• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris'ten Güç Birliği..

Temel IRMAK /Gönül Dostu

2-4 Aralık tarihinde kapılarını tekrar açan, İzmir Travel Turkey fuarına katıldım. 22 şehir, 5 ülkeden 500’e yakın katılımcıyla 15. kez kapılarını açan fuara turizmcilerin yoğun ilgi gösterdiğini gözlemledim. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul ve Hollanda'nın Utrecht şehrinde yapılan fuarlara katılıp gözlemlerimi yazmıştım. Gazeteci arkadaşlarım Burcu Turgut ve Doğuş Esat Berme ile fuar alanından içeri girer girmez Marmaris standıyla karşılaştık, hepimizin adeta ağızı açık kalmıştı. Muhteşem bir tasarım vardı ve bizleri fuar alanında ilk Marmaris'in karşılaması bize gerçekten “İşte Marmaris'in Gücünün ve Birliğinin” ilk yansıması dedirtti. 

Daha önceki yıllarda fuarlara gidip gezenler hatırlarlar.  Marmaris'ten katılan turizmci temsilciler veya otelciler hep ayrı ayrı yerlerde stand tutardılar. Bunu yıllarca eleştirmiştik bir araya gelin fuarlara hep birlikte gidin ve Marmaris'in bütünlüğünü ve gücünü hissettirin diye. 
Evet gelinen noktada geç de olsa benim yıllar önce savunduğum fikirlerin bir anda İzmir fuarında karşıma çıkmasına şaşırmadım değil. Eskisi gibi fuarın her alanında Marmaris'ten fuara katılanları arayacaktım. Aferin dedim, işte beraberlik budur. 
Pineta Hotel sahipleri Hüseyin Durmaz ve Babası Duran Durmaz'la geçtiğimiz fuarlarda da görüşürdük, İzmir fuarında Marmaris Belediyesinin öncülüğünde kiralanan standda yerlerini almışlardı. Neden Durmaz'ları örnek verdim, geçmiş fuarları en iyi onlar bilirler de ondan... 

15. İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, TÜRSAB Marmaris Temsilcisi Suat Esin, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk'ü, oda ve turizm temsilcilerimizi yıllardan sonra bir arada görmek son yıllarda zor günler geçiren Marmaris adına bundan sonra her şeyin daha iyi olacağının işareti değil midir?
Eskiden şöyle oldu böyle olduları yazarak zamanınızı almak istemiyorum. Artık önümüze bakmalıyız. 
Sayın belediye başkanımız Mehmet Oktay'a 'Emitt İstanbul fuarında da İzmir’deki birlikteliğinin üzerine çıkılmalı' dediğimde, 'İstanbul içinde şimdiden çalışmalara başladık. Marmaris için hep daha iyisini yapmak zorundayız' diyen Oktay'a Marmarisliler adına teşekkür ettim.
Karşımızda konuşulabilen bir belediye başkanı olduğundan rahatlıkla her şeyi konuşuyoruz. Meselemiz ortak noktamız Marmaris. 

Geçtiğimiz aylarda GETOB başkanlığına seçilen Mustafa Deliveli'nin turizmin çeşitlendirilmesi ve uzatılması yönünde çalışma içinde oldukları, "Marmaris'i daha iyi tanıtmak için İzmir fuarında birlikteliğimizin fotoğrafının yansıması, inanıyorum ki ses getirecektir" dedi.

Sevgili okurlarım; Marmaris yaşayanları genç bir belediye başkanı olarak Mehmet Oktay'ı seçti. Genç başkan seçilir seçilmez, Dünyanın en büyük turizm şirketlerinden Thomas Cook’un iflas etmesinin ardından Covid19 virusu ve en sonda ormanlarımızın yanmasıyla Marmaris olarak sıkıntılı günleri hep beraber yaşadık. Sıkıntılı günlerimize rağmen Marmarisimizde sorunları birlik beraberlik içinde aşmayı başarıyoruz. Bu başarıda yöneticilik yapanların kıymetleri ve varlıkları ortaya çıkıyor. Yöneticilerimizin 'bana ne' demek yerine gecesine gündüz katarak vatandaşlarımızın yanında olduklarını gördük ve görüyoruz.  
Eksiklerimiz olabilir ama asgari oranda çözüm üretenlere bizler de destek vermeliyiz ki, çalışma azimleri artsın.

Evet, İzmir fuarında Marmarisimizin gücünü ve iş birliği yapmanın onurunu yaşadık. Bütün katılımcılara tekrar teşekkür ederim. Sizler çalışmaya devam ediniz. Bizler de sizleri takip etmeye devam edeceğiz. 
Sen hep güzelsin Marmaris
"Allah'a emanet olunuz"

1dc418f8-d419-4db2-9e11-cf5e89ce03eb.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141