• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

YAZMIŞTIM

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Yazmıştım!

 Biz yazarları mutlu eden olaylarının başında en çok ne gelir bilir misiniz.  Aylar önce yazdığı bir makalenin sonunda gerçekleştiğini görmektir. Gerçi benim yazdıklarım zamanla hep çıkıyor. Hatta ofiste bu insanlar neden beni geç anlıyor diyorum. Anlamaları için biraz zaman geçmesi lazımmış demek ki. Beni işlediğim konular diğer gazetecilere de fayda sağlamış ve onların ufkunu açmıştır.

Marmaris siyaseti yavaş yavaş ısınmaya başlıyor. Sanırım 2009 başlarında bu sıcaklık bir hayli artacak gibi.

Herkes Marmaris'i ve Ülkeyi yönetmek ister. Kim istemez ki, elinde daha çok güç olsun. İnsan oğlu doyumsuzdur. Varlığı oldukça daha fazlasını ister. Bugünde öyle olacak. Gerçekten vatanını milletini sevenler sessizce biz yönetim diyecek. Ama birileri çıkacak “ben” yöneteceğim, bana oy verin diyecek.

Marmaris'i yönetmeye talip olan isimlere bakarsak, Zafer Alkan, Mehmet Tetik, Mustafa Karacan, Mustafa Çoban, Ali Acar, Cemalettin Özdemir, İzzet Ünsal, Fatma Çimen, Kenan Değertaş, Etem Sayar ve sürpriz bir isim.   

Bu isimlerden birisi Marmaris'i yönetecek. Gazeteci olarak her gittiğim yerde anket yaptım. Ak Parti'nin anketi gibi değil gerçek anket. Benim anketimde 3 isim yarışacak. Bu isimleri yukarıda yazdığım isimlerin içinden çıkarınız. Biraz okur olarak sizlerde beyninizi yorunuz. Her şeyin kolayına kaçmayınız.

Bundan yaklaşık 6-7 ay gibi önce çok okumuş ve bilgin zat bana dönüp Temel Irmak: “Marmaris'te Ak Parti'nin Belediye Başkan Adayı Kim Olsun” diye sorduğunda, hiç tereddütte düşmeden “Doğan Tugay” dedim.

Ve o tarihlerde “AK Parti'nin Adayı Doğan Tugay'mı” diye haber ve makalelerimizde yayınlanmıştı. Biz yazdıktan sonra kendilerini usta gazeteci sananlar sazan gibi haberimize atladılar. Çünkü o gazeteciler ofislerinden dışarı çıkıp halkın içine inmiyorum. Zaten bizi anlatmamıza gerek yok.

Doğan Tugay Ak Parti'nden Marmaris Belediye Başkan Adaylığını sonunda açıkladı. Asıl mesela bundan sonra başlıyor. Diğer aday adaylarına tavsiyem aday arkadaşlarını küçük düşürecek açıklamalardan uzak dursunlar.

Bizim bazı gazeteci arkadaşlarımızı da tavsiyem fazla aday adamı olmaktan vazgeçip gazetecilik gibi kutsal mesleğe teke getirmeyi bırakıp, adam gibi işlerini yaparsalar daha iyi olur. Yoksa bu kadar tarafçılıkla milleti birbirine düşürürsünüz. Kendi meslektaşımı kötüleyerek, “o kişinin üzerinden ekmek kazanmaya çalışanlar” ise millet size gülüyor. Ama size bir şey demiyorlar. Ah “sus be” diyecekleri günde gelecektir. Bizim milletimiz çok sakindir, bekler zamanının gelmesini.  Kendi işyeri sorunları  yüzünden belediye düşman olan  “sosyal demokrat” gazeteciler, elini başına koysun.“Ben nerede hata yaptım” diye düşünsün.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141