• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Seda Üren: Müzik Piyasası Tükenmeye Başladı.

Seda Üren: Müzik Piyasası Tükenmeye Başladı.
Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Seda Üren yeni şarkısı ‘’İyi Olucam’’ ve müzik hayatı üzerine MüzikOnair'dan Alper Ergez'in sorularını yanıtladı.

İşte Röportajdan Öne Çıkanlar;

 

Yeni şarkınız ’’ İyi Olucam’’ da Kleopatra kıyafetiyle kameraların karşısına geçmeye nasıl karar verdiniz? Çekimler nasıl geçti, neler söylemek istersiniz?

seda-uren-2.jpeg

Şarkının daha okumasını girmeden çoğu şey bende belirmeye başlamıştı. Okumayı bitirdiğimde kreatif tüm fikirlerimin, görsellerin vizyona dökülmesi kalmıştı. Hemen ekibimi kurdum, evime davet ettim. O gün her ince detayı gidişatı, ekipmanı, kamerasından, ışık modlarına kadar okeyleyip klibi kafamda çekmiştim bile. Bu yüzden bana saygı duyan inanan ve uzun yıllardır hayatımda birlikte yürüdüğüm arkadaşlarım olduğu için hızlı, kaliteli, keyifli bir iş çıkardık. Çekimlerde hastaydım daha sonra da hastanelik oldum soğuktan. Modacım Melisa Erol’da çok yetenekli genç bir kadın. Benim zevkime kendi yaratıcılığını, tarzını her zaman katar. Sonuç olarak klip kostümlerimizde çok beğenildi.

seda-uren-4.jpeg

‘’Her ince detayı gidişatı, ekipmanı, kamerasından, ışık modlarına kadar okeyleyip klibi kafamda çekmiştim’’

Daha önceki bir röportajınızda “Bu piyasanın içindeyim ama bu piyasadan değilim” şeklinde bir açıklamada bulunmuştunuz. Peki müzik piyasası sizce iyice zor bir hal mi almaya başladı?

Hayat söylediklerinizden değil yaşam tarzınızdan sizi ele verir ve insanlar sizi öyle tanıtır. Evet bu sektörün içinde yaşamayı değil sadece mesleğimi yapmayı seviyorum. Müzik piyasasıda tükenmeye başladı. insanlar yerine yapay zeka şarkı yazıyor, beste yapıyor, klip çekiyor hem de siz yorulmadan bir adım atmadan. Bence bu her şeyi zorlaştıracak olan bir durum. Duygu insanı olarak müzik bir yaratıcılık işidir. Yazan, besteleyen, çalan, söyleyen için zor yok. Yeni jenerasyon, inanılmaz yaratıcı tarzlarıyla kendilerini çok iyi ifade edebiliyor. Yaratıcı yenilikçi her insan vizyonuyla her zaman önde kalmayı başarır.

seda-uren-2-001.jpeg

‘’Bu sektörün içinde yaşamayı değil sadece mesleğimi yapmayı seviyorum.’’

seda-uren-3.jpeg

Sizce neden artık kalıcı şarkılar yapılmıyor? Hızlı bir tüketimdeyiz.

Kısa ve Net. Hayatı anlık yaşamaya başladılar. Doyumsuzluk üst boyutta. Bu da hızlı tüketimin gerçeği oldu aslında. Kalıcı, kaliteli bir şey sunun bakalım hele ki kaliteli bir tavırla. Ticari kaygılar insanları yolunu saptırıyor diyebilirim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141