• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Mete’yle tekrar…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Mete'yle tekrar…

 

Geçtiğimiz günlerde iktidar Partisinin İlçe Başkanı Sayın Kadem Mete görevinden istifa etmiş. Genel Merkez ilçe başkanlarına istifa edin, yoksa görevden alacağız dediğinden “zorunlu” istifaydı bu. Çok başarılı olan ilçe başkanı Mete; verilecek her türlü görevi gururla yerine getireceğini söylemiş. İnsanın gülesi geliyor. 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Doğan Tugay'la 6.286 oy alan Ak Parti referandum sonuçlarında oylarını 3.800'e düşürdü. Mete turizm sezonunda işlettiği oteline kapanarak sadece 1-2 kere referandum çalışmasına katılmıştır. Zaten Muhalefet onun için “yazlık siyasetçi” diyor. Şimdi Muğla'nın Ak Partili Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden ve Dr. Mehmet Nil Hıdır bu başarısızlığı sineye mi çekecekler.  Genel Merkez Yönetimi başarısız olan çalışmayan bir ilçe başkanına “görev” isterse vereceklerdir zaten. Bence versinler ki, burada siyasiler rahat çalışsınlar. Güçsüz bir iktidar temsilcisini kim takar ki. Oylardan da belli zaten.

Diyeceksiniz ki, neden bunları yazıyorsunuz. Bırak başarısızlığa devam etsin. Neden uyarıyorsun ki, ruhumu rahatlatıyorum. Yazarların işi ne ki, doğruları yazmak, insanları uyarmak değil mi. Tebliğ görevimi yapıyorum. Kadem Mete tekrar atansın. İktidarın varlığını hissetmeye devam edelim diye.

 

Basın Gezisi…

 

Murat Karakaya Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne atanınca, ondan öncekiler gibi oturmayı tercih etmedi. Hemen kolları sıvalayarak, yerel medyanın sorunlarını masaya yatırıp gerekli bakanlığa iletmiş. Ve hemen ardından bir dizi organizasyonlar hazırlamış. Bunlardan bir tanesine katıldım. Gazetemizden de takip ettiğiniz gibi. 45 Gazetecinin bir araya geldiği gezinin sorumluğunu ise Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Selçuk Özdağ yaptı. Özdağ, Muğla Üniversitesi'nde hocalık yapıyormuş, ismini duymuştum. Ama yeni tanışmış olduk. Önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili adayı olması için teklifler aldığını duyuyorum. Selçuk Özdağ'ın yolu açık olsun. Gezi  boyunca Özdağ'ı gözleme imkanı buldum.  

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a bir tavsiyem olacak. Oturduğunuz koltuktan kalkınız ve halkın içine çıkınız. Her etkinliğe vali yardımcısını yollayarak “devlet”i temsil ediyorum diyemezsiniz. Ve son söz olarak Şanlıurfa Öğretmen evinin hobisinde bulunan tuvaletine bir kere uğrayınız

 

Ali Arslan

 

CHP Olağanüstü Kurultayında 80 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) Muğla'dan Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan'da girdi. Arslan'ı arayarak yeni görevinde başarı diledim. Uzun zamandır tanışıklığımız olan Arslan, Muğla'nın sorunlarını Meclis kürsüsünden dile getirmekte. Önümüzdeki genel seçimlerde adaylar arasında en şanslı Ali Arslan olacak. Sanırım listenin başına oturur. CHP'nin diğer milletvekillerinden sıralamaya giremeyenler olursa şaşmayalım. Fethiye ve Marmaris'ten de Milletvekilliğe aday olacakları da listeye koymaları durumunda, milletvekili sıralaması partilere göre değişebilir.

AK Parti'nin liste başına yine Prof. Dr. Yüksel Özden, ikinci sıraya da Fethiye'den ve Milas'dan aday koyarlarsa bizim vekilimiz Mehmet Nil Hıdır kadro dışı veya alt sıralara kayar. Beni vefasızlıkla suçlayan Hıdır, önce teşkilatına baksın. Biz dün neysek bugünde oyuz. Marmaris'i germekten başka bir işine yaramayan sayın Hıdır, kadro dışı kalınca konuşmaya çok zamanımız olacak. Şimdi yoğunsunuz, ne de olsa, Muğla'ya hizmet yağdırıyorsunuz.    

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141