• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Muğla İçin Yarış….

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Başbakan Erdoğan Genel Seçimlerin 12 Haziran 2011'de yapılacağını açıklamasının ardından, Muğla'yı Ankara'da temsil edecek adaylar ortaya çıkmaya başladı. Seçim çalışmalarına start veren Ak Parti  "18. Bölge Toplantısını" Marmaris'te gerçekleştirdi.   

 

Toplantıya katılarak genel seçimlere nasıl hazırlıklarını izleme imkanı buldum. Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, SKM Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Halide İncekara katıldılar. Ankara'dan gelen heyetle tanışma ve kısa da olsa sohbet etme imkanı buldum.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in düzenlediği basın toplantısında, “Milletvekili adaylarınızı, ön seçimle mi, yoksa genel merkez atamasıyla mı seçeceksiniz?” Şeklinde ki soruma sayın İpek, “Önümüzdeki günlerde Genel Merkezde yapacağız toplantı sonrasında belli olacak” diye cevaplamıştı.

 

Ak Parti Muğla Milletvekili aday adaylarının sayısı 20'yi geçti. Adaylar için önseçimle mi, yoksa genel merkez atamasıyla mı, sıralama olacak. Muğla'da Sayın Erdoğan'ın önseçim yapacağını düşünmüyorum. Zaten geçen dönem iki milletvekili çıkarmışlar. Ön seçim yaparak aday adaylarını birbirlerine düşürmezler.

 

Ak Parti'de sıralamaya gelince; Prof. Dr. Yüksel Özden'in liste başını çekeceğini düşünüyorum. İkinciliği ise, Fethiye'den yapabilirler. En şanslı aday ise İçişleri Bakanlığı İç Denetçisi  ve geçen dönem AK Parti belediye başkan adayı Muhsin Eryılmaz olabilir. Üçüncü aday ise bir bayan olabilir.

 

Ak Parti'de yaptığım tahmini sıralamanın ardından CHP'de nasıl olabilir diye düşünürsek, birinci sırada Dr. Ali Arslan (CHP Muğla Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi), ikinciliği ise Fethiye'den  İlçe Başkanlığından istifa ederek Milletvekilliğe aday olan Emrah Doğu yer alırsa şaşmayalım. Üçüncülük için ise diğer adaylar arasında büyük bir yarış yaşanacaktır.

 

Gelelim MHP'ye, Muğla'yı  Prof. Dr. Metin Ergun  TBMM'inde temsil ediyor. Ergun'un tekrar aday olması bekleniyor. Bu da MHP'de liste başı bekleyen adayların heveslerini kırıyor. Ergun'den sonra gelecek isim Ferhat Kırtaş veya Fethiye adaylarından Süleyman Taşkın, Cengiz Çay ve Tufan Evrenesoğlu'ndan birisini tercih edeceklerdir. Ve Marmaris adayı Doğan Demiröz'de listeye girebilir. MHP'nin iki milletvekilliği çıkarması için, Fethiye adayını ikinci sıraya koyarak kesinleştirmiş olabilir.

 

AK Parti, CHP ve MHP'nin seçim işlerinden sorumlu kişilere, büyük bir görev düşüyor. 3 Partide, Fethiye adaylarını kazanacakları sıraya ve oy patlaması yapacak kişileri tercih etmelidirler.  

 

Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildikten sonra Namık Kemal Zeybek'in  ittifak arayışlarına girdiğini görüyorum. Saadet Partisi'yle yapılacak ittifak %10 barajına takılabilir. 3-5 parti bir araya gelerek ittifak yapmaları gerekir. Yoksa yine baraj altında kalırlar.  Bu seçim çok önemlidir. Seçimlerin ardından bazı parti genel başkanları koltuklarını bırakabilirler.  

 

Özlü Söz:"Sıradan bir adam olmadığım için, yerden yere vuruluyorum. İyi olmanın bedelini ağırda olsa ödüyorum"...(Temel Irmak)

“Allah'a Emanet Olunuz”  

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141