• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Rahat bırakın!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Ufuk Kolejinin SBS sınav sonuçlarına göre, Marmaris'in ilk 3'üne giren öğrencileri, Kaymakam Sayın Serdar Polat'ı ziyareti dolayısıyla dün sabah Kaymakamlık binasına gittim.

Başarı öğrencileri kutlayan Kaymakam Polat, Ufuk Koleji'nden daha fazla başarı beklediğini belirtti.  

Ufuk Koleji Müdürü sayın Mustafa Duyar'ın kaliteli bir eğitim anlayışıyla yönettiği okuldan daha çok başarılı öğrenciler çıkacaktır.  Ufuk Kolejinin başarılarını yazmaya kalksam sayfalar yetmez.

Marmaris Milli Eğitim Müdüresi Züleyha Aldoğan'ın kendisini eğitime adamış, gece gündüz  çalışmalarını görüyoruz. Acaba kimler takdir ediyor. Zaten yaptığı hizmeti birilerine yaranmak için de yapmaz o. Bugünkü  yazımın amacı bu konu değil. Kaymakamlık binasındaki ziyaretin gerçekleşmesini beklerken gördüklerim ve konuştuklarım.

 

Müfettiş Kaymakamlıkta…

Kaymakamlıkta, Marmaris'in en meşhur 'davacı' ağabeyini gördüm. 'Hayırdır?' diye sordum, “Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar soruşturuluyor. Ben de ifade vereceğim” yanıtını aldım. Sonra aramızdaki diyalog şöyle devam etti:

-         Neden Kaymakamlıkta, belediyede değil de?

-         Belediye'ye biz giremiyoruz, ondan.

-         Ya bu işi şimdi bitirin. Ya bırakın bu dava işlerini.

-         Bu sefer alınacak, görevden.

-         Aldır, senin heykelini dikerler Marmaris'e…

Evet, o malum ağabeyle böyle bir konuşma geçti aramızda. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar göreve geldiği günden beri görevden aldırmaya çalışan bir grubun varlığı, herkes tarafından biliniyor. Herkesin kendisine göre bir haklılık tarafı vardır. Söz konusu grup tarafından gazetemize maddi ve manevi zararlar verildiğini bir ben bilirim. Ama sağlık olsun, doğru bildiklerimizin ardından yürümeye devam edeceğiz. Kişilerin kendi menfaatleri bizim kurumumuzu hiç ilgilendirmez. Bizi Marmaris'in bütünlüğü ilgilendirir.

 

İktidar yetkililerin bütün baskılara rağmen, Sayın Ali Acar ikinci kez belediye başkanlığına seçildi. Halk Acar'a güvenoyu verdi. Ama, nedense eskiden rahatlığa alışmış birtakım insanlar, ACAR'a savaş ilan ettiler. Bu kişilere Devlet'i yönetenler de katıldı. 

Devlet'i yöneten insanlar maalesef siyasete alet oldular. Ya da olmak zorunda bırakıldılar. Ali Acar'a dört koldan saldırıyorlar. Bakalım sonuç nasıl çıkacak.

 

Sıcak değil, Kriz yakıyor…

 

Ülkemizde kriz ortalığı kasıp, kavuruyor. İnsanlarımızın her geçen gün alım gücü azalıyor. Evlerine ekmek götüremeyen, siftah yapamayan esnafların kapısına icra memurları dayanmaya başladı. Ama Devlet'imizi yöneten kurumlar, iktidara muhalefet belediyelere her türlü zorlukları çıkarmakla meşgul.

Ama koç koca bir valilik Marmaris Emniyet Müdürlüğü atamasını bile eline yüzüne bulaştırabiliyor.

Yazık değil mi?

Dün Emniyet müdürü diye açıkladınız kişiye. Bütün kurumlara siyaset bulaşırsa, bu kurumların başındakiler emirleri siyasilerden mi alacaklar. Ya da hala almaya devam mı edecekler. Onlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yasalarını ayaklar altına aldıklarını bilmiyorlar mı ?...

 

Adı, “Adalet ve Kalkınma Partisi” olan iktidara yakışmayan hareketleri görmek insanlarımızı üzüyor.  Parti yetkililerin sadece birilerinin menfaatini gözlemesi, acaba Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasına ters düşmüyor mu?

 (Allah'a Emanet Olunuz)

[email protected]

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141