• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Son yıllarda Atatürk’e hayranlığım daha da arttı

Halil CANDA

 

Son yıllarda Atatürk’e hayranlığım daha da arttı. Neden biliyor musunuz?

           Kesinlikle çakma Atatürkçüler gibi nutuk atmayacağım. Yok laiklik getirdi, cumhuriyeti kurdu, bir sürü devrimler yaptı ve saire.

             Bunlar değil benim hayranlığımı arttıran. Benim hayranlığımı en fazla arttıran şey ne biliyor musunuz?

            Bu milletle Kurtuluş Savaşını nasıl kazanmış?

            En kolay meselelerde bile kolayca ayrılabilen, haini, arsızı, uğursuzu, peşkeşçisi tükenmeyen bir toplumla nasıl başarılı olmuş.

            Bu söylediğim şaka değil.

            Ya da soruyu değiştireyim. Bizler Kurtuluş Savaşında yedi düvele kafa tutan, emperyalist kan emicileri yurdundan kovan, dünyanın zengin devletlerinin her türlü yardımı yaptığı Yunan ordusunu denize döken insanların torunları mıyız gerçekten?

           Mustafa Kemal  nasıl başarmış bu milleti bir araya getirmeyi?

           Nerdeyse % 90 nı Türklerin oluşturduğu   bir ülkede Türklük nerdeyse ayıplanacak bir şey haline geldi. Önüne gelen Türklerin birilerini kestiğini, soykırım yaptığını iddia ediyor. Herkes ‘’ben  aslen şuyum buyum ‘’ diyerek kendisine farklı bir etnik köken arayışına giriyor.

          12 eylül darbesinden sonra bu toplumu bireyci, kendi çıkarına odaklanmış, menfaati gerektiriyorsa her türlü ilkesizliği ele alabilen  bir yığın haline getirdiler.

          Bir toplum  bu kadar kolay angeje olabilir mi?

         Anayasada Türklük kavramı olmalı mı olmamalı mı ayrı bir tartışma konusu. Ama bırak Anayasada Türklük kelimesini, ülkeyi elinden alsalar vatandaşları da Orta Asyanın bozkırlarına gönderseler yine tık yok.  

        Bu sadece terör konusunda değil her konuda böyle. Elektriğe istedikleri kadar zam yapsınlar, bankalar istedikleri kadar  abuk subuk ücretler çıkartsınlar, benzinin fiyati isterse altının fiyatıyla eşit olsun tepki yok. Ama bireysel olarak bir haksızlığa uğradığımızı düşünürsek kıyameti koparmayı iyi biliyoruz. Hastanelerin acil servislerinde çalışan doktorların görmediği zulüm kaldı mı bu ülkede. Toplumsal çıkarların hiçbir önemi yok. Ama bireysel çıkarlarımız bizim için hayati derecede önemli.

        Bir vatan nasıl savunulur? Bilen var mı?

         Ama bir vatan nasıl satılır eminim bilen çoktur.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141