• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Serkan Yazıcı değil, Marmaris kazanır.

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

Serkan Yazıcı ismini Türkiye 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra duydu. Aslında Yazıcı spor camiasında tanışmış birisiydi.

Serkan Yazıcı siyasetin içinde büyümüştür. Babası rahmetli İbrahim Yazıcı Bursa Spor kulüp yöneticiliğinin yanı sıra turizmci ve siyasetçi kimliği de taşıyordu. Aslen Rizeli bir aileden olan Yazıcı, Yazıcı Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı, ANAP'tan 20 Bursa ve DYP'den de 21'inci dönem Muğla Milletvekilliği yaptı. Yazıcı ailesi hem siyasetin, turizmin ve sporun içinde var olmuşlar.

O hain gecede,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanındaki isimdi Serkan Yazıcı. Marmarisli gazeteciler olarak bizlerde, sayın Erdoğan'ın ilk açıklaması için oradaydık. Sosyal medya hesabımdan ilk yayınlayan  gazeteci olarak o karanlık geceye tanıklık etmiştim.

Serkan Yazıcı Darbe girişiminin yapıldığı gece en hareketli dakikalar İstanbul ve Ankara’da yaşanırken, bir başka yer daha ‘kritik saatlere’ sahne oldu. Darbeciler özellikle iki büyük şehirde harekete geçerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Marmaris’te ise farklı bir hareketlilik yaşanıyordu. Çevresinde bulunanlar bu beklenmedik darbe girişimi nedeniyle büyük bir korku yaşarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç panik yapmadı hatta onları sakinleştiren isim oldu. 
Erdoğan’ın 5 günlük dinlenme için gittiği Marmaris’teki Grand Yazıcı otelinin sahibi olan Bursalı işadamı Serkan Yazıcı, o gecede yaşananları, bir diğer ifadeyle tarihe tanıklık ettiği dakikaları şöyle paylaşmıştı. "Her şeyden önce şunu söyleyeyim, o gece Cumhurbaşkanımız ve yanında olan herkes ölümü göze almıştı. Yanındakiler canları pahasına Cumhurbaşkanını çıkarmak için göğüs gerdi. Bana göre bir mucizeydi buradan gitmesi.Biz eve girip çıkmıyorduk hiç. O gün ilk defa bu olaylar yaşanıp girilip çıkılırken girdim. Beni görünce yanına çağırdı. 'Bir tarihe tanıklık ediyorsun' dedi. Hanımefendi, Cumhurbaşkanımızın kızı, damadı, Özel Kalem Müdürü Hasan Bey (Doğan) oradaydı. Helalleştiler.. O an "Buradan zor çıkarız" diye düşündüm. Beyefendinin talimatlarını dinledim hep. Çok sakindi. Biz çok fazla korktuk, "Nereden gideceğiz" diye düşünüyordum. "Ne olursa olur oğlum. Bu iş Türkiye için ya hayırlı olur ya da kefenimizi biz zaten giydik" dedi. İki saatin içinde karar verdi. Bütün kararları da kendisi aldı."

Marmaris'te düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası

Marmaris'te düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. ayağı Türkiye Rallisi ödül töreni için Asparan mevkisindeki servis park alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreninin gerçekleştirileceği alana geçip, şampiyonlara ödül vermişti. Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarının hızlandırılması için talimat veren Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOSFED Başkanı ve işadamı Serkan Yazıcı'ya Marmaris Belediye Başkan Adaylığı teklif ettiği, Serkan Yazıcı'nın ise bu teklife sıcak baktığı iddia edilmişti.

Gündem Gazetesi 24 Eylül 2018 tarihli nüshasında haberi manşetten vererek Serkan Yazıcı ismini ilk kez kamuoyu ile paylaşmış olduk. Sayın Yazıcı'yla adaylığı üzerine ve Marmaris için görüşmelerim oldu. Geçtiğimiz 2 Ocak 2019 saat 23:42'de gazetemizin facebook adresinden Serkan Yazıcı'ın Ak Parti Marmaris adayı olacağını yine biz duyurduk. Ertesi gün sayın Yazıcı'yı telefonla arayarak 'Hayırlı olsun' dedim. Serkan Yazıcı ise; 'Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz bir basın toplantısıyla adaylığımızı resmi olarak açıklayacağız' demişti.

BAŞARILI TURİZMCİ

Serkan Yazıcı Marmaris'te Grand Yazıcı, Club Turban Termal otelleri, Bursa ve Uludağ'da otel ve işletmeleri bulunuyor.

Turizmde neyin eksik neyin yapılması gerektiği çok iyi bilen birisi. Hani hep deriz ya, Marmaris kış turizminden istediğini alamıyor diye. İşte size Turizmin içinde olan bir belediye başkan adayı. Hem de iktidar partisinden yatırımın en hızlı ve doğru yapılmasını sağlayacak bir belediye başkanı. Önümüzde ki günlerde resmi adaylık açıklaması yapıldıktan sonra, Serkan Yazıcı'yla ilgili haber ve röportajlarımızla sizler için sorularımızı soracağız ve projelerini Marmarislilere aktaracağız.

Sayın Serkan Yazıcı'nın belediye başkan adaylığını kutluyor, Marmarisimize hayırlı olmasını diliyorum.  

erdogan-in-kaldigi-otelin-sahibi-turkiye-8636423_1232_m.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141