• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

NERDE KALMIŞTIK!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris Belediye Başkanı sayın Ali Acar, CHP Genel Merkezi tarafından, tekrar belediye başkan adayı olarak atandı. Hayırlı olsun demek lazım. Bilindiği üzere, CHP'nin diğer başkan aday adayı sayın Mehmet Baysal'dı.

Ticaret Odası seçimlerindeki başarıyı yakalayamadı sayın Baysal. Şu neden bu neden diye konuyu uzatmak istemiyorum. Ama kendisi asıl sebebini daha iyi bilir.

Sayın Baysal iyi bir işadamı olabilir, ama siyasetçi olmak ayrı bir ustalıktır. Her dönem maalesef siyasi simsarlar vardır. Bu simsarlar adayın etrafını sarar ve yanına kimseyi yanaştırmaz. Adayı da dev aynasında gösterirler, siyasi tecrübesi olmadığından da aday yenileceğini anlamaz. Aday adayı olduğu dönemde, Ticaret Odası seçimleri sürecinde sürekli bir araya geldiğimiz sayın Baysal'ın yanına yaklaştırılmadık. Ben, sayın Baysal için üzülüyorum. Aday olmamış olabilirsiniz ama tarafları karşı karşıya getirmenin bir şey kazandırmayacağını da bilmelisiniz. Önemli olan insanların birbirlerini kırmadan siyaset yapmalarıdır. Bir hadis paylaşmak istiyorum.

"Herhangi biriniz oturmak için asla başkasını yerinden kaldırmasın. Ancak ona yer açınız, sıkışarak yer veriniz" Dinimiz ne kadar açık. Yukarıdaki Hadis çok şeyi anlatıyor. Tabii ki, anlamak isteyenlere.

Sayın Baysal parti içinde kalıp, sayın Acar'a ciddi destek verirse, Acar'dan sonraki, belediye başkanı adayı olur. Eğer, sessiz kalır, parti çalışmalarına katılmazsa, CHP'de siyaset yapma sansını da kaybeder. Gazeteci-Yazar olarak bugüne kadar siyasi ve diğer tahminlerinde yüzde 1 yanıldığım olmuş olabilir. Ciddi bir adaylık yarışı yaşandı. Heyecan vardı, bu heyecanı parti içinde devam ettirirlerse, Acar'ın sansı yüksek olabilir. Ama CHP içinde kırgınlıkları bir kenara bırakıp ciddi çalışma yapılmazsa, kazanılmayabilirlerde.

Acar'ın ciddi rakibi Ak Parti adayı sayın Doğan Tugay'dır.

Aradan DP adayı Mustafa Karacan da çıkabilir. Ülke genelinde olduğu gibi Marmaris'te de, şaşırıcı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu sürpriz olmasın...

Şimdi seçmenler, adayların projelerine bakacaklar. Belediye meclis üyelerine bakacaklar ona göre oy verecekler.

Marmaris Belediye Başkanı belirleme yolunda, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'nin de vereceği karar önemlidir. Neden dersiniz onu da başka bir makalede değerlendireyim. Şimdiden CHP adayı sayın Ali Acar'a ve diğer adaylara başarılar diliyorum. Kavgasız, gürültüsüz bir seçim geçirmek dileğiyle...

"Allah'a Emanet Olunuz"

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141