• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

“Paylaşım” nasıl olacak!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Yerel seçime 60 gün kaldı, geriye sayım başladı.                                                       Turizmin önemli şehri Marmaris'te, CHP dışında seçmenin karşısına çıkacak belediye başkan adayları  belli olmaya başladı. Gerçi Cemalettin Özdemir (MHP), Kenan Değertaş (DSP) İzzet Ünsal (DP) ve en sonunda Doğan Tugay (Ak Parti) adaylıkları açıklandı. Sıra şimdi de CHP'nin adayın açıklanmasında. CHP'de iki aday adayı bulunuyor. Mevcut belediye başkanı M. Ali Acar ve Bilgin Özkaynak. Önümüzdeki günlerde CHP'nin adayı da kesinleşmiş olur.

Marmaris büyük rantın döndüğü büyük bir turizm şehri. Şimdi etrafıma bakıyorum da gülüyorum. Eski yönetim zamanında ballı börek yiyenler bir bardak suda fırtına koparmalarının sebebi,  “Acaba “ACAR” ikinci kez kazanırsa ne yaparız” diyedir. Neden gayet net: RANT'larını ACAR döneminde kaybettiler. Bazıları koltuklarından oldukları için saldırmadıkları insan bırakmadı. İnsanları önce maddiyat karşılığı satın almaya çalıştılar, olmadı, sonra “BİZ” belediyeyi kazanırız deyip, “RANT”ı nasıl paylaşacaklarını konuşmak için pastane köşelerinde buluştular. RANT'cılar, önce Karacan'ın yanına gitmek istediler,  baktılar ki “Doğan Tugay” aday olacak hemen onun yanına koştular.

Diyeceğim şu ki…

İktidar partisi AKP, Marmaris adayını saptama konusunda müthiş bir sıkıntı yaşadı. Doğan Tugay aylar öncesinden belliyken, diğer aday adaylarını da küstürmemek için Kadem Mete çok uğraş verdi. Şimdi aday olamayan Mehmet Tetik, Zafer Alkan ve Mustafa Karacan'ın tavırları ne olacak. Ya da belediye meclis üyeliklerine razı mı edilecekler (yada edildiler).

Kamuoyuna, “Durun acele etmeyin, düşünüyoruz taşınıyoruz, karar verince açıklarız” mesajı vererek aday adaylarını kontrol altına almayı başardılar. 

Kimse kimseyi kandırmasın.

Demek ki vardı bir sıkıntı!

Demek ki “gücün”, “iktidarın”, “rantın” nasıl paylaşılacağı konusunda, vardı bir “kavga”!

Demek ki, kapalı kapılar ardında “benim adayım- senin adayın” şeklinde devam eden, var bir “çekişme”!

Kendi kanaatimi söylüyorum: Şu anda AKP, Marmaris'te yerel seçimi kazanma- kaybetme eşiğinde durmaktadır.

İsimleri bende saklı, konuştuğum / görüştüğüm / sohbet ettiğim çok sayıda AKP'li “bile”, yerel seçimde AKP'ye oy vermeyeceklerini söylemektedirler.

Marmaris'te  AKP adayın geç saptanmasının en önemli nedenlerinden biri de, “rant paylaşımının” sağlanamaması, diye düşünüyorum.

AKP içindeki grupların, odakların ve bunlarla bağlantılı “çevrelerin” kendi aralarında yaşadıkları bir çekişme - çatışma gün yüzüne çıkıyor her gün.

AKP içinde yaşanan çıkar çatışmalarını, rant paylaşımındaki sıkıntıları açığa çıkarmak, ifşa etmek, halkın gözleri önüne sermek…

Çelişkilere dikkati çekmek…

 

[email protected]      

Seçim zemininden, “yurtseverlik”, “eşitlik”, “özgürlük” mücadelesi devşirmek…

29 Mart seçimi çok önemli, çok!

AKP'liler seçim kampanyasına, sinemalarda gösterimde  olan “Kadri'nin Götürdüğü Yere Git” filmini izleyerek başlayabilirler.

Şafak Sezer ile Alp Kırşan'ın başrollerini paylaştığı “Kadri'nin Götürdüğü Yere Git” adlı film, tam da AKP adayını açıklandığı döneme rast geldi.

Bu da işin esprisi…

Hep ciddi yazı yazılmıyor, ne yapalım… 

(Allah'a Emanet Olunuz)

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141