• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Marmaris'te 2022'nin 22 insanı...

Temel IRMAK /Gönül Dostu

2022 yılında Marmaris'te gerek girişimiyle gerekse çalışmalarıyla dikkat çeken 22 kişiyi yazacağım.

Listeyi kendim hazırladım, yani kafama göre bir liste.

Listede katılmadığınız veya katıldığınız kişiler olabilir. Sizlerde kendinizce bir liste yapabilirsiniz.

 

Bu isimler benim gözümde fark yaratan insanlar.

 

Başardıkları, yaptıkları işle, duruşları ile, cesaretleri ve vizyonları ile beni etkileyen, şaşırtan, düşündüren, “Acaba” dedirten, umutlandıran kişileri aldım listeye.

Sıralamaya bakmayın, 

Bir önem sıralaması yapmadım. Yerlerini değiştirebilirsiniz. 

 

Benim gözümde Marmaris'te 2022 yılının 22 insanı şunlar:

 

1- Ertuğ Şevket Aksoy

Marmaris Kaymakamı

Son zamanlarda Marmaris'ye yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çeken Aksoy, motosiklet kullanıcıların kast kullanması yönünde sık sık uyarması. Çesitli etkinlikler düzenleyerek ve basın açıklamalarıyla trafik kazalarına dikkat çekmesinden dolayı listeminin birinci sırasında yer aldı. 

 

2- Mehmet Oktay Marmaris Belediye Başkanı.

İlçemizde yaşadığımız son yılların en büyük orman yangınlarında ve ardında yaşadığımız sel felaketlerinde gösterdiği üstün kişisel ve özverili tavrılarından dolayı listemizin ikinci sırasında yer aldı. 

 

3-İdris Akgül

İş İnsanı 

Bono ismini otel, resturant, cafe, bar gibi mekanlarla Marmaris'in markası haline getirdi. Marmaris'te cafe ve resturant sektörünün ufkunu değiştirdi.

İdris Akgül, İstanbul başta olmak üzere bazı şehirlerimizde BONO'yu marka haline getirmeyi başardı.

Marmaris'te cafe - bar - resturant sektörünün gelişmesinde öncü olmasından dolayı listemize girdi. 

 

4- Oktay Kapsız

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü

İlçemizin güvenli bir turizm şehri olması için, gece gündüz demeden mesai arkadaşlarıyla beraber görevlerini başarıyla sürdürdüklerinden dolayı listemde.

 

5- Ahmet Kutengin

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD) Başkanı  

Marmaris temiz kalsın diye tek başına verdiğini çevre ve doğa mücadelesinden dolayı listemde. 

 

6- Nejmettin Kaya

Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdürü 

İlkeli ve çalışkan meslek aşığı bir isim. Tarımla yatıyor, arılarla uyanıyor. Ülke genelinde kendine has projeleriyle adından sık sık söz ettiren bir isim olmasından dolayı listemde. 

 

7- S. Mutlu Ayhan 

Marmaris Ticaret Odası Başkanı. 

Ticaret Odasında üyelerine karşı sorumluluklarını sorunsuz yerine getirmesi ve seçilmiş oda başkanı olarak, Amos'un tarihini ortaya çıkartan kazı çalışmalarına öncülük yapması. Yurt içi ve yurt dışında Marmaris'in tanıtımıyla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı listemize girmeyi başardı. 

 

8- İhsan Öztürk

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı.

Marmaris doğumlu olmamasına rağmen, Marmaris aşığı. Marmaris'in gelişmesi ve eksiklerinin giderilmesi yönünde, belediye başkanı Mehmet Oktay'ın yanında yer almasıyla, ilçede siyasi yönetimin değişmesine koyduğu katkısından dolayı listemde. 

 

9- Evrim Koçlar Çağlayan

Marmaris Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü 

Yardımlaşma deyince akla ilk düşen isim. Kapısını çalan herkese Devletimizin desteğini sağlama çabası içinde, görevini özverili bir şekilde yapan. Bazen ise gözyaşlarıyla yardıma muhtaç insanlarımızın duygularını da paylaşan Evrim hanım listemizde.

 

10- Ercan Aslan Gazeteci- Grafikter 

Yerel gazetelerin mizanpaj ve dizgilerinin gelişmesinde, Haber ve gazete grafiriyle yerel medyaya öncülüğünden dolayı listemize girdi.

 

11- Zehra Gezer

CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları Başkanı 

Marmaris ve mahallerinde çalmadık kapı bırakmayan, ülke gündeminde yaşanan olaylara duyarsız kalmayadıklarını gösterip tavrılarını ortaya koymalarından dolayı listemizde. 

 

12- Erol Uysal

Emekli Astsubay

Atatürk'ün Marmaris'e gelişini büyük bir titizlikle araştırıp ortaya çıkarak Erol Uysal. 

“Büyük kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk 1935 yılında gemi seyahatiyle Ege'yi, özellikle Muğla sahillerini görmek istemiştir. 23 Şubat Cumartesi günü de Marmaris'e gelmiştir. Her yıl 23 şubatta Atatürk'ün Marmaris'e gelişini törenle kutlamasını sağlamasından dolayı listemde. 

 

13- Ceyhun Gökmen

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı.

Marmaris'e katkı sağlanması yönünde belediyenin projelere destek vermesi ve iktidarın hizmetlerinden ilçenin faydalanması yönünde yaptığı çalışmalarından dolayı listemizde yer aldı. 

 

14- Nazım Keskin 

Genç Girişimci 

Marmaris'te turizmin daha kaliteli düzeye çıkarılması yönünde, Özel Havuzlu Bungalov evlerinin bölgemize kazandırılmasında öncü olmasından dolayı.

 

15- Suzan Zift

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

Gazeteciliğe 1995 yılında başladığımdan beri tanışıklığımız olan Suzan hanım Marmaris Belediyesinde vatandaşa güler yülü hizmet anlayışıyla, verilen her görevini başarıyla yönetmesinden dolayı listemizde.

 

16- Mehmet Baysal

İş İnsanı

Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Evi kurarak Marmaris’in gündelik hayatını, kaybolmuş mesleklerini, günümüz Marmaris’inde bulunamayan tatlarını unutmaya başlayanlara hatırlatmak ve bilmeyenlere öğretmek. Bunun yanında, gelişen dünyada turizme olan bakışın değiştiğinin bilincinde olarak; yerel kültürü ve gastronomiyi tanıtan işletmelerin eksikliğini gidermek ve kültür ve gastronomi tanıtımına destek olan noktalar yaratmak adına projesini hayata geçirmesinden dolayı listemizde.

 

17- Serdar Karaağaç

Memleket Partisi Marmaris İlçe Başkanı.

Marmaris'in faydasına olan proje ve önerileriyle, ilçe yaşayanların takdirini kazanmasından dolayı listemize girmeyi hak eden bir siyasetçi. 

 

18- Tulgay Hasar

Engelli Ve Aileleri Birliği Derneği Genel Başkanı 

Engelli vatandaşlarımızın hertürlü hak arayışlarında öncü, Marmaris'te engelliler için yaptığı etkinliklerle örnek oluşundan dolayı listemde. 

 

19- Tugay Tutugan

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü

Onu tanıdığım günden beri bir Marmaris sevdalısı olduğuna şahidim. Şimdi Marmaris'in tertemiz sokakları ondan ve ekip arkadaşlarından soruluyor. Bizleri hergün tertemiz Marmaris'le karşıladıklarından dolayı listemde. 

 

20- Hüseyin Durmaz

Pineta Otelleri Sahibi.

Son 25 yıldır, yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarında, Marmaris'i en iyi şekilde temsil edip, tanıtıma katkı sağlamasından dolayı listemde. 

 

21- Salih Yazgan

Onu Türkiye 105 sokakta çocuklara resmi bayramlarda yaptığı etkinliklerle tanıyor.

Marmaris’te 9 yıldır her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 105 Sokak’ı bayraklar, Atatürk posterleriyle donatan terzi Salih Yazgan, bu kez de ikamet ettiği Selimiye’yi bayram yerine çevirmesinden dolayı listemde.

 

22- Oya Dirikcan

Gazeteci - Ressam

Onu birçoğunuz yerel gazetelerde yazdığı makale ve ropörtajlarından tanıyorsunuz. O şimdi ise gençlere ressamlık dersi vererek, gençlerinin hayallerindeki dünyayı çizgilere yansıtmasına vesile oluyor. 

 

 

2022 yılının, 22 insanı listemize bileğinin hakkıyla girdi.

 

Gönül dostlarıma 2023 yılının sağlık ve başarı getirmesini temmenni ederim. 

(Allah'a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141