• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yedir, içir haber yaptır!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Geçtiğimiz haftalarda bir alış-veriş merkezin açılışına katılmak üzere Dalyan'daydım. Açılış hatırı sayılır bir işadamının olunca, bölgede ne kadar kaymakam, emniyet müdürü, belediye başkanı ve tabii ki Muğla'mızın en medyatik valisi sayın Ahmet Altıparmak da oradaydı.  Dalyan, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye'de gazetecilik yapan arkadaşlarla da görüşme imkanım olmuştu. Kalabalığın içinde kısık sesli birisinin konuştuğunu fark edilince “Bu Savaş Ay'mı?” dedim. Arkamı dönüp baktım, ta kendisiydi. Açılışta ve açılış sonrası sayın Vali, Savaş Ay'la çok yakından ilgilendi. Hatta açılışın ardından tekneyle Dalyan Kanalını gezdiler. Bu Dalyan gezisi de böyle bitmişti. Şimdi neden yukarıda bilgilendirmeyi yaptım. Nedeni makaleyi tam okuyunca anlayacaksınız!...

 

Sayın Vali Ahmet Altıparmak'ın Dalyan'daki açılışı yapılan alış veriş merkezinde yerel medyaya neden el uzatmadığını Savaş Ay'ın “Bakan Gibi Vali” adı altında ulusal bir gazetede çıkan haberinden anlaşılmaktadır. Vali bey yerel medyaya neden el uzatsın ki, ulusal gazetelerde haberi milletvekilleri, bakanlar hatta başbakan okuyacak!. Şimdi devlet bakanlarına sormak lazım 'Neden Muğla'ya Vali olmadınız?' diye. Burada makam aracı var. Bodrum, Fethiye, Marmaris ve o kadar belge turistik. İstediğinde kal, istediğin teknesinde gazeteci ağırla. Valilik Konağı'nda teknelerde şampanya bardakları önünde meyve sepetleri önünde arkada mavi deniz resimler ver. Sonra ulusal gazetelerde haber ol. Valimiz en son yine ulusal gazetecilerden Candaş Tolga Işık'ın köşesine konuk oluyor. Yine bir işadamın yatında veya işletmesinde verilen pozlarla.

Olaya şöyle bakabiliriz: Valimiz Muğla'yı medyaya çıkarttırıyor. Tamam güzel. İyi yapıyor. Ama kendisini ön plana çıkarmasına ne gerek vardı. Bölgeyi ön plana çıkartsa daha iyi olmaz mı?  Yıllardır, ulusal gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri yapanlar kimdi? Bu iki yazar mıydı acaba?  Yerel medyaya el uzatma, çarşı esnafına 'işler nasıl?' diye sorma,  ulusal gazete temsilcilerini yatlarda ağırla, oh ne ala! Sonra içilen şarapların, yenilen yemeklerin etkisinde kalan yazarlar, valiyi göklere çıkarsınlar. Sadece gülüyorum.

 

Candaş Tolga Işık makalesinde diyor ki : “Muğla'nın genç valisi Ahmet Altıparmak 15 aydır Muğla'da görev yapıyor ama bazılarının 15 yılda beceremediği işlerin altından kalkmış”… 

Muğla'da bu güne kadar valilik görevinde bulunanlar, hiç mi bir şey yapmamış? Sanırım yediği yemekler bu yazarın oldukça zihnini açmış. Yada Bozburun havası çarpmış.

Ben 15 aydır Muğla Valisini halkın içinde bir kere olsun görmedim. Yada sayın Vali çıktı da bana denk gelmedi. Ama sayın valimiz Muğla il ve çevrelerinde gazetecilik yapanlarının ne kadarıyla yatta ve bir iş adamının otelinde baş başa yemek yedi. Çünkü gerek yok. Yerel medyaya çıksa, ne olacak çıkmasa.. Bu bölgenin kışın yağmurunda, yazın sıcağında çilesini çekenler bir kenara itiliyor. Ulusal medyaya çıkmak için. İşte dünya hali böyle. Ama bu yaz hep 12 ay sürmez. Bunun kışı da var. Bu yazar takımı tatilini yapar dönüşte şöyle yakışıklı bir vali fotoğrafıyla “10 Bakana bedel”, “15 yıldır yapılmayanı 15 ayda yaptı” derler. Peki kışın bu yerel medyayla baş başa kalırsınız Sayın valim. Biz buradayız.

Merak ediyorum, 15 ayda ne yapmış bu vali? Sonra bu genç yazar Muğla'ya 15 yıldır yapılmayanı şıp diye nasıl anlamış şaşırdım doğrusu. Yaptı da biz mi göremedik. Masalarda yapılan hoş sohbetler gazete köşelerini süsleyince böyle vakalar ortaya çıkabiliyor. Bu genç yazar arkadaşı görsem soracağım. Bu Vali bey 15 yılda yapılanı 15 ayda yaptı doğru. Az kalsın Marmaris Emniyet Müdürsüz kalıyordu. Kimin müdür olduğunu bir haftada çözemedik sayesinde. Çok doğru 15 yılda böyle bir atama ve emniyet müdürlüğü atama vakasını yaşanmamıştı Muğla'da.

 

Muğla'nın elbette ulusal medyaya çıkması lazım. Ama kişileri ön planda tutarak değil. Ulusal medya mensuplarına öncelik tanırken, yakınımızdakilere el uzatmayarak, vizyonu geniş Vali olunmaz. Muğla İline Vali olmak zordur. Tabi ki valimiz çok çalışacak. Çalışırken de ayrımdan uzak duracak. O zaman gönüllerin valisi olur. Yoksa birkaç köşe edinmiş kişinin Valisi olursanız yarı yolda kalırsınız. Muğla'nın valisi olursanız yolunuzda açık olur bahtınızda.

Herkes vali olabilir, ama kimse rahmetli Recep Yazıcıoğlu gibi olamaz.

 

(Allah'a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141