• BIST 9722.53
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

SEÇİM SİZİN

Güven KARABENLİ

 

Dün gece sizlere bir şeyler yazmaya çalıştım, olmadı. Beğenmedim, içime sinmedi, sildim.

Önce " KENDİMİ SEVMEMİ BİLE KISKANDI yazdım" sildim. Sonra "BAŞKALARININ BENİ SEVMESİYLE GURUR DUYACAĞINA KISKANMAYI SEÇTİ" yazdım onu da sildim.

Kendi kendime " oğlum ne halt etmeye böyle şifreli mesajlar vermeye çalışıyorsun, bir şeyler ima etmeye uğraşıyorsun. Bu senin tarzın değil, sana yakışmıyor. Okurların senin samimiyetini seviyorlar. Ne anlatmak istiyorsan açık açık yazsana lan" dedim. Aslında bir de tokat atacaktım kendime ama çok yorgundum, üşendim, vaz geçtim.

Canlarım anlatmak istediğim şuydu; güzel bir birliktelik veya evlilikte çiftlerin birbirlerini sevmesi kadar birbirlerine sahip çıkması, birbirlerinin başarısı ile mutlu olması, gurur duyması, birbirine destek olması, çok önemlidir. Böyle birliktelikler yıkılmaz, mezara kadar sürer, devam eder gider.

Allah şahidimdir, eşim dahil birlikte olduğum her ilişkimin bir yerlere varması için elimden gelen herşeyi yaptım. Her türlü maddi manevi desteği verdim. Hep arkalarında durdum. Başarılarıyla övündüm. Çok sevindim, çok mutlu oldum.

Kanada'da birlikte yaşadığım kız arkadaşım profesör, eşim fevkalade bir ressam, kızım fevkalade bir ressam ve müzisyen, kız arkadaşım başarılı bir ropertör ve ressam oldu. İnanın dünyalar benim oldu. Çünkü ne kadar öz güven o kadar mıtluluğa yürekten inanan biriyim ben.

Ama eğer bir evlilikte veya birliktelikte çiftler birbirlerinin başarısını çekemiyor, birbirlerinin önünde durmak veya önüne geçmek için uğraşıyorsa, güzel ve olumlu bir rekabet yerine kıskanç ve çirkin bir rekabet havasına girerlerse, birbirlerinin öz güveni ve popülerliğiyle gurur duyacaklarına, gereksiz kıskançlık tripleri, kavga ve huzursuzluklar yaratıp, negatife odaklanıp birbirlerini aşağı çekmeye çalışırlarsa, o evlilik veya beraberlik yürümez, çatır çatır yıkılır gider.

Günümüz bu örneklerle dolu görüyorsunuz, biliyorsunuz, hatta yaşıyorsunuz.

Ben iki gerçeği de bire bir yaşadım. Biri sizi yaşama bağlıyor, diğeri ise yaşam enerjinizi çekip elinizden alıyor.

Sonuç olarak; "Her başarılı erkeğin arkasın da bir kadın vardır" lafı çok kullanılır. Ben her başarılı veya başarısız bir erkeğin arkasında bir kadın, her başarılı veya başarısız bir kadının arkasında bir erkek vardır diyorum ve çok inanıyorum.

Hafta sonunuz maskeli de olsa emniyetli ve güzel geçsin

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141