• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Şimşek: Davet beklemeden birer nefer gibi çalışmalıyız

Şimşek: Davet beklemeden birer nefer gibi çalışmalıyız
CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin geleceği açısından çok önemli bir süreçten geçtiğin,i belirterek, “Tüm partililerimize, bize gönül verenlere, 16 yıllık iktidardan kurtulmak isteyenlere çağrıda bulunmak istiyorum

CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı İlkay Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin geleceği açısından çok önemli bir süreçten geçtiğin,i belirterek, “Tüm partililerimize, bize gönül verenlere, 16 yıllık iktidardan kurtulmak isteyenlere çağrıda bulunmak istiyorum Hepimize büyük görevler düşüyor. Davet beklemeden, çok daha aktif, çok daha katılıcı birer nefer gibi çalışmalıyız” dedi. Şimşek, partilerinin Cumhurbaşkanı Adayı olarak Muharrem İnce’nin gösterilmesini ise “Herşey çok güzel olacak” sözleriyle değerlendirdi.

Marmaris’te doğup büyüyen 35 yaşındaki İlkay Şimşek, mevki, makam beklentisi olmadan, sadece ülkeye, topluma faydalı olmak için çıktığı siyaset yolculuğunda,  samimi, toplumun her kesimiyle kucaklaşabilen, uzlaşmacı kişiliği sayesinde 5 yıl içinde Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkan Yardımcılığı görevine kadar yükseldi.

Ayakkabı mağazası olan esnaf bir baba ile ev hanımı annenin oğlu olarak 1983’te Marmaris’te dünyaya gelen İlkay Şimşek, gazetemizin sorularını yanıtlarken, hedeflerini amaçlarını şöyle özetledi:

 

TEK HEDEFİM ÜLKEME TOPLUMA FAYDALI OLABİLMEK

“Kendimi  bir siyasetçi olarak addetmiyorum. Neticede bir siyasi kimliğim oldu., Tüm yaptığım, toplumumuza yardımcı olabilmek ve bunu şu an için mümkün olan en etkili yolla, halkla kucaklaşarak onlarla birlikte yapmak, toplumum için olabildiğince aktif olabilmek istiyorum. Belki çok klasik olacak ama inanın hiç makam mevki peşinde olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Benim tek hedefim var, ülkeme, topluma faydalı olabilmek.”

 

CHP TÜRKİYE’NİN TEMEL TAŞI,  YAPI TAŞI

Marmaris İhsan Mermerci İlköğretim Okulu ve Halın Ahmet Urkay Lisesi’nde okuduktan sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan, ardından İngiltere’nin Başkenti Londra’da 1,5 yıl dil eğitimi alan İlkay Şimşek, “Peki neden CHP” sorusunu şöyle yanıtladı: “Ailemiz babadan, dededen Cumhuriyet Halk Partili. Dolayısıyla ben de siyaset dünyasına adım atmadan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir vatandaştım. Ülkenin temel taşı, yapı taşı olan partim, ideallerime de en uygun parti. En önemlisi Türkiye’nin her zaman olduğu gibi son yıllarda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı olduğunu, önümüzdeki süreçte çok daha fazla ihtiyacı olacağını düşünüyorum.”

 MEVKİ MAKAM PEŞİNDE OLMADIM, OLMAYACAĞIM

Şimşek, “Siyasetçi” olarak ilk kez 2013’te boy gösterdiğinin hatırlatılıp, “Neden daha önce değil de 30 yaşında?” sorulması üzerine ise şöyle konuştu: “Az önce altını çizerek belirttiğim gibi benim asıl hedefim, amacım ülkeme, topluma faydalı olabilmek. 2013’te o dönem partimizin Marmaris İlçe Başkanı olan sayın Mehmet Oktay’ın daveti üzerine yönetim kurulunda görev almadan önce de aynı amaçla yaşıyordum. Yani, siyasette fiili olarak görev almadan önce de her Cumhuriyet Halk Partili gibi, her yurtsever vatandaş gibi  ülkem için, toplum için faydalı olmaya çalışıyordum. Sonra 2015’te, yapılan kongrede ilçe yönetimi değişti, ben yine aynı anlayışta çabalamaya devam ettim. Derken Aralık 2017’de partimin Muğla İl Başkan Yardımcılığı görevine layık görüldüm ve halen bu görevi layıkıyla yürütmeye çalışıyorum. Gerek siyasete girmeden gerekse sonrasında hiçbir şekilde anlayışım değişmedi. Çünkü ben, çok samimi söylüyorum, hiç ama hiç mevki, makam peşinde olmadım, olmayacağım. Ama bu demek değil ki, verilen görevleri yerine getirmeyeceğim. Benim, ülkeme, topluma, partime karşı sorumluluklarım var, bu sorumluluk çerçevesinde görevlerimi yerine getiriyorum.”

DAVET BEKLEMEDEN BİRER NEFER GİBİ ÇALIŞMALIYIZ

İlkay Şimşek, “O halde yarın, siyasi bir sıfatınız, makamınız olmasa da partiniz için sizi çalışırken görebiliriz” tahminini, partililerine çağrıda da bulunduğu şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin geleceği açısından çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir ortamda İlkay Şimşek’in sıfatının, mevkiinin ne önemi var. Öyle bir dönemdeyiz ki, Türkiye’nin her ferdi geleceğin belirleyicisi olacak. Bu sebeple, mevcut iktidarın değişmesi için herkes ortaya çıkmalı, çalışmalı. Davet beklemeden çok çalışmalı, çok çabalamalı. Bakın, bu noktada partililerim adına bir öz eleştiri yapmak istiyorum. Örneğin Marmaris’te partimizin 3 bin 500 üyesi var. Böylesi önemli bir süreçte bile yapılan etkinliklere en fazla birkaç yüz kişi katılıyor. Oysa hepimize görev düşüyor. Davet beklemeden, çok daha aktif, çok daha katılıcı birer nefer gibi çalışmalıyız.” 

 

KADINLAR OLMADAN OLMAZ

Şimşek, gerek CHP Marmaris İlçe Sekreteri gerekse Muğla İl Başkan Yardımcısı görevlerini yürütürken, en çok kadınlara görev düştüğünü gözlemlediğini kaydetti, “Kadınlar olmadan olmaz, en çok onlar çalışıyor” dedi ve ekledi:

“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerekiyor. Kadınlar siyasete damga vurmak zorundadır. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde siyasetteki ahlaki düzey yükselecektir. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde tartışmalardaki düzey yükselecektir. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde Türk siyaseti daha saygın bir yerde olacaktır. Kadının bir başka özelliği daha var Allah’ın vergisi bir sezgi gücü var. Riski, tehlikeyi önceden görür kadın. Belki anne olmanın getirdiği bir ayrıcalıktır bu. Dolayısıyla bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdan bireysel olarak nasıl kaygı duyuyorsak, duyduğumuz  kaygıdan çok daha fazlasını bu ülkenin kadınları duyuyor. Ve ülkenin kadınları ister muhtar olsun, ister iş dünyasında olsun, ister ev hanımı olsun, isterse politikada olsun gidişten ciddi endişeler duyuyor. Ben inanıyorum ki, ülkemiz için hayati bir önem taşıyan bu dönemeçte kadınlarımız, yine çok çalışacak, kapı kapı dolaşacak. Ülkemizin geleceği için çok çalışacak. Bu yüzden kadınları çok ama çok önemsiyorum. Ve şimdiden harcadıkları, harcayacakları çabadan ötürü onlara, saygımı, teşekkürlerimi, minnetimi iletmek istiyorum.”

 

SİYASETÇİ HERKESLE UZLAŞMALI

Görevini yerine getirirken, başta kırsal mahalleler olmak üzere Muğla’yı adeta karış karış gezen, genç, yaşlı, kadın, erkek, dünya görüşü ne olursa olsun herkesin elini sıkmak, görüşlerini, sorunlarını dinlemeye uğraş verdiğin, vurgulayan Şimşek, seçimler için çaba gösterecek partililerine de “Siyasetçi mutlaka uzlaşmacı olmalı. Toplumun her kesimine ulaşmalı. Onlara fikrini anlatmalı, onları dinlemeli. Bunun için de bıkmadan, usanmadan çalışmalı” tavsiyesinde bulundu.

 HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

Şimşek son olarak, 24 Haziran seçimlerini ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak Muharrem İnce’yi göstermesini şu sözlerle değerlendirdi: “Sayın Muharrem İnce, aday gösterildikten sonra yaptığı ilk k açıklamad az önce belirttiğim ‘siyasetçi’ uzlaşmacı olmalı’ görüşüne çok uygun bir konuşma yaptı, ‘Derdimiz, 50+1 seçilmek. Bir derdimiz daha var, o da yönetmek. Yüzde yüzü tarafsız yönetmek görevimiz.’ Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. Adil olacağız, kimsenin başörtüsü, mezhebi, mini eteği, Kürtlüğü ile ilgilenmeyeceğiz. Milletin isteği, Allah'ın izni ile 25 Haziran'da cumhurbaşkanı olacağım. Sadece bu salonun değil, 80 milyonun, MHP'lilerin, CHP'lilerin, alevilerin, sünnilerin, HDP'lilerin, Kürtlerin, SP'lilerin, herkesin cumhurbaşkanı olacağım’ dedi Kendilerinin bu sözlerine sonuna kadar katılıyor ve alkışlıyorum. Ve inanıyorum ki, her şey güzel olacak. Ülkesini seven vatandaşlarımızın desteğiyle biz kazanacağız. Tahminim yüzde 58-59 oranlık destekle iktidar değişecek, Cumhuriyet’imizin geleceği emin elere verilecek. Sözlerimin sonunda şunu bir kez daha vurgulamak, tüm partililerimize, bize gönül verenlere çağrıda bulunmak istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin geleceği açısından çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Hepimize büyük görevler düşüyor. Davet beklemeden, çok daha aktif, çok daha katılıcı birer nefer gibi çalışmalıyız.”

1-042.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141