• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

MTO Seçimlerinden Çıkan Sonuç…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Günlerdir Marmaris Ticaret Odasının seçimleriyle yattık, kalktık. Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan MTO seçimlerine üç aday katıldı.

Mevcut başkan Mehmet Baysal, TURSAB Başkanı İsmail Özbozdağ ve Turizmci Ertuğrul Kurtulan. Seçim günü adaylar arasında hiçbir sorun yaşanmadı. Gayet seviyeli bir yaklaşık sergilediler.

Ama birisi hariç.

Eğer o zat MTO seçimlerine müdahil olmasaydı, bugün başkan İsmail Özbözdağ olacaktı. Hayırlısı böyleymiş, diyecek bir sözümüz yok. Ama yazılacak öyle konular birikti ki. Kendimizi seçim süresincede tuttuk. Zaten ‘ülke’ gergin, biz de burayı germeyelim düşüncesiyle hareket ettik.

 

Seçim günü Marmaris Belediye Başkanı sayın Ali Acar oylamanın yapıldığı Sabancı Lisesine geldi. Gözlerimiz sayın Acar’ın üzerindeydi, gönül isterdi ki, üç adaya da başarı dilesin. Ama maalesef herkes kendisine yakışanı yapıyor. Yanında 3-5 korumasıyla lisesin içinde dolaşan, sayın Acar karşı gruptan olan insanlara ‘selam’ bile vermediğini gördüm. Sanki belediye başkanı değil, mafya babalarını andırıyordu. Bir belediye başkanına yakışacak olan şudur: üç adaya da “başarı” dile ve çek git. Orada durması sayın Özbozdağ’a zarar vermiştir. İsmail Özbozdağ’ın alacağı seçimi alamamıştır. Neden mi, gayet açıktır. 

Özbozdağ gönülleri kazandı.  Acar’a ise üyeler ‘kırmızı kart’ gösterdi diye yazsam, başkan çıldırır sanırım.

 

Sayın Acar daha önce Şoförler Odasının seçimlerine ‘Müdahil’ olmuş, İbrahim Tarım tek başına seçimleri kazanmıştı. İkincisi ise, Deniz Ticaret Odası seçimlerine de müdahil oldu, desteklediği aday kaybetti. Üç oda seçimlerinde Belediye Başkanı ve Partisinin desteğini alan adaylar maalesef seçimleri kazanamamıştır.

 

2014 yerel seçimlerde Çıldır Mahallesinden Muhtar adayı olacağım, kesinlikle sayın Acar’dan destek istemeyeceğim, hatta rica edeceğim, karşı tarafı desteklesin diye. Çünkü kimi desteklerse o taraf kaybediyor.  

Tabiî ki işin sakası “Muhtar” adayı olmayacağım.

Sayın Belediye Başkanı Acar tutumunu değiştirmelidir. İnsanlara yukarıdan bakmayı bırakmalıdır.

Kim ne kadar insan olduğunu, iyi olduğunu, her konuda düzgün olduğunu savunursa savunsun; her yönden iyi olabilir, iyi anlatabilir, iyi konuşabilir ya da birçok iyi yönü olabilir, iyi olduğu kadar kötü tarafları da vardır, bunu unutmamak gerek. Sonuçta bizler kimseden üstün varlıklar değiliz. ‘Allah’ bizleri eşit yaratmıştır, iyi yönlerimizi karşımızdakine karşı söyleyelim, aşağılayalım diye değil. Kendini çok iyi görenler, küçük düşürürken, aşağılarken kendilerinin de yanılıp hataya düşeceklerini unutmasınlar. Bizler her zaman yerimizi bilmeliyiz, sonuçta kimseden üstün değiliz.

 

Ölümlü dünyada, insanlara insan gibi davranmadıktan sonra yaşamışsın neye yarar. İnsanların kısmetini sen mi dağıtmıyorsun ki, kesmeye kalkasın. Başım hür dolaşıyorsam, sokaklarda, insanlarda sevip sayıyorsa bizi yaradandan ötürüdür. Kahverengi gözlerim için değildir. Ya da Gündem Gazetesinin sahibi olduğumdan da hiç değildir. Sadece insanlığımızdandır. İşte ondan dedim ki, insanlarımızı ‘ötekileştirmeyin’, ayırmayın, bölmeyin, hizmet yaparken yerli – yabancı ayrımı yapmayın. Yarın ahrette hesap gününde ‘hesap’ veremezsiniz. Hz. Ömer gibi ‘adalet’li olun ki, halkta peşinize düşsün. Desteklediğiniz adaylar da, o zaman daha rahat kazanırlar. Hatta o adayların karşısına aday bile çıkmaz.

Sayın Mehmet Baysal’ı şu parti destekledi, bu dernek yanındaydı tantalarını kesin! Biz kimlere ne baskılar yapıldı biliyoruz. Sadece seviye farkından dolayı yazmıyorum. Hatayı kendinizde arayın derim.

MTO seçimlerine noktayı koyup yaklaşan yerel seçimlere hazırlık yapmaya başlamak lazım.  Çünkü yerel seçimler öyle rahat kazanılmayacağı ortaya çıktı. MTO üyelerinden sonra, millete sıra geliyor, kırmızı kart göstermek için.

 

Vicdanım sesini dinleyerek bu makaleyi kaleme aldım. İyi niyetleyseniz ve üzerinize düşeni alırsanız ‘Allah” sizinle olsun…

MTO seçimlerini kazanan sayın Mehmet Baysal ve ekibini kutluyorum. Onlara tavsiyem, uzatılan ellerini ‘asla’ geri çevirmeyin.   

“Allah’a Emanet Olunuz”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141