• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Paylaştılar!..

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım “Paylaşım” nasıl olacak!” adlı makalem baya ses getirdi.  Paylaşım denilince, insanlarımızın çoğunun aklıma hemen de “para” geliyor. O adı geçen makale yayınlandıktan sonra, AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay'ın tanıtım kokteyli Mares Otel'de gerçekleşti. Ertesi günü Tugay'ın tanıtım kokteyli yerel gazetelerinin birisi hariç diğerlerinde manşetten haber olarak verildi.

Hatta bizim gazetenin manşeti ise: “Acar'a Gözdağı” şeklindeydi. Bunu neden örnek verdiğimi gelecek yazılarımda anlayacaksınız. İşte ilk makaleme konu olan paylaşma isteğinin bazı kişilerin geri çevrildiği gördüm.  Ve hemen  eleştirileri  ardı ardına gelmeye başladı. Dün Marmaris Belediyesinden uzaklaştırılanlar, bugün Tugay'ın etrafına dolmaya başladığını görünce Marmaris adına üzülmeye başladım. Dün istediği gibi at koşturanlar,” Acar “ döneminde ise atlarını araziye bırakanlar, bugün Ak Parti adayının kenarında bitmişlerdi. Hatta bizim gazetenin sık sık Doğan Tugay haberleri yayınlandığında, “BU ADAMI” neden sürekli haber yapıyorsunuz diyenler, beni görünce sıratlarını aşağıya düşürüyorlar.  Kimsenin boynunu bükecek değiliz. Herkes işine baksın ama, Marmaris'in zararına olan işlerin karşısında olacağımı biliyorsunuz zaten. Bütün adaylara eşit mesafede yer alıyoruz. Bazı gazeteler gibi, “bize ilan vermedi, matbaamıza baskı işi vermedi” diye, haberlerine kısıtlama getirmiyoruz. Bir gazetenin çalışanı “en tarafsız gazete” sizin gazetede diyerek, bu savunduğumuz fikre destek vermiş oldu.

Paylaşım hizmetten yana olacaksa, paylaşsınlar ama, birilerine menfaat yaratacaklarsa bunun karşısında oluruz. Ve adını “paylaşım” koyduğum ve seçim sürecinde de takibinde olacağım.

AK Partinin ilk paylaşımı gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Sayın Mustafa Karacan'ın belediye meclis üyesi olmayacağı ama, dışarıdan belediye başkan yardımcısı olacağını söylentilerini duyuyorum. Tabiî ki Ak Parti seçimleri kazanırsa. 29 Mart 2009 akşam saat: 20:00 sıralarında sandıklar açılmaya başlandığında oylarını hep beraber sayacağız. Sandıktan kim çıkarsa o yönetime talip olacaktır. Ama başta dediğim gibi, “RANT PAYLAŞIMI”ndan yana olanlar final dışı kalacaktır. Paylaşımı halkıyla, esnafıyla, partili-partisiz herkesle hizmet için yapanlar sandıktan zaferle çıkacaktır.             

[email protected]                            

 "Allah'a Emanet Olunuz"!

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141