• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

NEGATİFLİK HEM KALICI HEM BULAŞICIDIR

Güven KARABENLİ

 

 

 

 

 

 

Bazı insanlar doğuştan negatiftir. Yani tohumları negatiftir. Ağzınızla kuş tutsanız değişmezler, değiştiremezsiniz. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın sadece su üstüne yazı yazarsınız.

Hoş görü, affetmek kitaplarında yoktur bu tiplerin. Konuştuğunuzda anlattıklarızı dinlemek yerine acaba nasıl bir yanlışını yakalayabilirim diye uğraşırlar. Biraz yürekleri yufkalaşsa insan tarafları ortaya çıkacak diye paniğe kapılır hemen titizlikle sakladıkları arşivlerini açar, ballandıra ballandıra tuttukları hata notlarını okurlar. İnsanları üzmekten zevk alırlar, bundan beslenirler. Bazen duygulanır değişmeye çalışırlar, hatta gülümserler bile. Ama çok sürmez içlerine yerleşmiş olan şeytanları çeker alır o ışığı.

Bir rahmetli halam vardı. 70 yaşındaydı. Otururken otururken birden Anamın 5 yaşındayken kendisini ağaçtan düşürdüğünü hatırlar, hatırlatır kavga çıkarırdı. Bir birbirlerini dövmedikleri kalırdı anamla. Ben halamın bir kez olsun gülümsediğini görmedim.

Aslında kötü değil tedaviye ihtiyacı olan insanlardır. Televizyonda bile insanı, ürpertecek, insanlığından utandıracak proğramları seçer, bayıla bayıla seyrederler.

Maalesef en büyük eziyeti kendilerine yaparlar. Sırtlarında büyük yük taşırlar. Ne mutlu olabilir ne mutlu edebilirler.

Anadolu insanı ariftir. Böylelerine "suratsız" der, " der. "Suratında meymenet yok" der. " suratından düşün bin parça oluyor" da der.

Şüper marketlerde kasiyer bir hata yaptığında avaz avaz bağıran , kedilere mama verenleri döğmeye kalkan bu karakterlerin bazılarıdır işte.

Kızmayın kınamayın ama uzak durun böylelerinden. Eğer bir şekilde hayatınıza girmişlerse mesafeli olun. Size gülümseyen, sizi gülümseten insanlarla görüşün, hayata ve size güzel bakan şefkatli, merhametli insanları seçin. Hayata bağlanır, zevk alırsınız.

"Atalarımız "Üzüm üzüme baka baka kararır, yanında duran ya huyundan, ya suyundan" boşuna dememişler unutmayın.

Babam rahmetli " ne olursa olsun, neyle karşılaşırsan karşılaş, ne yaparlarsa yapsınlar, sakın kalbini karartma oğlum" derdi, Karartmadım kızdım, öfkelendim ama karartmadım kalbimi.. Siz de kalbinizi karartmayın, kimsemin karartmasına da izin vermeyin.

Seçiminizi iyi yapın.

Son olarak "negatifliğin bulaşıcı olduğu kanıtlanmıştır haberiniz olsun. Fırsatım olduğunda negatifliğe odaklanan, ışık tutan bilimsel bir yazı paylaşacağım sizlerle.

Gününüz güzel, çok güzel olsun. Bu hafta sonu sizlere güzel bir türkü söyleyeceğim.

Sıkılmayın olur mu?

Laylon şeyhiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141