• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

NE GÜNLERE KALDIK

Halil CANDA

                Adaletli olmayan, şiddete ayrımcılığa ve sömürüye dayanan  rejimler yok olmuştur.

               Hani binlerce kölesi olan firavunlar, hani Hz. İbrahimi ateşe atan Nemrut. Firavun ülkede doğan tüm bebekleri öldürmesine rağmen hükümranlığına son verecek Musa’yı bizzat sarayında beslemiştir.

                İbrahim Peygamber , kadim Urfa şehrinde Nemrut’un putlarına iman etmediği için ateşe atılmayı beklerken herkesin korkarak itaat ettiği Nemrut’un burnunda giren bir karasineğin beynini yemesi sonucu çıldırarak öleceğini kim bilebilirdi?

              Cengizhan, Çin’den Rusya steplerine kadar nerdeyse tüm şehirleri sakinleriyle yakarak yok etmişti şimdi mezarının yerini bilen yok.

                Kamboçya’da yakın bir zamana kadar Kızıl Kimmerler vardı. İnsanların başlarını ağaç gövdelerine vura vura öldürürlerdi. Onlar da yıkıldı gitti.

             Zor günlerden geçiyoruz hem de çok zor. Hiçbir zaman olmadığı kadar şiddetli bir iktidar mücadelesine şahit oluyoruz. Bugün iktidarda olanlar ,iktidarı kaybetmemek için  herşeyi yapıyor,aklınıza gelen gelmeyen herşeyi. Çünkü ortaya saçılan tapeler, videolar, belgeler, kirli ilişkiler hiçbir zaman olmadığı kadar derin. Bugünkü güç sahipleri aklanmak yerine inkar etmeyi seçtiler. O yüzden yargıya müdahale ettiler,Polisleri dağıttılar hayatımızda duymayacağımız saçma savunmalar yaptılar.Hatta birisi çıkıp dedi ki ‘’günah işleme özgürlüğümüze mani olamazsınız’’.

            İktidarı kaybetmekten çok korkuyorlar. Kaybederlerse onları çok ciddi suçlamaların beklediğini herkes biliyor. Adil bir yargılama olursa çok büyük cezalar alacaklarını biliyorlar. O yüzden iktidarı kaybetmemek için herşeyi yapacaklar.

           Muktedirler yargı kararını takmıyor,’’kapısını kırın alın gelin’’ diyorlar, Başbakan daha önceki gün diyor ki ‘’cemaate operasyon yapılıp yapılmaması sandıktan çıkacak sonuca bağlı’’. Ne günlere kaldık.

      Hz. Kuranla alay edeni mi arasın, koluna 710 bin tl.lik saat takıp ‘’benimle  Kürt olduğum için uğraşıyorlar’’ diyene mi ararsın.

   Ve bir de ülkenin bir kısmının  terör örgütüne bırakılması var. Güneydoğu yaşayan insanların tamamı sanki PKK yı,BDP yi destekliyor gibi bir izlenim yaratma çabası.

   Bu ülkenin samimi olmayan dindarları, samimi olmayan milliyetçileri, iktidarı her zaman haklı çıkarmaya çalışan  ,bu vatanın ekmeğini yiyen suyunu içen  buna rağmen bu vatana ihanet edenler Berkin’i, Ethem Sarısülük’ü kötülemek için ‘’onlar PKK’lıydı deyip de asıl PKK’yla ortaklık yapanları görüp de susuyorlar.

      Kuran’la alay edene tek laf edemeyenler, bilmedikleri tanımadıkları insanlar hakkında rahat rahat gıybet ediyorlar.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141