• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Muğla ve Marmaris'te Son Siyasi Gelişmeler hakkında!...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri bittikten sonra siyasi partiler mahalli seçimlere hazırlanmaya başladı.

Ak Parti Marmaris ilçe başkanı Ceyhun Gökmen iş insanı Serkan Yazıcı'yla sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşınca siyasi kulisler hemen hareketlendi. Sayın Yazıcı 'ikinci kez Marmaris Belediye Başkanlığına aday mı olacak' Şeklinde. Sayın Yazıcı'yla daha önce yaptığım görüşmelerde; 'kesinlikle aday olmayacağını' dile getirmişti. Bakalım zaman yine kimi haklı çıkaracak.

CHP Marmaris'te saman altından su götüren götürene.

Kimi gazeteciler, 'Marmaris'in abisi, yok babası Belediye başkan adayı olmalı' şeklinde fikirlerini dile getiriyor. Sayfalar sizin getirebilirsiniz ama, bizim abiye veya babaya ihtiyacımız yok. Hak, hukuk ve adalet diyen yöneticilere ihtiyacımız var. Siyaset cesaret işidir. Çıkar aday olursun. Veya aday olmazsın. İki de bir 'ben olmazsam olmaz' söylemlerinden vazgeçmelisiniz. Hiç bir kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Siyaset adamı yer, anlamazsın bile. Ne abiliğin kalır nede babalığının. Gazetecilik hayatımda 28 yıldır yaşamadığım ve görmediğim kalmadı. O koltuğa, 'ben oturmadıktan sonra kim oturursa otursun değişen hiçbir şey olmuyor.

Marmaris eski belediye başkanı Muhammet Ali Acar'ın geçtiğimiz günlerde, CHP'li muhaliflerle bir araya geldiğini biliyorum. CHP Genel merkezini yakından takip eden kurt siyasetçi Acar, genel merkezdeki eski dostlarının göreve gelmeleri durumunda, CHP'ye geri dönmesine şaşırmamak lazım.
Zaman her şeyin ilacı. Bekleyelim görelim.


Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığında, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'un ismini öne çıkarıyorum.
Ak parti Muğla Milletvekili Kadem Mete mahalli seçimlerde iyi bir yol izleyeceğini düşünüyorum. Çünkü sayın Mete İl Başkanlığı döneminde Yatağan'ı CHP'nin elinden nasıl aldıysa, Muğla Büyükşehir Belediyesini de alabilir. Sezon sonuna doğru herşey netleşecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün adaylıktan feragat etmesi durumunda ise, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın Burak Erbay'la yarışacağını şimdiden kestirebiliyorum.


Muğla siyasetinde yeni isimler ortaya çıkmaya başlıyor ve başlayacak.

İYİ Parti Muğla ikinci sıra Milletvekili Adayı Behçet Saatcı maalesef seçilemedi.
Bağımsız Belediye başkan adaylığında ki başarıyı yakalayamadı. Tabii ki bunda İYi partinin uyguladığı siyasetten de kaynaklanması doğaldır. Önümüzdeki günlerde siyasi hayatını tekrar gözden geçirecek olan Saatcı, belki de Büyükşehir'e aday olmayacak.

Muğla'da Gözler CHP Genel Merkezine çevrilmiş, Genel başkanlık yarışını hangi aday kazanırsa, Muğla'daki siyaset ona göre şekillenecek.
Eğer CHP'ye Ekrem İmamoğlu Genel Başkan olursa, Muğla’daki Karadenizliler öne çıkabilir. Kılıçdaroğlu Genel başkanlığa devam ederse, Muğla'da siyasi aktörler pek değişmez.
27. Dönem Milletvekili Burak Erbay, Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını düşünüyor ki, çalışmalarına devam ediyor.

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili seçimlerinde il ve ilçelerde partilerin aldıkları oy oranlarını inceledim.
Ak Parti Kavaklıdere ve Seydikemer'de birinci.
CHP diğer ilçelerde liderliği almış durumda. Eğer CHP hata yapmazsa 2 ilçe hariç diğer İlçelerinde Belediye başkanlıklarını kazanır.
CHP'nin ne yapacağı belli olmaz. Aday belirleme de yapacakları hatalar Ak Partiye yarayabilir.

Konular baya birbirine girdi. Ama maalesef durumlar Genel seçimlerden sonra karıştı. Allah'ım aklımızı koru. Hergün yeni gelişmelerle karşılaşıyoruz.
CHP Genel Başkanlığına sayın Kemal Kılıçdaroğlu devam ederse, kartları yeniden karmaya başlayın. Çünkü Marmaris Belediye Başkanı sayın Mehmet Oktay tekrar aday yapılır. Yapılmaması içinde hiç bir neden yok. Sokak dedikodusuyla siyaset yapılmaz. Sayın Oktay belediye meclis üyelerinde büyük bir değişim yapacak. Başkan Oktay geçtiğimiz süreçte yaşadığı meclis polemiklerinden de kurtulmuş olur. Temizlik her zaman iyidir. Önce altını oymaya çalışanlardan başlamalı. 'Genel merkezde şunu tanıyorum, buna tatil yaptırıyorum. Benim dediğim olur. Şu İl veya ilçe başkanı olur' diyenlere yol vermeli. Halkta karşılığı olmayanları işlerinin başlarına geri döndürmeli. Dün siyasete gireceksin. Ve siyaset ayak oyunu sevmez, akıllı olacaksın.
Her türlü ayak oyunlarını bilebilirsin, ama bizlerde birşeyler biliyoruz. Ömrümüm yarısı sizin gibi kendini siyasetçi sananlarla uğraşmakta geçti.
Paramız olmayabilir, yatırım yapmayabiliriz. Ama siz yatırım yapacak paralı insanları nasıl bulduğunuzu anlayamıyorum. Hayat devam ediyor. Kimisi elinde telefonunla okeye dönerken, kimisi de ekmek parası için ikinci işte çalışarak. Yüce Allah'ıma havale ettiklerim, sanmayın hayat böyle devam edecek. Herkes yaptığını çekecek. Yalan dolan alın size mal mülk biraz da siz oyalanın.

Efendim...

Son söz...
İYİ Parti Marmaris'te oyunu artıran tek parti. İlçe başkanı Ali Toksoy ve yönetim kurulu üyeleri çalışmalarının karşılığını aldı. Mahalli seçimlerde İYİ Parti hangi adaya destek verirse o parti belediye başkanlığını kazanır.
Başkan Ali Toksoy ve ekibi Marmaris için karar verip, belediye başkan adayını belirleyecek. Ve o aday kim olursa, Belediye Başkanı olacak. İYİ Parti ittifak yapacağı partiden en az on Belediye meclis üyeliği ve bir Belediye Başkan Yardımcılığı almalıdır. Tarihe not düşelim.

Allah'a emanet olunuz...

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141