• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

MHP Ay-Gün Gibi!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen MHP Marmaris İlçe kongresinde ilçe başkanlığını kazanıp, kollarını hizmet aşkıyla sıvalayarak çalışmaya koyulan başkan Ali Aygün icraatlarıyla adından sıkça söz ettirir oldu. Öncelikle parti binasını göz önüne taşıyarak, MHP’nin var olduğunu tekrar hissettirmeye çalışması takdire şahan bir çalışmadır. Başkan Aygün öncelikle yönetimine aldığı Marmarislilerinde katkılarıyla, MHP’ye önümüzdeki günlerde ilginin daha çok artacağını işaret ediyor gibi. Ülkücülerin amaçlarını MHP’yi Beldibi’nde olduğu gibi, Marmaris’te lider parti yapmaksa daha çok çalışmaları gerekmektedir. Kendini ülkücüyüm diye lanse eden insanların, teşkilatlarına sahip çıkmaları lazımdır. Gün deli laf günü değil, birlik ve beraberlik günüdür.  

Bu bağlamda Merhum Türkeş’in şu sözlerini hatırlatmak isterim: “Türk milletine Bizans'tan geçen bir hastalık vardır. Gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat, terbiyesizlik, birbirini beğenmemek, sır saklayamamak, rastgele laf söylemek.
Bu hastalık sizde var. Bu hastalığı tedavi etmeniz lazımdır. Bu hastalığı tedavi etmezseniz, kendinize yol seçiniz. Milliyetçi harekette bir saniye daha fazla kalmayınız.
Benimle dava arkadaşlığı edecekseniz herşeyden önce vasıflı Türk olmaya mecbursunuz. Türk milletini batıran, Bizans'ı batıran, Osmanlı imparatorluğunu batıran hastalık budur.”

Anadolu’nun her kasabasından, Marmaris’e gelirken muhafazakar, milliyetçi ve vatansever olan insanlarımızın, MHP’den uzaklaşmasının sebepleri masaya yatırılmalı ve o insanlar artık partiye kazanılmalıdır. Zira başarı burada yalan olur. Her ülkücü daha çok çalışmalıdır. Elinde helvacı kağıdıyla dolaşarak, dava arkadaşlarını yıpratanlara ülkücülerin dur demesi gerektiği gibi, o kişilere Genel Merkez yetkileri de artık prim vermemelidir.

Önümüzde ki yerel seçimlerde, beldeler Marmaris’e bağlanacak. Yani İçmeler, Armutalan ve Beldibi’ler seçimlere Marmaris seçmeni olarak girecekler. MHP kilit parti konumuna gelecektir. Marmaris belediyesini kazanmaya en yakın parti olarak yerini alacaktır. Bu benim tezim insanlara hayal gibi gelebilir. Ben öyle bir hayal kuruyorum. Ya sizler?..

Başkan Aygün, bu gelişmeleri takip etmeli, çalışmalarını artık belediye seçimlerine göre ayarlamalı. Ve yol arkadaşlarına bunu iyi anlatmalıdır. Artık MHP’nin bir oyu altın değerinde olduğunu kimse unutmamalı. MHP’nin bir oyu başka bir yöne kaymamalıdır.

Başkan Aygün, geçtiğimiz yerel seçimlerde İçmelerde belediye başkan adayıydı. Seçimlerin nasıl yapıldığını ve ne tür ayak oyunlarının döndüğünü öğrenmiştir sanırım.   

 

İçmeler Belediyesi iki belediye meclis üyesi girmesinde başarısı göz ardı edilemez. Başkanlığı ise az bir farkla kaçırmıştı Başkan Aygün. 

Başkan Aygün yönetime geleli 3 ay olmamasına rağmen sokaktan olumlu tepkiler gelmeye başladı. Bu olumlu tepkileri bütün ülkücüler, sempatiye ardında oya dönüştürmelidir. Siyasette her şey olabilir. Bakın Beldibi belediye başkanı İdris İspirli’ye MHP’yi fevkalade temsil etmektedir. İnsanlara sayın İspirli’nin hizmeti, Fethiye belediye başkanı Behcet Saatçı’nın 3. Dönemi anlatılmalıdır. MHP’li belediyelerde insana saygı ve sevginin öncelikli olduğu ardından da hizmetin geldiği vurgulanmalıdır.

 

Başkan Ali Aygün’ün sakinliği ve efendiliği, Marmaris Belediye Başkan adaylarında inanıyorum ki, aynı düzende bir isim olacağını. Marmarisimizde uzun yıllardır süre gelen gerginliğe MHP’li bir belediye başkanın son vereceği kamuoyuna çok iyi anlatılmalıdır. Marmaris’in artık kaybedecek zamanı yok. Gerginlikten dolayı ekonomiye yansıyan durgunluk. Ankara’dan gelmeyen hizmet bizleri de maddi krize sokmuştur. Esnafımız, otelcimiz günü kurtarma derdine girmiştir.   

On yaşında tanıştığımız ülkücü harekete hizmet etmeyi, elimden geldiği kadarıyla fikir adamlığı yapmaya çalıştım. Ve çalışacağımda, bu saatten sonra bizim gidecek yerimiz de yoktur. Ülkücü ve MHP’li kardeşlerimin yeni seçilen Başkan Ali Aygün ve ekibine sonuna kadar destek vermelidir. Gün ve gelecek günler bizim olsun. Kaybedecek kazanımız kalmadı. Elele verme, bir olma günüdür.

 Merhum Türkeş’in sözleriye makaleme nokta koymak istiyorum: “TÜRKLÜK bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset olur.”

“Allah’a Emanet Olunuz” 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141