• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Sert Düşüş!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

Siyasette bazen sert bir düşüş yapmadan yolunu bulamazsın. Bütün siyasi liderlerin hayatlarına baktığımızda hepsinin bazı dönemlerde düşüşler yaşadığını görmek mümkündür.

Normal insanlar bile hayatlarında düşüşler yaşamadan iş hayatlarını veya aile düzenini yoluna koyamıyor. Hayatımız boyu mutlaka bir düşüş yaşamak zorundayız.

Bu girişten sonra asıl meseleye gelmek istiyorum. Marmaris Belediye Başkanı sayın Mehmet Oktay siyasi hayatında bir düşüş yaşamak zorundadır. Yoksa siyasi hayatını yoluna sokamayacaktır. Neden derseniz, mahalli seçimler öncesinde CHP Marmaris ilçe teşkilatında belediye başkan aday adaylığı süreci baya bir çekişmeli geçmiştir. Bu süreç sürecinde sayın Oktay’a selam vermeye korkanlar bile olmuştur. Bir avuç insanla yola çıkan sayın Oktay belediye başkanlık seçimlerinden başarıyla çıkmıştır. Fazla detaylara girmek istemiyorum. Bilenler biliyor zaten. Öğrenmek isteyenleri ise, çalışma ofisimde çay içerken bilgilendiririm.

Diyeceksiniz ki, başkan Oktay ne gibi siyasi bir düşüş yaşamalıdır ki, siyasi hayatına devam etsin.

Yukarıda bahsettiğim gibi bir avuç insan sayısıyla yola çıkıp, hem ilçe teşkilatı yönetimi oluşturacaksın hem de ardından belediye meclis üyeliği için 25 asil 25 yedek üye belirleyip, seçimlere girip başarılı olacaksın. Her şey yolunda gitti. Ve seçimler kazanıldı. Asıl mesele ondan sonra başladı.

 

Yetki ve Koltuk…

Sayın Mehmet Oktay CHP Gençlik Kolları Başkanı olduğu gün hedefini koymuştu. Hedefi ise, Marmaris’e belediye başkanı olmak. Ve azimle çalıştı, kazandı. Dönemin siyasetçileri yolunu kestiler, o tepeden dolaşıp, zorluklara göğüs gererek bugünlere geldi. Her başarının altında çile ve bir bedel vardır. Sayın Oktay sabretti ve başardı.

Bu başarının altında Başkan Oktay’ın kader birliği yaptığı insanların da katkısını yok saymamak mümkün değildir.  

 

Gelelim bu günümüze…

Bir gazeteci olarak her toplantıyı, her etkinliği gözlemliyorum. CHP’nin 15 belediye meclis üyesi bulunmaktadır. Bazı belediye meclis üyelerinin beklentileri oluşmadığından, toplantı ve etkinlikler katılmadıklarını görüyorum. Hatta etkinlik sorumlularına; Belediye Meclis üyelerini davet etmediniz mi? Diye sorduğumda, aldığım cevap net: - Ettik.  

Şuan hiç kimse birbirini kandırmasın. Başkan Oktay’ın 3-5 belediye meclis üyesinden başka yanında olan yoktur. İşte burada ‘Sert Düşüş’ devreye girecektir. Başkan Oktay bütün meclis üyelerine ültimatom vermelidir. Ve ayrılışlar olacaksa, şimdiden olmalıdır. Seçimlere 6 veya 3 ay kala yaşanacak kopmaların, şimdiden önüne geçmelidir. Siyasette herkese koltuk dağıtamazsın. Bugüne kadar yapılan genel veya mahalli seçimlerin sonralarında partilerde ayrılışlar yaşanmıştır ve yaşanmaya devam edecektir. Bu dünyanın sonu değildir. Ama yukarı da söz ettiğim gibi başkan Oktay’ın sert düşüşü kaçınılmazdır. Bugün olmasa yarın olacaktır. Erken düşüş toparlanmak için kaçınılmazdır.  

(Allah’a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141