• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

MUĞLA’YI ÇAĞ ATLATTI, ŞİMDİ SIRA BÜYÜKŞEHİR’DE

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Üç dönemdir Muğla’yı yöneten CHP’li Op. Dr. Osman Gürün, büyükşehir adayı oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Gürün’ün aday olacağı belliydi zaten.                                Yine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bizzat Muğla’ya gelerek, Harmandar’ın adaylığını, Marmaris’te düzenlenen yemekte açıklamıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdoğan’ı gösterdi.

Ak Parti, CHP ve MHP’nin Büyükşehir belediye başkan adayları belirlenmiş oldu. Seçimlere üç aydan az bir süre kaldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarının işleri gerçekten zor olacak. Çünkü 12.538 kilometrekareyi karış karış dolaşıp, oy isteyecekler. 

Muğla’yı üç dönemdir yöneten sayın Osman Gürün tecrübesiyle diğer adayların birkaç adım önüne geçeceğini düşünebiliriz. Ama 18 Nisan 1999 Yerel seçiminde % 37 oy alarak CHP'den Muğla belediye başkanı seçilen Gürün, 15 yıldır ektiğini biçebilecek mi? Yoksa tahmin etmeyeceği bir sonuçla mı karşılaşacak.

CHP’li başkan Osman Gürün tarafından yönetilen, Muğla 15 yıl boyunca hak ettiği hizmeti aldı mı acaba?. 

Daha dün gibi haber bültenlerinde şöyle bir haber yer almıştı:

135533.jpg

Yağış Muğla’yı Teslim Aldı

“Sabah saatlerinden itibaren Muğla Belediyesi itfaiye ekipleri ve sivil savunma ekipleri ortaklaşa olarak bölgede kurtarma operasyonları düzenledi. Operasyonlarda iş makinelerinin yanında bot kullanıldı. İş makineleri ve ekiplerin giremediği yerlerde bot kullanıldı”…

indir1.jpg

Muğla’nın alt yapı sorunu çözememiş olan sayın Gürün nasıl büyükşehir belediyesini kazanacak? İlçelerden Muğla’ya giden insanlar şunu demiyor muydu:

“Muğla Büyük Bir Köy”…

15 yıl belediye başkanlığı yapacaksınız, ama bir alt yapı sorununu çözemeyeceksiniz. Ve her yağmur yağdığında, Muğla’yı sel alacak.  Alalım Üniversiteyi Muğla’dan, sadece kiradan geçinenlerin tavırlarını görelim. Muğla’yı köy olmaktan kurtaramayan belediye başkanı Büyükşehir’i kazanırsa, Bodrum’un Yalıkavak’a, Fethiye’nin Eşen’ine nasıl hizmet götürecek. Herkes çok iyi düşünmelidir. Turizmle geçinen bizler, ufku geniş olmayan birisi belediye başkanı seçersek vah halimize o zaman.

kotekli-sel.jpg

Muğla Büyükşehir oldu tamam güzel de, iktidarın desteğini alamayan birisi tarafından yönetilirse sonuç hüsran olur. Daha büyükşehir kadrosunu bile belli olmayan, büyükşehir belediye başkanın işi gerçekten zor. Ankara’dan yeterli kadro ve maddi destek almaya ihtiyacı vardır. Turizm faaliyetlerinde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı yanında görmelidir.

Daha Muğla’nın alt yapı sorunu çözemeyen bir belediye başkanı ne kadar, Büyükşehir’i yönetebilir ki. Kimse kusura bakmasın. Hep şunu savunuyorum. Her yerde farklı sonuçlarla bitecek mahalli seçimler. Genel seçimlerde partime oy veririm diyen seçmen, mahalli seçimlerde elleri kolları bağlı bir belediye başkanı istemeyebilir. Haklı da olabilir. Muğla’nın sahil kısmı turizmden ekmek yiyor.

30 Mart 2014 gününü iple çekiyoruz. Sonuçlar herkes tarafından merakla bekleniyor. Daha çok yorumlar yapacağız.

“Allah’a Emanet Olunuz”

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141