• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Yat Turizmi...!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Yat Turizmi...! 

 

(Sevgili Okurlarım bu makalemi

17-05-2002'de kaleme almışım, okursanız, hiçbirşeyin değişmediğini göreceksiniz. Değişenler ise sadece isimlerdir)

 

Değerli okurlarımız; Geçen hafta sonu Muğla İl Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği, '2002 Sezonu Açılış Kokteyline' katıldım. Sayın Vali Hüseyin Aksoy'un yapmış olduğu konuşmalardan örnekler vererek bazı soru işaretleri dikkat çekmek istiyorum.

Vali Aksoy diyor ki; 'Yat Turizmi kapsamında ülkemizin en güzel koylarını kapsayan 'Mavi Tur' seferlerinin büyük bölümü Muğla kıyı bandında yapılmaktadır. Yat Turizmi her geçen yıl artan marina ve çekek yerleri ile, gelecekte lokomotif güç haline gelecektir' ve sözlerine şunları da eklemeden edemiyor; 'Yat turizminin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması konusunda Valiliğimce gerek il, gerek üst makamlar düzeyinde etkin çalışma başlatılacaktır.  Akdeniz çanağındaki ülkelerle bu alanda rekabet düzeyini yüksek seviyede tutabilmek, ildeki yat liman ve çekek yerlerini arttırmak için girişimlerde bulunulacaktır'. Ve deniz, çevre ve görüntü kirliliği ile mücadele edilecektir' demişti.

         Evet Okurlarım; Bu yazımı Yat Turizme ayırdığım için aynı toplantıdan iki önce yanımda Hürriyet Muhabiri Kaan Kaya ile Adaağzı'nda bulunan Yat Marin A,Ş'ın Marinasını gezmeye gidiyoruz. Kapıda Genel Müdür Mehmet Bıçak'çı tarafından karşılanıyoruz. Daha sonra Halikarnas Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yat Marin A.Ş'nin Sahibi Bilgin Özkaynak'la görüşüyoruz. Selamlaşma sohbet derken,  sıra yukarıda ki, sayın Valimizin bahsettiği konuları konuşmaya geliyor. 

 

Ülkemizde büyük holdınlere karşı iş yapmaya  başladığımız zaman size öyle komlo kurarlar ki, altında ezilir kalırsınız. Hele bu işi  gazete ve tv sahibleri de yapıyorsa siz yandığınız demektir. Bir sabah uyandığınızda gözünüzü Emniyet Müdürlüğü'nde açabilirsiniz. Sizi nelerle  suçlarlarki, şaşarsnız... Güçlüyseniz kurtulursunuz, yok                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               sa dertinizi anlatana kadar aylar yıllar geçer. Bir de medya da, olur olmaz haberler çıkar hakkınızda, siz Marmaris'te marinanızdayken bile sizi cezaevinde gösterirler. Kamuoyu'yu yanıtırlar. Ülkemizde kaç işadamı böyle haberlerle yıpratılmadı mı ki. Evet bu yazdıklarım, bir işadamının başından geçti. Çünkü o'nun marinası büyük marinaların işini bile kesmeye başlamıştı. Dünyanın sayılı tekneleri Marmaris Yat Marin'in çekek yerinde görünmeye başlamıştık ki. Bu işadamımızın başından böyle bir olay geçti. Bu konu ile fazla bir yorum yapmak istemiyorum. Biz konumuza geri dönelim.

        Evet Akdeniz ve Yunanistan'da bile bulunmayan 300 ton Lıft Yat Marin'in marinasında var... Ne varmış bunda diye bilirsiniz. Tabiki küçük marina sahiblerinin işine gelmiyor. Marinanın içinde köpek barınma evi ve 80 tonluk sintine deposu olan, ücretsiz sintineleri çeken acaba kaç marina var. Önümüzdeki yıllarda yat limanında kokudan gezebilirsen hiç şaşırmayın.      

     Yukarıda Sayın Valimiz sorunları açıkladı. Evet bütün marinaların sorunu aynı aşağı yukarı. Ama sorunları söylemek yetmiyor. Çözün artık. Marinalarının önündeki bürokrasi engelleri kaldırılsın ki, marinalarımız Avrupa marinalarının arasına girsin. Tabiki şartlarını yerine getirebilenler. Bu güne kadar herkes sorunları dile getirdi. Sayın Valimizden artık sorunları dile getirme yerine çözmesini bekliyoruz.

17-05-2002

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141