• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Şenel Yazgan’ın “ARD” isimli albümü yakında tüm dijital platformlarda olacak

Şenel Yazgan’ın “ARD” isimli albümü yakında tüm dijital platformlarda olacak
Geçtiğimiz aylarda Türk Halk Müziğine kendi besteleri ve çalışmalarıyla katkı yapmaya çalışan sanatçı Şenel Yazgan’ın müzik serüvenini ele almıştık..

Sanatçı önümüzdeki günlerde yine kendi bestelerinden oluşan 3 eserlik “ARD” isimi altında hazırladığı ilk enstrümantal albümünü yayınlamaya hazırlık yapıyor.

img-20231211-wa0001.jpg

Neden Enstrümantal Müzik ?

Okul yıllarında ses eğitimi almadım. Bununla beraber bağlama ile tanıştıgım yıllar hep çalım teknikleri üzerine çalışmalarda bulundum. İlerleyen zaman zarfında ise müziğin sözlerden daha çok hikaye barındırdıgını farkederek müzisyenin değilde müziğin derdini konu alan çalışmalar yapmayı tercih ettim. Kendi kanaatimce sözler kişiye göre öznel , müzik ise nesnel bir bakış açısı getiriyor kanaatine vardım diyebilirim. Kısacası müzik ruhun değil , ruh müziğin gıdası tezi üzerinde çalışmalarımı yürütmeye gayret ediyorum.

img-20231211-wa0000.jpg

Yeni Müzik ve Besteler Üretirken Nelerden Besleniyorsunuz ?

 

Aslında bu konuda bir çabam yok. Müzik üreten birinin kafasında sanıyorumki hep bir nota filmi döner.. Bende onları kendi yaşam döngümün içerisinde birleştirerek kayıt ediyorum. Yeniliğe ve özgünlüğe aç dinleyici ile buluşturmaya çalışıyor sözden ziyade müziğin derdini her kulağa anlatmaya çalışıyorumda diyebiliriz.

img-20231211-wa0002.jpg

“ARD” isimli albümünüzün içeriğinden bahsedermisiniz ?

“ARD” geçmiş zamana ve geçirilecek olan zamana bir hitap aslında . Albümün içerdiği eser isimleri ise şöyle ;
1- Gift of Time
2- İn Vain
3- Masiva
Müziğin evrenselliğini belirtmek adına anlaşılması kolay ingilizce tabirler kullanmayı tercih ettim. Tabiiki birde müzikle olan isim ve duygu örtüşmesini dikkate almayı unutmadım :)

img-20231211-wa0003.jpg

Son olarak bu albümden beklentiniz ve hislerinizi alıp noktalayalım sayın Yazgan..?

Açıkçası beklentim hiçte öyle satırlarca değil. Bir önceki röportajımızdada belirttigim gibi , Şenel Yazgan adı altında bir yeni müzik vitrini oluşturmak oluşturabilmek ilk beklentim. Halk Müziği adına doğru tınıları ve hisleri karşı dinleyiciye sunma kaygısını yok edebilmek ilk beklentim. Umarım halk müziği dinleyicileri başta olmak üzere tüm dinleyicileri hedef aldıgım için :) desteklerini esirgemezler , bu emeğim ve yol arkadaşlarımın emekleri doğru kişi ve doğru dinleyicileri bulur. Sizlerede ayırdığınız zaman ve alaka ile desteğiniz için ayrı teşekkür etmek istiyor. Herşeyin gönlümüzce olmasını temenni ediyorum. Sevgi ve saygılarımla..

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141