok…

Herşey bir tarafa maalesef dinlemeyi öğrenememiş çok sayıda insan olduğunu görüyoruz.

Türkiye HERŞEYDEN önce ACİL olarak bu kavgaları durdurmak zorundadır ve bunu acilen yapamamak hepimizin içinde bulunduğu gemiye  büyük zarar verecek ve bizleri batmaya kadar götürebilecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141