• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

SAVAŞIN GALİBİ YOKTUR

Halil CANDA

           Sözüm kimseye değil.

            Marmaris Ticaret Odası seçimlerinde başkanlığa aday olan, yönetime aday olan, meclise girmek için adayların listesine yazılan herkese  Allah yardım etsin.     

           Ben içine bu kadar siyaset karışmış bir seçim görmedim.

           Belediyesinden siyasi partisine kadar  herkesin müdahil olduğu bir oda seçimi bekliyor  Marmaris’i. Bu gibi seçimlere siyaset illaki  karışır ama her şeyin bir ölçüsü olur. Hiçbir zaman ortalığı bu kadar toz duman götürmemişti.

            Taraflar birbirlerine karşı hiç bu kadar acımasız olmamıştı.

            Marmaris’te yaşayan bir insan olarak bu seçimde mesleğimden ötürü oy kullanmayacak olmamdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. İyi ki Muğla barosu var.

             Kimseyi kınamıyorum. Bu rekabeti bu aşamaya şu ya da bu getirdi demiyorum. Mutlaka  başkan adayları  da bu gerginlikten memnun değiller. İşi buraya getiren kim sorusunun bu aşamada kimseye bir faydası yok.

            Ama gönül  istiyor ki siyaset bu işe hiç karışmasın. Bu bir meslek odası seçimi. Siyasetle ilgisi hiç olmasın. Adaylar nitelikleriyle yarışsın. Projeleriyle yarışsın. Her şey huzur ortamında  olsun bitsin. 

            Ülkem adına üzülüyorum. Marmaris adına üzülüyorum.

            Siyasetin karışmadığı bir yer kalacak mı hayatımızda?

            Aklın ve mantığın bir tarafa bırakılıp koyu bir hizipçilik üstüne süren mücadelelerden kurtulabilecek miyiz?

            Egolarımızdan kurtulup ,hatalarımızı kabul edebilecek miyiz?

            Ticaret Odası seçimi sanki belediye başkanlığı seçiminin bir ön provası haline gelmiş.Ama sonucu ne olursa olsun oda seçimini dikkate alıp belediye seçimi hakkında tahminde bulunanlar yanılacaklar.

            Ülkenin en büyük  holdingleri siyasetten hep uzak kalmaya çalışmıştır. Koç, Sabancı, Şahenk, Doğan ve saire. Çünkü ticari yaşamın gereği siyasetten uzak kalmaktadır. Kısa vadede bir şeyler kazanmak isteyen siyasete bulaşır. Ama büyük işadamları istikrar ister. Siyasetten uzak olmak ister. Marmaris’te ticaretle uğraşan insanların sorunları dağ gibi birikmişken kazanan kim olursa olsun barışı getirebilecek mi? Bu iş bir yarış havasında değil de savaş ortamında sürerse huzur gelir mi? Yarışmanın kazananı kaybedeni olur ama savaşın kazananı olmaz. Çünkü savaşın tarafları sadece yıpranır.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141