• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

SAMİMİ BİR YAZI

Halil CANDA

Marmaris çok büyük bir ilçe değil .Az çok herkes birbirini tanır. Nerdeyse on yılı aşkın bir süredir Gündem gazetesinde diğer bazı gazetelerde kendimce bir şeyler yazarım. Yaşadığımız yer de halkın büyük çoğunluğu Ak Partiye oy vermez. Bu zaten seçim sonuçlarından , belediye başkanlıklarından belli oluyor.

Buna rağmen bugüne kadar Ak Partinin yaptığı işlerin doğru olduğuna inandıklarımı kimseyi takmadan yazdım. Hatta referandumda bile evet fikri hayır fikrinden daha ağır bastı benim için. Çözüm sürecini hala destekliyorum. Bence başörtülü kardeşlerimiz kamu kurumlarında da çalışmalı ,hatta avukat olarak duruşmalara girip mesleklerini icra edebilmeliler.Ak Partinin en sevdiğim yanı bu ülkedeki askeri vesayeti kırması ve kim olursa olsun insanların görüşlerine saygı duyulmasıydı. Ak Partiye karşı olanlar ısrarla AKP dese de ben saygımdan ötürü Ak Parti dedim.

Başbakanımız sayın Tayyip Erdoğan’ı öğrencilik yıllarında yaşadığım bir olaydan tanıma fırsatı bulmuştum.Harçlığımızı çıkarmak için Mahmut Paşa yokuşunda bayram arefesi seyyar tezgah açtık.İşler çok iyiydi.Ama yarım saate kalmadı mallarımızı zabıta topladı.Canımız çok sıkkındı.Harçlığı çıkarmak bir yana malı aldığımız arkadaşımızın abisine malı bedelini nasıl ödeyecektik.

İki kafadar büyükşehir belediyesine gittik.O zaman Başbakanımız belediye reisiydi.Kendisiyle görüşmek istedik.Yoğundu , görüşemedik ama özel kalem müdürü notumuzu iletir iletmez Tayyip Erdoğan talimat vermişti.Beş dakika içinde malları geri aldık.. O zamandan kendisine duyduğum bir sevgi vardır.

Gelelim bugüne.

Son bir yılda bizim başbakanımıza ne oldu? Neden bu kadar agresif oldu? Anlamakta zorluk çekiyorum. Gezi parkı olaylarını yatıştırmak ağzından çıkacak birkaç kelimeye bağlıydı ama alışık olmadığımız sert üslubu olayları daha da tırmandırdı. Şimdiyse Hülya Avşar’la,Polat Alemdar’la görüşülmesini de hayra yormuyorum.

Ben yanlı yayın yaptığını düşündüğümden bugüne kadar ne Ulusal kanal ne de Halk tv izlerdim. Şimdi diyorum ki Allah onlardan razı olsun.Yoksa memlekette ne olduğundan haberimiz olamayacak.Bu televizyon kanalları bu kadar mı korkutuldu.İş adamları bu kadar mı tırstı? Ülkede insanlar meydanlara çıkmışken kimisi penguen belgeseli yayınladı, kimisi Tülin Şahin’le moda programını.

Gözümdeki Ak Parti imajı önce Suriye konusunda sarsıldı. Şimdi de gezi olaylarıyla sarsıldı. En son da avukatların yaka paça sürüklenip adliyeden çıkartılması benim için bir milat oldu.

Belki polisin ölçüsüz şiddetinde Başbakanın suçu olmayabilir. Çünkü biliyoruz ki kraldan çok kralcılar var.Başbakana yaranmak için ölçüsüzce hareket edenler var.

Hiçbir zaman sinsi olmadım. Ben inanıyorum ki Başbakanı karşılamaya gelen binlerce kişilik kalabalığın yarısından sevgisinden daha büyük bir sevgi duyuyorum Başbakana. Bu ülkeye yaptığı , unutulmayacak hizmetleri var.

Benim oyum önemli olmayabilir. Ciddiye alınmayabilir.Ama görüşüm önemlidir, ciddiye alınmalıdır.

Meydanlardaki insanların da oyu belki hükümet kurmaya iktidar olmaya yetmeyebilir.Ama görüşleri önemlidir.Saygı duyulmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141