• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

YENİ YILA BİR SEVGİ ÖYKÜSÜ

Güven KARABENLİ

 

 

 

 

 

Kadrolu okuyucularım bilirler, ben uzun yıllardan beri motorsiklet kullanırım. Nasıl mı başladı bu merakım, yazıyorum.

Neredeyse 20 yıl önce Marmaris Ahu Hetman Hastanesinde Merih isimli dünya tatlısı kulak burun boğaz doktoru bir arkadaşım vardı. Kafamız birbirini açmış, çok iyi arkadaş olmuştuk. Merih'in 1998 model TDM Yamaha 850 motorsikletine bayılırdım. Çok güzel görünüşlü bir motordu. Estetikti, yarış atı gibiydi. Gri siyah enfesti enfes, bakar bakar iç geçirirdim.

Bir gün Marmaris'te dolaşırken bir motorsiklet mağazasının vitrininde Merih'in motorunu gördüm. Üzerınde "satılık" yazıyordu. Küçük dilimi yutuyordum. Hemen içeri girdim. Dükkan sahibiyle konuştum. Motorun Merih'in motoru olmadığını başka birine ait olduğunu öğrendim, rahatladım. Ama tıpatıp aynı motordu. Gözüm kaldı yani.

Neyse eve gittiğimde Yasemin'e anlattım olayı. Dikkatle beni dinledi. "Merak ettim"dedi. Motoru nerede gördüğümü falan sordu. Ben de tarif ettim.

Bir kaç gün geçti. Bir gün eve geldim. Yasemin yüzünde o güzel gamzelerini ortaya çıkaran hınzır bir gülümsemeyle " gel sana bir şey göstereceğim" dedi. Elimden tuttu garaja götürdü beni.

İşte o motorsiklet üzerinde kırmızı kalp şekilli bir balon, balonun üzerinde "seni seviyorum" yazısı karşımda duruyordu.

Yeşil gözlü güzel kadın motoru satın almış, herşeyi hazırlamıştı.

Deliye dönmüştüm. Bir Yasemin'e bir motora sarılıyordum. Yasemin ise kahkahadan kırılıyordu. Sonra sakinleştim. Birbirimize baktık. Gözlerini gözlerime dikti, sarıldı uzun uzun öptü beni. Sonra yine gözlerini gözlerime dikti. Adeta fısıldar gibi "dikkatli kullan olur mu sevgilim, söz ver bana, aklım sen de kalmasın, bak sana bir şey olursa hayatımın sonuna kadar kendimi affetmem. Seni çok seven bir karın ve kızın var unutma olur mu? Dedi.

Söz verdim. Ve işte ben bu motoru 15 yıl söz verdiğim gibi kazasız belasız kullandım. Yesil gözlü güzel kadın arkamda saçları rüzgarda uçuşarak gezdik dolaştık. Bana sıkı sıkı sarılırdı."Yeni gelin gibi sarılma" derdim. "Ben hiç eski gelin olmadım ki, hep yeni gelinim daha kaç yıl oldu ki oldu şunun şurasında" derdi, gülerdik. Evlilikte 25 yılımızı doldurmuştuk.

Marmarisliler hayranlıkla bizi izlerlerdi. Hala ne kadar güzel olduğumuzu söylüyor hala hatırlıyor, hala üzülüyor, özlüyorlar.

Yaa canlarım. Boşuna yazılar yazıp anlatmıyorum yeşil gözlü güzel kadını sizlere. Alnımda bir ter damlası görse onu silmeden rahat edemezdi. Bir çoğunuzun bu paylaşımlarımlarımdan bir şeyler çıkarırdığınızı biliyorum, hissediyorum seviniyorum. Sevginin, sevmenin, ince düşüncenin, fedakarlığın ne olduğunu anlıyorsunuz, ne güzel.

Bana gelince, ben işimi yapıyorum, o kadar.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141